نویدنو -  کتاب -   رحمان هاتفی  درباره ما -  آرشیو
آرشیوماهانه

آرشیو مقالات نویدنو

آرشیو

مدیر مسئول : شکوه پور افشار

ای میل تماس :
sh.poor4282@gmail.com

مجله محیط زیست

شماره دوم

شماره اول

 خبر های زیست محیطی

 
 
 
 
 

2016-10-06

مجله محیط زیست

 شماره 3 مهر 1395

مجله محیط زیست تلاشی برای هم اندیشی - جهانی فکر کنیم ، محلی عمل کنیم

سر سخن
شکوه پورافشار

از این رو در این فصل بر آن شدیم که در مورد این اکوسیستم اعجاب انگیز و مهجور مانده  بیشتر بیاموزیم تا بتوانیم به رازهای نهفته این زیست بوم پیچیده و با تنوع زیستی بالا پی ببریم  و فواید آنها را نیز شناخته و عوامل تخریب کننده شان را نیز مورد بررسی قراردهیم تا شاید با این شناخت و آشنایی بیشتر از  فواید و اهمیت تالابها بتوانیم با همفکری و همیاری یکدیگر راهکار هایی برای حفظ و احیاء آنها که بیشترشان در این کشور رو به نابودی هستند بیابیم

 محیط زیست به زبان ساده -3

اکولوژی چیست ؟

دکتر حمید طراوتی

اکو کلمه ای است که ریشه لاتین دارد و معنای آن لانه ، آشیانه ، زیستگاه یا بوم است. اکوسیستم هم یعنی مجموعه ای از موجودات که با هم و با فضای اطراف در ارتباطند. کوه با مجموعه گیاهان و حیوانات و موجودات ذره بینی تحت حمایت خود یک اکوسیستم است. جنگل نیز با تمام درختان و حیوانات و موجودات ذره بینی خود یک اکوسیستم است.

تالاب

واژه تالاب هنوز در نزد افکار عمومی جایگاه علمی، مناسب و تعریف شناخته شده و مشخصی ندارد. بسیاری از مردم تالاب، باتلاق یا مرداب را مناطقی دور از دسترس می‌دانند که محل تکثیر انواع حشرات و بسیاری از ناقل‌های بیماری است. بدین ترتیب باتلاق‌ها یا مرداب‌ها نقاط مرموزی هستند که علاوه بر محل زندگی حیوانات وحشی از جمله گراز‌ها، ممکن است انسان را به بیماری‌هایی همچون مالاریا مبتلا کنند.

کنوانسیون بین المللی رامسر سند افتخار ملی

کنوانسیون رامسر که به نام محل برگزاری آن معروف شد، توافقی بین‌المللی است که بر اساس آن کشورهای عضو فراتر از مرزهای جغرافیایی مسایل زیست‌محیطی تالاب‌‌های کشورهای متعهد، به ویژه تالاب‌‌های بین‌المللی را مورد مطالعه، تحقیق و بررسی قرار داده و نتایج حاصل از مطالعات لیمنولوژی، بوم‌شناسی ، ‌هیدرولوژی، گیاه‌شناسی و جانورشناسی را در اختیار سایرین قرار می‌دهند.

تالاب در خطر

تالاب انزلی با این که هنوز هم از مهم ترین توقفگاه های پرندگان مهاجر به ایران است، اما روز به روز حجم آب آن کاهش می یابد و زباله ها بخش وسیعی از آن را پوشانده اند. این تالاب در فهرست خطر کنوانسیون رامسر است و اگر زودتر فکری برای آن نشود، از بین خواهد رفت

اهمیت تالاب

دكتر غلامرضا نوري

تالاب ها و اكوسيستم هاي آبي كشور به منزله سرمايه هاي باارزشند كه تنظيم آب هاي زيرزميني در محيط پيرامون، تعديل ميكروكليما، شكار، صيد پرندگان آبزي و ماهيان، تأمين منابع تعليف دام و همچنين حصير بافي و غيره ، در گرو حفاظت منطقي از آنهاست.

عوامل ناپايداري تالابها در ايران

دكتر مسعود باقرزاده كريمي

در حال حاضر تالابهای کشور از برخی مشکلات و تنشهای محیطی رنج می برند که در برخی از موارد حتی کارکردهای اصلی آنها که حمایت از تنوع زیستی می باشد نیز خدشه دار می شود و این خسارت بزرگ مادی و معنوی به کشور وارد می کند.

بر اساس مطالعات بانک جهانی که در سال 2002 میلادی هزينه خسارت ناشی از تخریب تالابهاي كشور برابر با 350 ميليون دلار آمريكا (معادل 2800 ميليارد ريال ) بوده است (صراف 1384).

تالابها اکوسیستم های ارزشمند گیلان

این روزها در یک برآورد کلی وضعیت تمامی تالابها به سبب بهره برداری نادرست و عدم توجه به ظرفیت اقلیمی و اکولوژیکی این بوم سازگان های آبی نامساعد است .

روز جهانی تالابها بهانه ای است تا از خودمان بپرسیم چقدر تالابهای ، گیلان را می شناسیم و بجز تالاب انزلی و تالاب پارک ملی بوجاق چند تالاب را می توانیم نام ببریم؟

وضعیت تالاب های ایران؛ علل و راهکارها

ایران با دارا بودن اقلیم متنوع، تالاب های زیادی را در خود جای داده است، با توجه به تعاریفی که در کنوانسیون رامسر (کنوانسیون حفاظت از تالاب ها) مطرح است، بیش از هزار تالاب در ایران وجود دارد که از جمله آنها می توان به دریاچه پشت سدها، رودخانه ها و سواحل تالابی اشاره کرد. از بین آنها 84 تالاب جزو تالاب های با اهمیت بین المللی به حساب می آیند که از این تعداد، 35 تالاب تحت 24 عنوان در کنوانسیون رامسر ثبت است و از میان آنها، 6 تالاب در فهرست مونترو قرار دارند. تالاب های در خطر نابودی در فهرست مونترو قرار می گیرند.

نقل مطالب نوید نو با ذکرمنبع آزاد است

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست
 
اشتراك در خبر نامه نویدنو

نشانی پست الکترونیک: