نویدنو -  کتاب -   رحمان هاتفی  درباره ما -  آرشیو

آزادی برای همه زندانیان سیاسی ایران  

آرشیوماهانه

آرشیو مقالات نویدنو

آرشیو

اردیبهشت 96

فروردین 96

اسفند 95

بهمن 95

دی 95

آدر 95

آبان 95

مهر 95

شهریور 95

مرداد 95

تیر 95

خرداد 95

اردیبهشت 95

فروردین 95

اسفند 94

بهمن 94

دی 94

آذر 94

آبان 94

مهر 94

شهریور94

مرداد 94

تیر 94

خرداد 94

اردیبهشت 94

فرودین 94

اسفند 93

بهمن 93

دی 93

آذر 93

آبان 93

مهر 93

شهریور 93

مرداد 93

تیر 93

خرداد 93

اردیبهشت 93

فروردین 93

اسفند 92

بهمن 92

دی 92

آذر 92

آبان 92

مهر92

شهریور92

مرداد 92

تیر92

خرداد 92

اردیبهشت 92

فروردین 92

اسفند 91

بهمن ماه 91

دی 91

آذر 91

آبان 91

مهر 91

شهریور 91

مرداد 91

تیر91

خرداد91

اردیبهشت 91

فروردین 91

آرشیوسال   1390

آرشیوسال    1389

آرشیو سال   1388

آرشیو سال   1387

آرشیو سال   1386

آرشیو سال   1385

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

نقل مطالب نوید نو با ذکرمنبع آزاد است

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

شماره 904  

96/03/31

تاملی بر نوشتار«حزب توده ایران و مساله انتخابات »

شعار "جبهه متحد ضد دیکتاتوری" منافاتی با عدم حمایت از اصلاح طلبان نئولیبرال ندارد.

مشخص نیست نویسنده مقاله که تا این حد نگران عدم همراهی با  اصلاح طلبان حکومتی از سوی حزب توده ایران است، چرا هیچگونه ابراز نگرانی بابت عدم همراهی با  جریانات رادیکال اجتماعی و سیاسی که دارای پتانسیل قرار گرفتن در جبهه واحد ضد دیکتاتوری هستند، از ایشان مشاهده نمی گردد؟  

96/03/28

«مصیبت» رژیم ولایت فقیه و فرمان «آتش به اختیاری» به سرکوبگران

آنچه در سخنرانی‌های چند هفتهٔ اخیر آقای خامنه‌ای بسیار روشن و توجه‌برانگیز است، این پیام است که با پایان یافتن هیاهوی انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶،‌ روند سیاسی و تصمیم‌گیری‌های کلان کشور به روال عادی خود بازخواهد گشت و روال عادی در نظام سیاسی کنونی کشور ما نیز به‌معنای "فصل‌الخطاب" بودن ولی فقیه رژیم در همهٔ مسائل است، چه در عرصهٔ سیاست داخلی و خارجی و چه در زمینهٔ تاریخ جمهوری اسلامی.

96/03/28

فرمان " آتش به اختیار "بسترسازی نظری و سیاسی برای کودتا

صدور فرمان "آتش به اختیار" از سوی رهبر جمهوری اسلامی در 17   خرداد یعنی روز عملیات تروریستی داعش در تهران که به کشته و مجروح شدن دهها تن انجامید و موجی از نگرانی و خشم  نسبت به تروریسم داعشی و حامیان آنها را در جامعه و همدردی و حمایت از خانواده های آسیب دیدگان را بر انگیخت و به نوعی سبب تقویت نوعی ناسیونالیسم وحدت طلبانه و همدلی ملی ضد تروریستی در جامعه گردید، جای تامل بسیار دارد

96/03/29

رفقای جریان سوسیالیستی : دشمن کیست ؟

یورگ مارتین – برگردان : هاتف رحمانی

جریان سوسیالیستی[1] اعلام می کند که مسئله اصلی پیش روی ونزوئلا تغییرقدرت طلبانه دولت مادور است .  آن ها با آغاز از فرضی نا درست به نتایج کاملا اشتباهی می رسند که آن ها را در سمت نادرست سنگر قرار می دهد .

96/03/28

شهریور 67  ونسل تازه

سیا وش طاهر

اصلاح طلبان که در جریان مبارزات انتخاباتی بهترین فرصت را برای شستن دست های خود از این واقعه هولناک را از دست داده بودند ، کوشیدند تا با پنهان شدن در پشت یک جمله مبهم آقای روحانی که در آن اشاره ای به اعدام ها در 38 سال اخیر شده بود ، خود را قهرمان افشا گری ها بنمایانند ،تا بدینگونه هم فاش گو باشند وهم عافیت طلب .

96/03/29

نامه جمعی از نمایندگان مجلس خطاب به رئیس جمهور

متاسفانه سه اقدام «توسعه کمی»، «کالایی شدن» و «امنیتی سازی فضای دانشگاه» در نیمه دوم دهه ۸۰، نقشه راه توسعه دانشگاه‌های کشور بود؛ که بعضا حتی در دولت یازدهم نیز تغییر نیافته است. این مسیرها سبب شده تا مجموعه گسترده ای از مطالبات اقتصادی در کنار مطالبات فرهنگی و سیاسی بر هم بار شوند و نارضایتی گسترده‌ای را در فضای دانشگاه رقم زنند. ما به جد خواهان تغیر در هر سه راهبرد ذکر شده و بازگرداندن دانشگاه به مدار علم گرایی هستیم.

96/03/28

طبقه و مبارزه طبقاتی

زنده یاد امیر نیک آیین

طبقات مختلف برحسب چگونگی و میزان دریافت سهم خود از تولید اجتماعی نیز از هم متمایز هستند. مثلاً در شرایط سرمایه داری، سرمایه داران به شکل سود، بهره و غیره و کارگران به شکل دستمزد سهم خود را از تولید اجتماعی به دست می آورند. و میزان درآمد آنان نیز کاملاً متفاوت است. به این ترتیب کاملاً روشن است که مارکسیسم ـ لنینیسم اساس تقسیم جوامع به طبقات را در محیط تولید مادی می یابد و پایهٔ عینی این تقسیم را نشان می دهد.

رُمان سرگئی اویچ اوسین - برگردان: ا. م. شیری

در زمان حاضر بسیاری از فعالان اجتماعی- سیاسی و دانشمندان جامعه شناسی نظریاتی را با این مضمون که گویا «طبقه کارگر معاصر دیگر طبقه کارگر نیست» یا «طبقه کارگر معاصر بلحاظ کمی کاهش یافته است» و یا «روشنفکران، کارکنان فکری به لوکموتیو تکامل امروزی بدل شده اند نه کارگران»، مطرح می سازند. چنین نتیجه گیری کارشناسان، در نهایت، چیزی جز دعوت به ترک کامل روش تحلیل طبقاتی بعنوان شیوه «منسوخ» و غیره نیست.

روزنه ای به اعماق، باز هم بحثی در مورد طبقه

مجید تمجیدی
مفهوم طبقه در حالی که بسیار ساده جلوه می کند، بازتاب یکی از پیچیده ترین وجوه جامعه ی بشری است. بستر عینی جدل نظری پیرامون مقوله ی طبقه به طور مستقیم به منافع گروه های مختلف در جامعه گره خورده است.

«مردم و طبقه» یا «ایدئولوژی و حقیقت»

بابک انواری

مردم پدیداری ست ایدوئولوژیک که شکاف درون جامعه، یعنی آن چه که موجد طبقات است و نیز طبقاتی بودن جامعه را،​ می پوشاند، چرا که دال مردم، بازنمایی خیالینی ست از شرایط واقعی هستی سوژه که شرایطی ست طبقاتی. مردم ترمی ست که می خواهد این آرزوی بورژوازی را متحقق کند: کلِّ یک پارچه و جامعه ی بدون شقاق.

ادامه 2...

نقل مطالب نوید نو با ذکرمنبع آزاد است

شماره 903  

96/03/19

آیا دانشجو ها طبقه اند ؟

مایکل هودسون – برگردان : هاتف رحمانی

دانشجوها معمولا خود را طبقه نمی دانند. آن ها پیشا طبقه به نظر می رسند ، چون هنوز وارد نیروی کار نشده اند . آن ها تنها می توانند امیدوار باشند پس از فراغت از تحصیل بخشی از طبقه متوسط باشند . و معنی آن تبدیل شدن به حقوق بگیری است – آن چه که به صورت بی ادبانه طبقه کارگر خوانده می شود.

96/03/19

حزب تودهٔ ایران،

حمله‌های تروریستی «داعش» در ایران را به‌شدت محکوم می‌کند!

خطرِ به‌وجود آمدن درگیری‌های جدید نظامی در منطقه بسیار جدی است. نباید اجازه داد نیروهای واپس‌گرای حاکم بر میهن‌مان و سران سپاه پاسداران و نظامیان، با سردادن شعارهایی تهدید کننده و تحریک‌آمیز و نیز دست زدن به اقدام‌های مقابله‌جویانه‌ای نمایشی، ثبات، امنیت و استقلال کشور را به‌خطر اندازند.

96/03/19

«وجود دارد! همچو حزبی وجود دارد!»

یوری امیلیانوف – برگردان : ا. م. شیری

لنین بطرز استهفامی از نمایندگان کنگره پرسید: «آیا چنین کشور بورژوایی، دموکرات، جمهوری در اروپا وجود دارد، در کجا پدیده‌ایی مثل شوراها موجود بوده است؟ شما باید پاسخ نه بدهید». لنین ضمن اشاره به تفاوت اساسی شیوه مدیریتی شورایی با پارلمانی، مزیت حاکمیت شوروی را مورد تأکید قرار داد. لنین تصریح کرد، روسیه در مقابل انتخاب قرار گرفته است: «...حرکت به پیش یا گردش به عقب. در زمان انقلاب نباید‌ در یک جا ایستاد». او بگونه متقاعدکننده ثابت کرد، که اکثریت نمایندگان کنگره نه این شرایط را درک کرده‌اند و نه حتی نقش شوراها را که در کنگره آنها را نمایندگی می‌کنند.

96/03/15

پیام همدردی کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران به رهبری حزب کمونیست عراق به مناسبت درگذشت رفیق «عزیز محمد»

ما با زندگی و مبارزهٔ رفیق فقید عزیز محمد به‌خوبی آشناییم. او بیشتر از هفت دهه از عمر بزرگ‌سالی خود را وقف خدمت به حزب و مبارزه در راه ایجاد تغییرهای مترقی بنیادی در عراق و کردستان کرد. رفیق عزیز محمد مبارزی پرشور در راه پیشرفت و رفاه و نیک‌بختی میهنش عراق بود و همواره به آرمان طبقهٔ کارگر عراق و مبارزه برای پیشبُرد آرمان‌های مارکسیسم-لنینیسم وفادار ماند.

96/03/15

گرامشی و انقلاب

نوشته: "آندرهِ تُسِل"،‌ ۱۹۴۱‌- ۲۰۱۷، استاد فلسفه در دانشگاه نیس (فرانسه)، عضو حزب کمونیست فرانسه و همکار مجله‌های: اندیشه‌ها و مسائل روز مارکسیسم

96/03/15

با آقای رئیس جمهور !

آقای رئیس جمهور ، نظرتان در باره کشف گور جمعی قربانیان قتل عام سال 67  در اهواز چیست؟

آقای رئیس جمهور شما که در تبلیغات انتخاباتی خود را "حقوق دان" معرفی می کنید نه سرهنگ، در مورد خبر کشف یک گور جمعی  با بقایای اجساد نزدیک به 50 نفر از فرزندان این کشور که در قتل عام سال 67 به قتل رسیدند، به عنوان یک "حقوق دان" که اتفاقاً رئیس جمهور این کشور هم هست، چه رسالت حقوقی برای خود قائل هستید؟

96/03/15

ازکجا بدانم فردا را،
رحمان

و این فکر مرموزِ مداوم
که  مدتی  سمج و چسبنده 
به گوشه ذهنم چسبیده
دربیابانی خشک و برهوت
باز فریادم را به نسیم بسپارم
قلبم را به دست  بگیرم
و غبار عمری از یاد گذشته را
از تنم وا کنم
که حرامم باد اگر_
درغیاب عدالتِ گم شده
بیاسایم

96/03/15

نقدی بر بحرانِ تئوری و بحرانِ چشمانداز تاریخی* / کمال خسروی 

     عزت اله جمشیدی اشکلک

وقتی گفته می شود تئوری علمی یا فلسفه علمی منظور این نیست که خوش داشته ایم این واژه را برای زینت و اعتبار بکارببریم . بلکه این فلسفه بر پایه مفهوم ، اصول و روش علمی کشف و استوار گردیده است . در باره ی بحران چشم انداز تاریخی رهایی مذکور در مقاله ، باید بگویم که ساختار برای تغییر ، بدنبال بدیل روشن و مورد علاقه نمی گردد .

شماره 902  

نتیجۀ انتخابات ۱۳۹۶: پیشروی سرمایه داری نولیبرال

فارغ از اینکه سران رژیم چگونه از طریق مدیریت "افکارعمومی" در کشور توانستند مردم را به‌پای صندوق‌های رأی بکشانند، باید تأکید کرد که جناح نوپای اعتدال‌گرایی- که در شرایط کنونی از نظر سیاسی بخش پرقدرت و پرنفوذ "سرمایه‌داری نولیبرال" را نمایندگی می‌کند – توانسته است موقعیتش را در هرم قدرت محکم‌تر از پیش کند.

دموکراسی و سوسیالیسم

نوشتهٔ آلبانو نونِس، عضو کمیتهٔ بازرسی مرکزی حزب کمونیست پرتغال

به این ترتیب، بازنگری نوشته‌های لنین و آموختن از او در مبارزه‌ای که هم‌زمان در هر دو جبهه به پیش می‌برد به‌ویژه سودمند و آموزنده خواهد بود. او از یک سو با راست‌گرایان، رویزونیست‌ها، و اپورتونیست‌های رفورمیست مبارزه می‌کرد که انقلاب را به طور نامحدود به تعویق می‌انداختند و در عملِ انقلابی خرابکاری می‌کردند، و از سوی دیگر با اپورتونیسم “چپ “ناشکیبا و اراده‌گرا مبارزه می‌کرد که با غرق شدن در واژه‌پردازی‌های جزم‌گرایانه و جدا از توده، و با منزوی کردن پیشاهنگ طبقاتی و خودِ طبقهٔ کارگر از تودهٔ مردم، هر گونه فرصت واقعی پیشرفت متحوّل کننده و انقلابی را از میان می‌بردند.

یادواره صدمین سالگرد زایش رفیق محمود اعتمادزاده (بهآذین)

بخش اول

رفیق بهآذین از همان سالهای کودکیاش با جنبشهای اجتماعی آشنا شد و بزرگ و بزرگتر که شد خود را یک انقلابی دوآتشه یافت. هنوز شاگرد دبستان بود که جنبش جنگل شکست خورد و به چشم خود دید که سر میرزا کوچک خان جنگلی را بر نیزه کرده و در شهر میگردانند. او همچنین گوشهای از شهر رشت را فرایاد میآورد که در آنجا شماری از رزمندگان جنگل را به دار آویخته بودند. بدینگونه او در همان نخستین دههٴ زندگیاش شاهد سه رویداد بزرگ ملی و جهانی بود: فراز و فرود جنبش جنگل، پیروزی انقلاب اکتبر و پایان جنگ جهانی نخست.

یادواره صدمین سالگرد زایش رفیق محمود اعتماد زاده ( به آذین)

بخش دوم

 

من به راه توده مي روم!

من از «منافع طبقاتي كارگران و توده ي زحمت» دفاع مي كنم!

 فرهاد عاصمی

رفقايي كه زير فشار سلطه ديكتاتوري و خطرات ناشي از آن مبارزه مي كنند، خود را «گروه كوچكي  از جريان بزرگ و شاخه اي از درخت تناور جريان چپ ايران» اعلام مي كنند. آن ها با انتقاد از «عقب نشيني مستمر نيروهاي چپ از عرصه هاي عمومي» كه با «بي عملي» در خارج از كشور و بي توجهي به مواضع «جريان هاي داخل كشور» همراه است، به توضيح مواضع و صحنه هاي مبارزاتي ضروري پرداخته و مضمون ضد ديكتاتوري و ملي پيشنهادهاي خود را توضيح مي دهند.

یک بیانیه و بازتاب های آن

جلال هاشمی فر – تهران

امید ما این است که پس از انتخابات آن نیرویی که خود را چپ می داند به سرچشمه اصلی قدرتش یعنی توده ها روی آورد و با ابتکار راه ها، روش ها و برنامه ها هر چه بیشتر ارتباط توده ای خود را هر روزه مستحکم تر و برنامه بدیل خود برای تحول بنیادی جامعه را به گوش و حضور توده های زحمتکش جامعه ، این سازندگان واقعی هر تحول بنیادی جامعه برساند.

شماره 901  

من به راه توده می‌روم

 شماری از هواداران حزب توده ایران- سازمان فداییان خلق ایران 

تنها راه نیروهای چپ روشنگری با حضور در میان مردم، با مردم و همراه با مردم است. ٣٨ سال سرکوب سیستماتیک چپ در پی ۲۵ سال سرکوب و اختناق محمدرضاشاهی یعنی بیش از دو نسل؛ تنها خیالی از جانفشانی های چپ در اذهان مردم آن باقی گذاشته است. این کنشگری بار دیگر همان مشی پرافتخار توده‌ای و مردمی حزب توده ایران و سازمان فداییان را به ما یادآور کرد که جدل‌های بی‌پایان و بی‌نتیجه محفلی راه به‌جایی نخواهد برد.

پایان کارزار انتخابِ میان «بد» و «بدتر»

 و پیروزیِ «مردم‌سالاری اسلامی» به ‌روایت ولی‌فقیه!

امروز نیز تکرار می‌کنیم که، با انتخاب حسن روحانی همان سیاست‌های چهار سال گذشته و همان سیاست‌های کلان ایران برباددهِ اقتصادی- با اسم بی‌مسمای "اقتصاد مقاومتی"- همان سیاست‌های ضدکارگری و مردم‌ستیز و همان فساد فراگیر و ظلم دستگاه‌های حکومتی همچنان ادامه خواهند یافت.

نگاهی به گمانه زنی نوید نو 

 پیرامون رفتار شناسی سیاسی مردم  در انتخابات

یکی از مهم ترین ویژگیهای تحلیل های مارکسیستی – لنینیستی  از پدیده های اجتماعی  از جمله پدیده انتخابات ، واقع بینانه بودن آن است. از این منظر در مجموعه تحلیل های اشاره شده در بالا تلاش شده است تا تصویری درست از واقعیت اجتماعی ارائه گردد. مثال بارز آن نیز پیش بینی درست نتیجه انتخابات در مقاله ای است که با عنوان " گمانه زنی در مورد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری "  در 27 فروردین ماه در نوید نو منتشر گردید.

"آری بزرگ"، "نه بزرگ"

علی رضا جباری (آذرنگ)

حال ببینیم که بازنده شدن رئیسی در این انتخابات به نفس خود کافی است. من بر این باورم که خطر بر آمدن رئیسی بر اریکه ی قدرت در انتخابات و انتصابات بعد هنوز هم از میان نرفته است. هرچند مردم این بار به آیت اله قتل عام "نه" گفتند؛ اما این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که فاصله ی موجود میان آرای روحانی و رئیسی کمتر از حد انتظار بود. به رغم آنچه پیش از این گفتم، رئیسی و هوادارانش در جریان این مرحله از انتخابات کوشیدند با دادن وعده های پوپولیستی به مردم آرایی افزون برآرای جناح اصولگرا در برخی از مراحل پیشین انتخابات برای خود دست و پا کنند.

سخنرانی نئومی کلاین در دانشگاه هاواد 

کنفرانس عدالت و اقدام در محیط زیست 

 مینا آگاه

چیزی که بدست می آوریم مصیبت بیشتر و فرصت طلبی بیشتر، خصوصی سازی بیشتر و تلاش بیشتر برای تکه تکه کردن ما. چرا که تغییرات آب و هوائی فقط درمورد طوفان نیست، فقط در مورد داغ تر، مرطوب تر و متلاطم تر شدن چیزها نیست، بلکه در این مورد نیز هست که در نظام حاکم، چیزها زشت تر و پست تر می شوند. چرا که این تنها روشی است که نظام ما بلد است چگونه به آن عمل کند. درست است؟ 

در جستجوی بهروزی ،

 مبارزه در را سعادت، سعادت است

احمد جواهریان

انسان در جستجوی سعادت است و تردیدی نیست که برای سعادت خویش تلاش می ورزد. اما براستی تلاش ها برای سعادت یا خوشبختی انسان چگونه نتیجه بخش تر می شود و برای خوشبخت زیستن چه می توان کرد.

فعالیت فکری سیا برای برچیدن بساط چپ فرهنگی

نویسندهگابریل راکهیل  - برگردانرحمان بوذری

دقیق تر، سربازان گمنام جنگ فرهنگی حرکت دوطرفه ای را تحسین می کنند که کمک کرده تمرکز انتقادی روشنفکران از ایالات متحده برداشته و به اتحاد جماهیر شوروی معطوف شود. از یک طرف، در میان روشنفکران چپ به تدریج نوعی نارضایتی از استالینیسم و مارکسیسم به وجود آمد و روشنفکران رادیکال گام به گام از مباحث حوزه عمومی عقب نشستند

کسب‌وکار در پوشش امور خیریه

والنتین کاتاسانوف - ا. م. شیری

علت «تب خیریه» که دنیای کهنه و نو را فراگرفته، بسیار ساده است: کسب‌وکار و شهروندان ثروتمند برای به دست آوردن مطلوب‌ترین نظام مالیاتی بسیار علاقه‌مند هستند. بویژه امروز، که حمله به بسیاری از پناهگاه‌ها آغاز شده است. مؤسسات خیریه هم از مالیات بر درآمد و هم از مالیات بر دارایی آزاد می‌شوند. در آمریکا، از جمله، این حق بنیادهای خیریه در قانون مالیاتی تصریح شده است.

نوشته: جیمز پتراس - برگردان: آمادور نویدی

این کاملاُ روش‌‌ست، که واقعیت غیرقابل بازگشت جهان امروز، حامیان جهان تک‌قطبی  را به جنون جنگ هسته ای جهانی کشانده است! بهانه‌ها بی نهایت دروغ و پوچ هستند؛ هدف‌ها کاملاً روشن و جهانی اند؛ ابزارهای نظامی تهاجمی مخرب در دسترس آنان‌ست؛ اما توان دفاعی و مقابله به مثل وحشتناک چین و روسیه نیز آماده دفاع  و پاسخ قاطعانه اند.

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست
 
    اشتراك در نویدنو

  

نشانی پست الکترونیک: