نویدنو - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما -  -دیدگاه نظری - ویژه نامه - آرشیو
 مقالات نویدنو

بهار فرصت

تحلیلی از انتخابات آمریکا- بخش اول

شنا در جهت خلاف آب

طرح "دولت وحدت ملی" از آغاز تا افول

جهان به جای نا امنی برای زندگی تبدیل شده است

بحران بزرگ آغاز شده است

اوباما در کاخ سفید

 پایان عصر نولیبرالیسم

ضوابط جديد تعديل نيروي كار

بیانیه مطبوعاتی

 دهمین همایش بین المللی احزاب کمونیست وکارگری در برزیل

باید جلو نظامی گرایی ایستاد

فقط ما می‌توانیم آینده‌ای عادلانه را رقم بزنیم

ایران درآبان

13آذرماه، یاد روزجان باختگان راه آزادی قلم وبیان،

 وروز مبارزه با سانسور گرامی باد!

کدام راه

بچه های عراقی در زندان های آمریکا

آرشیو

آبان87

مهر 87

شهریور 87

مرداد 87

تیر 87

خرداد 87

اردیبهشت 87

فروردین 87

آرشیو سال   1386

آرشیو سال 1385

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2009-11-24

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

 شمار 429- 30 /09/1387

بهار فرصت

تحلیلی از انتخابات آمریکا- بخش اول

نویسنده : سام وب - برگردان: مینا آگاه

 

این انتخابات به چالش فرضیاتی جان سخت رفت، رکورد تعداد رای دهنده گان را پشت سر نهاد و سدهایی را شکست که به نظر غیر قابل نفوذ می آمد -  هیچکدام آن ها تاریخی تر از انتخاب یک رئیس جمهوری آفریقایی-آمریکائی نیست. و تمام این ها علیرغم تلاش های عظیم نیروهای ارتجاعی صورت گرفت.  ما خوشبختانه زیر بار سیاست های قدیمی ترس، تفرقه، کلیشه های نژادپرستانه، کمونیسم ستیزی، ارعاب مهاجران، و احساسات نوستالژیک به وضعیت و لحظات تاریخی کشور!– که می دانیم هیچوقت هم حقیقت ندارد - نرفتیم.

تاملات رفیق فیدل

شنا در جهت خلاف آب

برگردان: مهرگان

 

 من سپس دلایل ونمونه هایی ازرفتارعام غیراخلاقی روسای جمهوری راکه اوبامایکی از پیشتازانی بود که می توانست در انتخابات 4نوامبربدان مقام انتخاب شودمطرح کردم.من دقیقا نوشتم: 

" من خودم را به طرح سوالات حساس مختلفی مجبور می بینم: 

1-آیا این حق رئیس جمهور ایالات متحده امریکا است که دستور قتل هرکسی را،تحت هر بهانه ای که ممکن است  داشته باشد درسراسرجهان صادر کند، 

2- آیا برای رئیس جمهور امریکا اخلاقی است که دستور شکنجه سایر ابنا بشر را صادر نماید؟ 

 3- آیاتروریسم دولتی ازسوی کشورقدرتمندی همچون ایالات متحده امریکا می تواندبعنوان ابزاری برای برقراری صلح درکره زمین مورد استفاده قرار گیرد؟

طرح "دولت وحدت ملی" از آغاز تا افول

 

نویدنو: طرح "دولت وحدت ملی" سرزا رفت. اما نگاهی به سیر روند طرح وپیگیری آن از سوی نیروهای مختلف حاکمیت اما می تواند درس های آموزنده ای داشته باشد. از این رو نویدنو جهت اطلاع خوانندگانش گزیده ای از مواضع گوناگون در باره این طرح را تقدیم می کند. ادامه..

تلاش ناطق نوري براي دولت وحدت ملي

شکست طرح تشکيل دولت وحدت ملی ناطق نوری

حمایت رسمی کارگزاران از تشکیل دولت وحدت ملی

تشکيل "دولت وحدت ملی"جزيی از بازي‌های سياسی درون حکومتی

اين طرح به جايي نمي رسد

بي نياز از دولت ائتلافي با وجود نيروهاي توانمند اصولگراواصلاح طلب

دولت حزبي را آزمايش نکرده دولت ائتلافي چرا

اصلاح‌طلبان با طرح وحدت ملي ناطق نوري و لاريجاني مخالف هستند

عباس عبدی: دولت وحدت ملی طرح بی‌ربطی است

دولت وحدت ملی"؛ نام مستعاری برای عبور از احمدی نژاد؟!

واکنش حسن روحاني به منتقدان طرح دولت وحدت ملي

نامه رضايي در تشريح دولت ائتلافي:
عسگراولادی : به رقابت انتخاباتي چند ضلعي رهنمون شده‌ايم

واکنش مفصل ارگان سپاه به طرح وحدت ملی

 شمار 428- 22 /09/1387

با حضور سیستم سرمایه داری

جهان به جای نا امنی برای زندگی تبدیل شده است

 پیام برادرانه حزب کمونیست پاکستان به کنگره حزب کمونیست فدراسیون روسیه،

برگردان- هاتف رحمانی

 

سیستم سرمایه داری ، بعنوان یک سیستم استبدادی سیاسی واجتماعی ،علیه دموکراسی ، استقلال ملی وعدالت اجتماعی جنگ به راه انداخت وتمام جهان نشان دادن احساس درماندگی را آغاز کرد. (امروز)عراق وافغانستان صحنه جنگ هستند وطرح هایی برای مداخله نظامی در بسیاری از کشورها فعالانه در دست بررسی است .جهان به جای نا امنی برای زندگی تبدیل شده است .

سال پیش رو ووخامت اوضاع کارگران

نقش کارگر در اقتصاد سوداگرانه کم‌رنگ است

در جريان بحران اقتصادي احتمال ورشکستگي کارخانجات و بيکاري کارگران وجود دارد

دستمزد کارگران در سال آتي کاهش خواهد يافت

نظر ما درباره مسئله آذربایجان و ایران

سید جعفر پیشه وری - مترجم: سیروس مددی

 اکنون ایران باید کشور به تمام معنی دموکراتیکی شود و این رژیم [دموکراسی] بدون جنگ و خونریزی در سرتاسر ایران عملی گردد. ما اکنون در کنار حفظ آزادی داخلی و ملی خود به سوی این هدف حرکت می‌کنیم. ما برای ماندن در داخل ایران و شریک بودن در سرنوشت ملت ایران هزاران دلیل و برهان در دست داریم. خاطر ترک‌ها و سایر دایه‌های مهربان‌تر از مادر جمع باشد. آذربایجان هرگز به فکر جدا شدن از ایران نبوده و نخواهد بود. ولی [امور] خودش را خود اداره خواهد کرد ...

 شمار 427 - 15 /09/1387

بحران بزرگ آغاز شده است

نگاهی به افزودن بند"ز" به قانون کار

نویدنو

موج بی سابقه اخراج صدها هزار تن از کارگران در پی بحران و رکود کم نظیر تولید در کشور ادامه دارد و هیچ برنامه ی جدی و حساب شده ای برای پایان دادن به آن به چشم نمی خورد. کارفرمایان که حکومتیان را از کار مهار بحران ایجاد شده توسط دولت احمدی نژاد و تشدید شده بوسیله بحران جهانی و بویژه کاهش درآمدهای نفتی و تحریم درمانده می بینند و مجبور به توقف خطوط تولیدی کارخانه و کارگاه هاشان بوده اند، خواستار آن شده اند که با کسب مجوز اخراج کارگران، خود را از قید بحران های کارگری ناشی از این توقف ها برهانند.

اوباما در کاخ سفید

 پایان عصر نولیبرالیسم

سیامک طاهری

امروز مهمترین پرسش این است که  آیا کینزمی تواند  یک بار دیگر سرمایه داری را از پایانی هولناک نجات بخشدویا پایانی دهشتناک برای این سیستم رقم خواهد خورد .پایانی که بی شک با درد ورنجی عظیم برای همه بشریت همراه خواهد بود..بی گمان برای یافتن این پاسخ باید چندی دیگر منتظر ماند اما پاسخ هرچه که باشد یک چیز را با اطمینان می توان گفت.

عصر نولیبرالیزم پایان یافته است.

بودجه دولت آمریکا برای گسترش دمکراسی در ایران

 

۲۸ میلیون و بیست و یکهزار دلار به برنامه‌های رادیو تلویزیونی (BBG) یعنی صدای آمریکا به فارسی و رادیو فردا اختصاص دارد. پنج میلیون دلار باقیمانده برای «برنامه دیپلوماتیک و سفارتخانه ای» (Diplomatic and Consular Program) صرف خواهد شد. کنگره آمریکا تا این تاریخ هنوز این بودجه را تصویب نکرده است.

ضوابط جديد تعديل نيروي كار

 

هردم از این باغ بری می رسد وکلیت نظام لجاج وستیز خود را با زحمتکشان جامعه عیان تر می سازد. نگاهی به فهرست اسامی تایید کننده ضوابط جدید تعدیل نیروی کار(بخوان صدور مجوز اخراج جمعی کارگران) - فقهاي شوراي نگهبان، وزيران مربوطه دولت محمود احمدي‌نژاد و كميسيون‌هاي تخصصي مجلس و ... مجمع تشخيص مصلحت نظام - نشان می دهد که هر چند جناح های مختلف حکومتی اینجا وآنجا وبر سر برخی مسائل تضاد وکشمکش ودعوا دارند ، اما در به حراج گذاشتن زندگی زحمتکشان این جامعه ودر راس آنها طبقه کارگر لحظه ای تردید روا نمی دارند

سندیکا ، کوتاهترین راه

جواد مهران گهر

 

این مهم بر كسی پوشیده نیست كه ما در كشوری زندگی می‌كنیم كه دارای هفت هزار سال تاریخ است و از جهت ثروت منابع طبیعی سرزمینی ثروتمند داریم، اما به دلیل داشتن مدیریت‌های نالایق، مردم ایران دموكراسی و عدالت اجتماعی را به معنای واقعی كلمه تجربه نكرده‌اندو با اینكه در طول تاریخ از فراز و نشیب‌های بسیار گذر كرده‌ایم در جهان كنونی به نسبت دیگر ملل مترقی جهان از جهات مختلف عقب نگه داشته شدیم.

 شماره 426 - 11 /09/1387

بیانیه مطبوعاتی

 دهمین همایش بین المللی احزاب کمونیست وکارگری در برزیل

برگردان: هاتف رحمانی

دهمین همایش جهانی احزاب کمونیست وکارگری با موفقیت کامل در سائوپولوی برزیل در تاریخ 21الی 23 نوامبر 2008 به میزبانی حزب کمونیست برزیل برگذار شد . 65 حزب از55 کشور مختلف جهان در این همایش حضور داشتند.نمایندگان احزاب سخنرانی هایی در موضوع همایش :"پدیده های نوین در چارچوب جهانی ، تشدید مشکلات وتضادهای ملی،اجتماعی، زیست محیطی ودرون امپریالیستی ، مبارزه برای صلح ، دموکراسی، حق حاکمیت ملی، ترقی وسوسیالیسم واتحاد عمل احزاب کمونیست وکارگری"ایراد کردند. متن کامل این سخنرانی ها  از سوی حزب میزبان منتشر خواهد شد . این همایش موقعیت ممتازی برای تبادل نظر بین احزاب شرکت کننده فراهم آورد.

 شماره 425 - 09 /09/1387

باید جلو نظامی گرایی ایستاد

نویدنو

 

نباید اجازه داد سرنوشت سیاسی اقتصادی کشور گرفتار مطامع ظاهرا مشروع ودفاعی نظامیان قرار گیرد.  باید با نشان دادن گسترش دامنه نفوذ نظامیان در قامت حزبی سراسری و به سود سرمایه های مالی تجاری، خواهان باز گشت سرداران نظامی به پادگان ها شد.

فقط ما می‌توانیم آینده‌ای عادلانه را رقم بزنیم
نوشته اندرو موری، صدر ائتلاف ”به جنگ پایان دهید“
 

اما قطع امید کردن از اوباما پیش از این که پا به کاخ سفید بگذارد، آن هم به بهانه‌های سوسیالیستی، این خطر را دارد که جنبش را از واقعیت‌های زندگی سیاسی دور می‌کند. صرفاً حذف کردن ”بوش“ از پلاکاردها و جایگزین کردن آن با ”اوباما“، شوخی گرفتن کار است.
فقط آن مردمی که هفته پیش در سراسر دنیا هلهله و شادمانی کردند در نهایت می‌توانند در مسئله صلح و جنگ تعیین کننده باشند. به همین دلیل است که باید با راه‌اندازی جنبش‌های توده‌ای بسیج‌گر، امیدهای مردم را به انرژی بالنده سیاسی تبدیل کرد. پیش از هر چیز، این است وظیفه جنبش ضد جنگ.

مسأله ما، رفتن یا نرفتن احمدی‌نژاد نیست

گفتگو با مراد ثقفی

 

این درست است كه به علت كارهای انجام نشده و برنامه‌هایی كه می‌توانست بهتر و حتی خیلی بهتر از این پیش برود، وضعیت موجود را نقد كنیم ولی از صدور حكم‌های كلی باید پرهیز كرد چرا كه این حكم‌های كلی مانع از حركت می‌شود. ما تعدادی از عوامل كندی كار و فقدان عمل را می‌شناسیم، عواملی همچون وجود خط قرمزها، ناتوانی گروه‌های مختلف برای هم‌نشینی در كنار هم، كنار گذاشتن یكسری از خصوصیات ویژه، مشكل بودن كار تشكیلاتی و... این عوامل را باید یك روز نقد كرد. اما بحث امروز این است كه با همین خشت و آجر موجود چه چیز را می‌توان ساخت. حكم كلی دادن و محكوم كردن از پیش اشتباه است و نتیجه‌اش دلسرد كردن كسانی است كه همچنان دلگرم هستند. اگرمن حوصله ندارم دلیل نمی‌شود كه بگویم هیچكس حوصله ندارد.

واقعه سال ‌١٣٩٠ چيست؟

سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي مسكن - ماهيت آمار‌هاي طرح جامع مسكن!

گفتگوی ایسنا با دکتر ستاری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

واقعيت اين است كه در راستاي منافع برخي از افراد، فاصله عرضه و تقاضاي مسكن نبايد افشا شود ... علت معضل كنوني مسكن، از سوي مسئولان صادق اين بخش، ساده انگاري و ازجانب بخشي از بدنه فعالان كارشناسان مسكن، منافع مادي سرشاري است كه به دست مي‌آورند - تعادل در بخش مسكن، منافع افرادي را كه به صورت كلوني و مافيايي در اين حوزه فعالند از ميان مي‌برد.

 شماره 424 - 06 /09/1387

ایران درآبان

سیامک طاهری

شاخص بیکاری در آبان ماه روندی منفی را طی کرد. محمد مدد رییس مرکز آمار ایران در این باره گفت  "نرخ بیکاری در تابستان امسال با 3/3درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 2/10 درصد رسیده است" و"خشکسالی امسال باعث بیکار شدن حدود 400 هزار مرد و زن روستایی شده است." همزمان، معاون مرکز آمار ایران نیز از فرا رسیدن موج دوم بیکاری فارغ التحصیلان خبر داده است.

13آذرماه، یاد روزجان باختگان راه آزادی قلم وبیان،

 وروز مبارزه با سانسور گرامی باد!

علی رضا جباری (آذرنگ)

 

ده سال ازپروازهم قلمان مان محمد مختاری ومحمد جعفر پوینده، مدافعان پیگیرآزادی قلم و بیان، رهروان کوشای راه مردم سالاری فرهنگی گذشت، بدون این که دستگاه قضایی ایران گامی جدی درراستای افشای جنا یت هایی که درباره ی آن دوهمراه همقلم وده ها قربانی نامدار و گمنام دیگر...برداشته باشد.

کدام راه

 مصاحبه ی پلیتیکال افرز با مایکل آلبرت - برگردان: مینا آگاه

 

 آن سئوال ها به مسائلی بنیادی اشاره دارد مبنی بر آنکه ونزوئلا درحال طی کدام مسیر است: مسیراصلاحات دمکراتیک اجتماعی که سرمایه داری را زندگی دوباره می بخشد، یا مسیرانتقال واقعی، چیزی که شما آن را اقتصاد مشارکتی می نامید، و من ممکن است آن را سوسیالیسم بنامم؟ ارزیابی شما از این موضوع با درنظرگرفتن شرایط سیاسی در ونزوئلا چیست؟    

بچه های عراقی در زندان های آمریکا

نوشته ی: شروود راس[1]-برگردان:احمد سپیداری

 

آمریکا اززمان حمله ی آمریکا به عراق در سال 2003، هزاران نوجوان عراقی را به زندان انداخته است که بنا بر گزارشات منتشرشده، برخی از آن ها شکنجه شده و مورد سوء استفاده ی جنسی قرارگرفته اند. تعداد این کودکان تا 6000 نفر تخمین زده شده است.

ال باز همچنین از پسربچه ی 15 ساله ای سخن گفته که آنقدر زیر شلنگ آب قرارش می دادند تا بیهوش شود.  سازمان عفوعمومی اعلام کرده که بازداشتی های سابق از پسرهای ده دوازده ساله ای گزارش می دهند که در ابوغریب نگهداری می شدند.

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست
 
    اشتراك در نویدنو

  

نشانی پست الکترونیک: