نویدنو -  کتاب -   رحمان هاتفی  درباره ما -  آرشیو
آرشیوماهانه

آرشیو مقالات نویدنو

آرشیو

مدیر مسئول : شکوه پور افشار

ای میل تماس :
sh.poor4282@gmail.com

 خبر های زیست محیطی

فرسایشی که بقاء زیست محیطی را به مخاطره می‌اندازد:

تاراج شن و ماسه به قیمت خشکاندن رودخانه

انقراض و مرگ گونه های طبیعت؛

بحران آب و تهدیدی برای حیوانات

ﺑﺤﺮﺍﻥ ﺁﺏ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺭﺍﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻠﻌﯿﺪ

دست های پنهان احمدی نژاد در کویرشدن ایران

نابودی روستاها تا شعاع ۵۰ کیلومتری دریاچه نمک قم 

هشدار جدی دانشمندان؛

جهان وارد وضعیت اضطراری شد

2016-08-03

مجله محیط زیست

شماره 2 نیمه اول مرداد ماه 1395

مجله محیط زیست تلاشی برای هم اندیشی - جهانی فکر کنیم ، محلی عمل کنیم

سر سخن

شکوه پور افشار  

هدف اصلی از بحث های محیط زیستی در این نشریه شناخت بیشتر محیط زیست و اکوسیستم های مختلف جهان ویاد آوری اهمیت وجودی آنها برای زندگی است . نویدنو تلاش دارد با حساس نمودن  افکار عمومی در مورد لزوم حفظ محیط زیست ، همگان را در این مهم به همکاری دعوت نماید. لذا امیدواریم برای رسیدن به این مهم ، افرادی که می توانند در این راه ما را یاری نمایند مطالب و نظرات خود را به آدرس ما ارسال نماید

معیارهای جهانی محیط زیست برای خاورمیانه

امیر حسینی

بسیاری از کارشناسان محیط زیست [ ۱] بر این باورند که تا حدود چهل سال دیگر گرمایش جهانی  منطقه خاور میانه و شمال آفریقا را برای انسان غیر قابل زیست خواهد کرد و حدود ۵۰۰ میلیون نفر مجبور به مهاجرت خواهند شد.

محیط زیست به زبان ساده.

اکولوژی چیست؟(1)

دکتر حمید طراوتی

در کشور اندونزی جزیره ای وجود دارد به نام جزیره برونئی شمالی، حدود 40 سال پیش نود درصد مردم این جزیره مالاریا داشتند. هر روز چند نفر در اثر این مرض جان خود را از دست می دادند و شکم بسیاری از آنها بزرگ شده بود.

مؤسسات غیردولتی زیست محیطی در ایران

فهرستی که در زیر می آید سازمان های غیردولتی (انجمن های مردم نهاد) هستند که دارای وب سایت یا وب لاگ هستند. البته در زیر این فهرست هم تلاش شده است تا حداقل اسامی انجمن های بدون وب لاگ یا وب سایت نیز درج گردد. طبیعی است که این فهرست کامل نیست و بتدریج از زمانی که ایجاد شده است در حال کامل شدن است.

دیدگاه ها

نگرش رادیکال به محیط زیست

فریبرز رییس دانا

طبیعی است که نگاه رادیکال به محیط زیست با نگاه مارکسیستی به محیط زیست متفاوت است، مدت‌ها مارکسیستها متهم بودند که نگاه اکولوژیکی به طبیعت ندارند، گو اینکه همین نگاه را مدت‌ها فمینیست‌ها داشتند و مدت‌ها مارکسیست‌ها را متهم به داشتن نگاه مردانه به مسائل می‌کردند.

مارکس و محیط زیست

جان بلامی فاستر- ترجمه محمود متحد

مارکس و انگلس نه تنها ستاینده‌ی تولید‌گرایی نبودند، که خود از نخستین منتقدان آن به شمار می‌آمدند. چنان که انگلس جوان در سال ۱۸۴۴ نوشت: «تبدیل زمین-که تنها چیز، همه چیز و نخستین شرط موجودیت آدمی است-به موضوعی برای دلالی، آخرین گام در راهی بود که خود آدمی را به موضوع دلالی تبدیل کرد.» مارکس نشان داد که در سرمایه‌داری مناسبات میان انسان‌ها و هم چنین رابطه‌ی انسان و طبیعت به شکل مناسبات پولی در می‌آید.

گزارش ویژه

جنگل حرا

 مسعود يوسفي 

درختان مانگرو را دانشمندان گياه‌شناس اروپايي به احترام و ياد ابوعلي سينا ، فيلسوف و دانشمند ايراني در مورد علم گياه‌شناسي تحقيقات زيادي دارد Avicienia نام نهادند. سازمان يونسكو جنگل‌هاي حراي جزيره قشم را در فهرست ذخاير زيست جهان به ثبت رسانده است. جنگل‌هاي حرا محل مناسبي در زمستان براي پرندگان مهاجر است. سالانه بيش از يكصد گونه پرنده آبزي و كنار آبزي در اين منطقه ديده مي‌شود.

پژوهشکده جنگلهای حرا استان هرمزگان

معرفی جنگل های حرا

این اکوسیستم در زمره غنی ترین و حاصل خیزترین اکوسیستم هاي دنیا به حساب می آید و اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت،22 کاربري عمده را براي این اکوسیستم ها تعیین کرده است. سیستم ریشه اي جنگل هاي حرا  باعث پایداري رسوبات می شود و اجتماعات آنها انرژي امواج را کاهش می دهد و در ایجاد جزایر، توسعه ی سواحل و جلوگیری از تخریب و خوردگي سواحل و فرسايش خاك آنها نقش دارند.

جنگل های مانگرو

نويسنده: محمد انتظامی

جنگلهای مانگرو ایران آخرین حد پراکنش جنگل ها در آسیای جنوب غربی به شمار می آید پراکنش جنگل ها در ایران از شرقی ترین بخش دریای عمان در ایران ،در خلیج گواتر شروع می شود و با حرکت به غرب خلیج فارس و زیاد شدن عرض جغرافیای در رویشگاه نایبند در استان بوشهر پایان می یابد

پل خلیج فارس و احتمال نابودی جنگل های حرا

آنچه مشخص است ساکنان بومی منطقه از وجود پل رضایت دارند و برای آن لحظه شماری می کنند درست همان شوق و ذوقی که آذری ها برای پل دریاچه ارومیه داشتند و بعد که دریاچه خشکید تازه از خسران پروژه آگاه شدند. باید دید دولتمردان برای جلوگیری از تکرار وضعیت دریاچه ی ارومیه و جلوگیری از زیان به این زیستگاه سِحرانگیز چه راه حلی ارائه خواهند داد و آیا هیچ به خشک شدن این جنگل آویزان بر آب و بخش نامه ها اندیشیده اند تا که هم حرکت بماند و هم برکت.

پل خلیج فارس، سد گتوند ٢؟

عبدالحسین طوطیایی

درختان حرا (مانگرو) در عرصه‌ای به وسعت شش یا هفت‌ هزار هکتار در حومه جزیره قشم، از سنگربانان شگفت‌انگیز حیاتند؛ درختانی که بی‌هراس و نستوه، ده‌ها‌میلیون سال است پرچم زندگی را در غلظت نمک دریا و دمای بالای ٥٠ درجه برافراشته‌اند، اما اکنون این درختان در معرض برنامه ساخت پل دو کیلومتری موسوم به خلیج فارس در تب و تاب پایانی بر این ایستادگی خود هستند.

نقل مطالب نوید نو با ذکرمنبع آزاد است

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست
 
اشتراك در خبر نامه نویدنو

نشانی پست الکترونیک: