نویدنو -  کتاب -   رحمان هاتفی  درباره ما -  آرشیو

آزادی برای همه زندانیان سیاسی ایران  

آرشیوماهانه

آرشیو مقالات نویدنو

آرشیو

  جستجو در نوید نو

نوید نو در

مجله محیط زیست

مجله محیط زیست تلاشی برای هم اندیشی - جهانی فکر کنیم ، محلی عمل کنیم شماره سوم

شماره دوم

شماره اول

کتابخانه

فراخوان انجمن مطالعات اجتماعی و فرهنگی ایران

کتاب جدید

گفت و شنفت در سیاست های حزب توده ایران

قانون اساسی شوروی

اسلام سیاسی

نگاهی به شاه ، برائت نامه امریکا

 

 

 

راهکارهای اصلاح‌طلبانه در شرایط موجود کشور

 بیانیه‌ اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی خطاب به ملت

نامه 38 اقتصاد دان ایرانی به رئیس جمهور روحانی
راهکار 15 ماده ای خاتمی برای خروج از بحران

خاتمی: با همه وجود از مردم عذرخواهی می‌کنم؛ بهتر از این می‌توانستیم به شما خدمت کنیم

حق تعیین سرنوشت مردم به دست خود، بی‌‌‌‌مداخله خارجی حقی مسلم و دست یافتنی است 

 حسین اکبری

پیکار در مراکش برای استقرار یک حکومت دموکراتیک 
شانتاژ در منش سیاسی روز

  دنیز ایشچی 

آملو کیست؟

ادامه ...

ادامه ...

 

 

2019-05-11

شماره  951                  11 خرداد ماه1397

شورش یا ضد انقلاب : ساخت امریکا در نیکارگوا؟

 اچیم روندر- برگردان : هاتف رحمانی

  • اعتراضات دانشجویی در نیکارگوا در رسانه های غربی بعنوان اعتراض قانونی از سوی نیکاراگوایی های جوانی توصیف می شود که به صورت خودجوش برای مبارزه با دیکتاتوری فرضی متحد شده اند . قطعا جوانان بسیاری وجود دارند که به مبارزه با این افکار پیوسته اند . قطعا بسیاری در اینجا در سوئد به حمایت از آن مبارزه پیوسته اند. اما چیزهای بسیاری وجود دارد که حاکی از آن است که این ها صرفا اعتراض های خودجوش نیستند. شواهد بسیاری وجود دارد که سازمان های تحت هدایت امریکا منتظر لحظه مناسب برای ایجاد هرج و مرج ، و تشدید تضاد ها برای  ایجاد بی ثباتی برای دولت به صورت دموکراتیک انتخاب شده نیکاراگوا هستند. 

نیکارگوا ، ونزوئلا: یک دشمن ، یک مبارزه برای دموکراسی

تورتیلا کون سال – برگردان : هاتف رحمانی

  • دولت های بولیوی ، کوبا ، نیکارگوا و ونزوئلا با وجود جنگ روانی بی وقفه برای بی اعتبار کردن ان ها ، از حقوق بنیادی مردم خود برای توسعه مسالمت آمیز اقتصادی متمرکزبر نیازهای انسانی و نه سود شرکت ها دفاع می کنند. این به ویژه برای درک مورد نیکارگوا مهم است .

چرا  مدافعان دموکراسی، آزادی  و حقوق بشر آمریکایی شرم نمی کنند!

مسعود امیدی

 

  •   توجه به این مسئله مهم است که همه  متحدان آمریکا که در بسیاری موارد با  اقدامات ضد بشری آن همراهی می کنند، نیز ترجیح  داده اند تا نه تنها از  رای دادن به قطع نامه پیشنهادی این کشور امتناع کنند ، بلکه در موارد مختلفی از جمله برجام و  زیرپا گذاشتن قوانین تجارت بین المللی با این کشور زاویه پیدا کرده اند . و این در شرایطی است که حکومت آمریکا خود را رهبر جهان می پندارد. آنچه که یک رهبر را رهبر می کند، وجود چیزی به نام پیرو است نه مرئوس و زیر دست.

پرتو اقتصاد

فروپاشی ملی، ترامپ یا نولیبرالیسم ایرانی

فریبرز مسعودی

  • اینک با اعلام بازگشت تحریم های اقتصادی توسط دولت آمریکا، ادامه سیاست های اقتصادی سرمایه داری نولیبرالی دولت روحانی که شیفتگان و سینه چاکان فراوانی چون نوبخت و آخوندی و زنگنه و حجتی و ترکان و جهانگیری دارد، همسویی با سیاست های  دولت ترامپ است. از این رو دولت به جای آستان بوسی انحصارات سرمایه داری جهانی راهی جز خانه تکانی در کابینه و تجدید نظر در سیاست های اقتصادی و مالی و پولی گذشته ندارد،

جمع کنید بساط این نمایش بی مزه نخ نما را !

نویدنو

  • براستی هدف از دعوت هنرمندان به "افطاری" چیست؟ ویژگی مشترک مهمانان دعوت شده به این مراسم چه بوده است؟ آیا جمع کردن هنرمندان به عنوان مهمان "افطاری" قرار است برای میزبان ، حداقل در نزد طیفی از مردم جامعه که به نوعی تحت تاثیر و علاقمند به این افراد هستند، اعتباری به دنبال بیاورد؟ چه رخ داده است که میزبان با 25 میلیون رای در صدد کسب اعتبار از دعوت هنرمندان می شود ؟

خروجِ آمریکا از برجام، امیدِ رژیم به اتحادیهٔ اروپا، و جایگاهِ حاکمیت ملی!

  • به‌طورجدی باید پرسیده شود: آیا رژیم ولایت فقیه این صلاحیت و توانایی را دارد در چنین شرایط دشواری که محصول طبیعی عملکرد چندین‌سالهٔ آن است به‌نمایندگی از مردم ایران با قدرت‌های بزرگ جهان وارد مذاکره شود و قراردادهای ضرور را با در نظر گرفتن منافع مردم زحمتکش میهن‌مان امضا کند؟ حزب‌ها و سازمان‌ های ترقی‌خواه نه در جنگ ارتجاع حاکم با امپریالیسم و نه در تسلیم‌ نامه‌ های ذلت‌بار آن شریک نخواهند شد.

اعتصاب سراسری رانندگان و کامیون‌داران

  • ارتقا سطح سازمان‌دهی و همبستگی در اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها، به‌ویژه حرکت ‌های اعتراضی‌ای اثرگذار مانند اعتصاب کارگران هپکو، تجمع سراسری فرهنگیان و اعتصاب اخیر کامیون‌داران و رانندگان و موارد مشابه، اولویتی مهم قلمداد می‌گردد. اعتصاب سراسری رانندگان و کامیون‌داران و به‌عقب‌نشینی واداشتن رژیم و پذیرش برخی از خواست‌هایشان مانند: افزایش کرایه که البته کامیون‌داران و رانندگان خواستار افزایش ۴۰ درصد به‌جای ۲۰ درصد هستند، ثابت می‌کند که با اتحاد و همبستگی می‌توان به موفقیت دست یافت.

ضرورت حمایت از اعتصاب کامیون داران و رانندگان کامیون

مسعود امیدی

  • تشابه شکلی اعتصاب سراسری کامیون داران در ایران با مواردی مانند اعتصاب کامیونداران در شیلی در برابر دولت مردمی و ضد نئولیبرال آلنده ، نباید سبب درک اشتباه از این اعتراض گردد. همینطور حمایت تبلیغاتی رسانه های جریان مسلط از آن نیز نباید سبب فریب فعالان اجتماعی در این مورد شود. آنها در کشورهای خود دائماً در معرض این گونه اعتراضات هستند و به دروغ خود را حامی مطالبات کامیون داران و رانندگان کامیون در کشور ما نشان می دهند.

نگاهی به پرسش های مطرح دراعتصاب رانندگان و کامیونداران

 هاتف رحمانی

  • رانندگان امور ترابری یکی از پر ارتباط ترین نیروها در سراسر کشورهستند و به خاطر در سفر بودن دائمی تقریبا در تمام پایانه های حمل بار دارای ارتباط و آشنایی هستند. در شرایط کنونی کامیونداران به لحاظ نوع خدمات خود تقریبا همیشه در اجتماع صنفی خود حضور دارند . این محیط های کار خواه پایانه های حمل بار باشد یا کارخانه های بزرگ سیمان و فولاد و...هماره با ارتباط نزدیک رانندگان مواجه هستند. علاوه بر این خود پایانه ها عملا یکی از محل های تجمع و مراوده روزانه کامیونداران است . از این نظر امکان تبادل اطلاعات و اطلاع رسانی در اطراف کامیونداران بیشتر از بسیاری دیگر از مشاغل جامعه است

نگاهی به انتخابات پارلمانی اخیر عراق و تجربهٔ ائتلاف سائرون

 مصاحبۀ «نامۀ مردم» با رفیق سلام علی، مسئول بخش بین‌المللی کمیتهٔ مرکزی حزب کمونیست عراق

  • پس از برگزاری انتخابات پارلمانی اخیر در عراق، که در آن حزب کمونیست عراق همراه با هواداران مقتدا صدر و چند حزب و سازمان مدنی دیگر در چارچوب ائتلاف سائرون در آن شرکت کردند، بر آن شدیم که در مورد این تجربه با رفقای عراقی گفتگو کنیم و نظر و تحلیل آنها را دربارهٔ رخدادهای اخیر در آن کشور جویا شویم. آنچه در ادامه می‌خوانید، حاصل همین گفتگوست.

نمی خواهیم

 محمد خلیلی

و می سراییم

لبخنده ها را

که بابِ شما نیست .

***

و می مانیم

درخانه ای که ویران است

و می سازیم

این جا را

که مالِ شما نیست .

همپای بادها رفتیم؛

رحمان

به سلامتی پیک آخر ،

که اسمان هم با بیشمار ستارگانش

ملول ،

 خنده بر لب دارد

 

و خودم... ،

که قلبم را در قفس سینه ات

به ماه دادم وُ

پشت به سایه های مرده

می روم .

نگاهی به دیدگاه‌های مارکس دربارهٔ «مسیر کمونیسم»، جوامع آسیایی، و محیط‌زیست

دیوید مک‌لِلان *

  • در اینجاست که هم عنصر احساسات نسبت به گذشته در تفکر مارکس و هم اندیشه‌های او در بارهٔ ارزش‌های ذاتی صورت ‌بندی‌ های پیش از سرمایه‌داری نقش پیدا می‌کند. بینش کلی مارکس دربارهٔ سرشت انسان نشان داد که در طرح جامعهٔ نوین، حتّی پیش از توجه به سیاست و اقتصاد، توجه ما باید بر امکانات اجتماعی آن جامعه متمرکز باشد، که مسلماً می‌تواند شامل افزایش کاربرد فنّاوری باشد، ولی برای خدمت به پیشرفت اجتماعی، و نه در خدمت اربابان.

بیانیه‌ی هیئت دبیران

 به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس کانون نویسندگان ایران 

  • دفاع از شرایط بهترِ زیست و کار ما به‌مثابه‌ی نویسنده، دفاع از آزادی‌های فردی و خلاقیت‌های فردی ما در گرو جمعیت و تشکل ماست؛ هرچه وسیع‌تر، هرچه قوی‌تر، کاراتر! برای مخالف سانسور بودن، برای دفاع از آزادی بیان بی‌هیچ حصر و استثنا نیاز حتمی به داشتن آرمان‌های بلند سیاسی و اجتماعی نیست؛ حتی اگر فقط به کار و قلم خود متعهد باشیم لازم است از منشور کانون دفاع کنیم و گرد آن جمع شویم.

ادامه: 950-949-948-947-946- 945-944 - 943- 942- 941 -940- 939 - 938 - 937 -936-935 -934-933- 932-931- 930- 929 -928-927 -926- 925- 924 - 923 - 922 - 921 - 920 - 919 -918 - 917- 916 - 915 - 914-913 -912- 911- 910

ادامه ...

نقل مطالب نوید نو با ذکرمنبع آزاد است

 

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست
 
اشتراك در خبر نامه نویدنو

نشانی پست الکترونیک: