نویدنو - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها -  -دیدگاه نظری - ویژه نامه
 مقالات نویدنو

مسائل مالی و بحران جاری:چگونه به اینجا رسیدیم و راه خروج چیست؟- قسمت دوم

 "تکانه مالی" ناشی از ذات  سیستم سرمایه داری است .

فراخوان حزب کمونیست پاکستان برای محکوم کردن تجاوز امریکابه پاکستان  

اصلاح طلبان وانتخابات پیش رو

مسائل مالی و بحران جاری: - قسمت اول

چگونه به اینجا رسیدیم و راه خروج چیست؟

"خودانتقادی" بوش

پناهندگان عراقی و مسئولیت آمریکا

آغازماراتن انتخابات ریاست جمهوری ایران

بحران اقتصادی آمریکا و خطر جنگ

حزب کمونیست امریکا رفتار قلدرمابانه دولت بوش نسبت به بولیوی وهمسایگانش را محکوم می کند. 

چه چیزی راست وچه چیزی دروغ است

  برای تغییر سیاست های امریکا تلاش کنیم

  ایران در شهریور ماه

واندانا شیوا: دنیای ما فروشی نیست.

همخوابگی با شرکت های بزرگ نفتی

نقش شبکه های ترور سیا- آی اس آی در بی ثباتی سیاسی در آسیای جنوبی ومرکزی –بخش اول

آرشیو

شهریور 87

مرداد 87

تیر 87

خرداد 87

اردیبهشت 87

فروردین 87

آرشیو سال   1386

آرشیو سال 1385

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

2009-11-24

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

 شماره 416 - 25 /07/1387

مسائل مالی و بحران جاری:

چگونه به اینجا رسیدیم و راه خروج چیست؟- قسمت دوم

نوشته ی: سام وب - برگردان: همااحمدزاده

 

آشفتگی در بازار مالی و ضمانت 700 میلیارد دلاری آن چشمان مردم را باز و خشم آنان را متوجه ی والت استریت و واشنگتن کرد. درحالیکه میلیون ها نفر از علل آن، از وام های غارتگرانه تا مقررات زدائی و حرص سیری ناپذیر آگاهند، چیزی که خیلی واضح نیست فرایند بلندمدتی است که سیستم مالی و اقتصادی ما را به لبه ی نابودی کشاند.

 "تکانه مالی" ناشی از ذات  سیستم سرمایه داری است .

مصاحبه با رهبر حزب کمونیست عراق

 

بنا به حقایق قابل دسترس ، گردش مالی ، که از جمله دارایی های بانک ها ونهاد های مالی ، بیمه وبازار بورس را در بر می گیرد ، سه برابر آن چیزی است که اقتصاد مالی واقعی در جهان نشان می دهد.این حاکی از آن است که دو سوم اقتصاد جهان اقتصاد سایه است که صاحبان آن سود خودرا از اقتصاد تولیدی ، اما از طریق ابزار های بسیار پیچیده ووابسته به هم به چنگ می آورند ، که شهروندان عادی قادر به درک شیوه کارکرد ها، رازها، پیچیدگی ها و بازخوردهای آنها نیستند

فراخوان حزب کمونیست پاکستان برای محکوم کردن تجاوز امریکابه پاکستان  

امریکا ونیروهای متحدش در ناتو، مستقر در افغانستان ، مدت هاست حق حاکمیت پاکستان را با حملات مشکوک از نهانگاه جنگ طلبان با پرتاب موشک مورد تجاوز قرار می دهد .این حملات در دوران ژنرال مشرف برای نجات امریکا به ارتش پاکستان منسوب می شد .شتاب گرفتن حملات هوایی وزمینی امریکا وحتی تهدید حمله به کراچی واسلام آباد ،دولت منتخب را در موقعیت دشواری قرار داده است

نزدیکان میرحسین موسوی از سایه خارج شدند

این جمعیت كه اعضا و مسوولان آن از نیروهای نزدیك به میرحسین موسوی و سیدمحمد خاتمی هستند، بیش از پنج سال است كه مطالعات و تحقیقات فشرده نظری خود را در حوزه مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آغاز كرده‌اند. قرار است جمع‌بندی این مطالعات در آینده نزدیك در قالب كتابی منتشر شود.

پایان مهمانی نفتی

سعید لیلاز

امسال رقم واردات کالا و خدمات به کشور قطعاً و ناگزیر از مرز90میلیارد دلار عبور خواهد کرد و به عمر ضیافت نفتی 10 ساله که از سال 1378 آغاز شد، پایان خواهد داد. سیلابی عظیم از کسری بودجه، فساد الگوی مصرف، تورم، تشدید شکاف طبقاتی، گسترش فقر، افزایش منازعات اجتماعی و سیاسی و.. در راه است. در عین حال چشم اندازی از بهبود قیمت جهانی نفت خام نیز در کار نیست

 شماره 415 - 18 /07/1387

اصلاح طلبان وانتخابات پیش رو

نویدنو

اصلاح طلبان اما برای به میدان کشیدن مردم به شدت ناراضی از وضعیت سیاسی – اقتصادی رژیم دچار نقص های جدی اند که کار را برای رهبران ذینفع در انتخاب مجدد احمدی نژاد ساده می کند. از هم اکنون پیداست شرکت آن ها در انتخابات، آن هم  با تکیه به برنامه های سیاسی ناروشن قبلی ، در مقابل رقیب مسلح به ارکان قدرت حکومتی ونظامی که نشان داده از بکارگیری هیچ ترفندی برای پیروزی هراس به دل راه نمی دهد، و حاضر است برای انتخاب دوباره ، ده ها هزار میلیارد تومان به اسم یارانه ی انرژی ، بین مردم پول تقسیم کند،  چیزی جز شکست در پی نخواهد داشت ، و تنها به هیزم رساندن به آتش گرم کننده ی نمایش انتخاباتی منجر خواهد شد.

مسائل مالی و بحران جاری: - قسمت اول

چگونه به اینجا رسیدیم و راه خروج چیست؟

نوشته ی: سام وب - برگردان: همااحمدزاده

اگر چیزی به نام طوفان تمام عیار اقتصادی وجودداشته باشد، به آن بسیار نزدیک ایم. بحران مسکن ادامه دارد و نشانی از به پایان رسیدن آن به چشم نمی خورد، بازار پول و اعتبارات یا مشوش است و یا منجمد شده و بازاربورس به گردابی تبدیل می شود. بیکاری رو به افزایش است (به همان شدت که در جوامع تحت ستم ملیتی و نژادی)؛ فقر زیاد و دستمزدها کم؛ قیمت سوخت و غذا همچنان روبه افزایش است؛ ارزش دلار نسبت به سایر ارزها با سرعت بیشتری رو به کاهش می گذارد و ارقام بدهی ها نجومی است. بازکردن چنین گره هایی البته مشکل خواهدبود. و ما در لبه ی فروپاشی مالی با همه ی سختی ها و جابجائی هایی قرارداریم که با خود خواهدآورد.

"خودانتقادی" بوش

نویسنده : فیدل کاسترو- برگردان : هاتف رحمانی

رئیس جمهور ایالات متحده در یک سخنرانی مختصر 15 دقیقه ای ، اظهاراتی بیان داشت که اگر از زبان هر یک ازمخالفانش خارج می شد ، آنها می توانستند بعنوان تهمت زنندگان شریر وغرغرو علیه سیستم اقتصادی کشور که بوش آن را"سرمایه داری دموکراتیک" خواند توصیف شوند. 

پناهندگان عراقی و مسئولیت آمریکا

کریس اسپانس - برگردان: مینا آگاه

یک هفته پیش از این مراجع رسمی وزارت کشوردولت آمریکا اعلام کردند که به هدف خود که پناه دادن به 12000 پناهنده ی عراقی، تا پیش از پایان سال مالی در سی ام سپتامبر بود، با موفقیت دست یافتند. از آن زمان به بعد، و تا آخرماه، ما مرتب شاهد خود تبریک گویی وزارت کشور، رئیس هماهنگی پناهندگان عراقی، و وزارت امنیت داخلی درمورد آن چیزی که آنها نمونه ی مهمی از بخشندگی آمریکا با بازکردن دروازه های خود برروی عراقیان می نامند، خواهیم بود

آغازماراتن انتخابات ریاست جمهوری ایران

علی رضا جباری(آذرنگ)

انتخابات  دوره ی دهم ریاست جمهوری ایران درراه است و رئیس جمهور منتخب این انتخابات هرکه باشد وبا هرشعار و برنامه  که وارد ماراتن انتخاباتی شود، یک نکته مسلم است: این که اومیراث دار حکومت ورئیس جمهوری است که پس از گذشت سی سال از آغاز کار نظام  ِ جمهوری  ِ اسلامی  مارا به دوران حکومت تک – محورو اقتدارگرایانه به شیوه ای نامنتظروبی سابقه کشانیده؛ اثری ازآزادی عقیده وبیان درفرهنگ ملی  ما که چیزی نزدیک به 150 سال تاریخ پرفراز وفرود  مبارزه در راه  آزادی، جدایی دین و دولت و عدالت اجتماعی را پشت سرگذاشته است به جا ننهاده...

عليرضا علوي تبار، در گفت وگو با اعتماد تشريح کرد

استراتژي يک رييس جمهور اصلاح طلب

 تصور من اين است که ظرفيت نظام سياسي ما از نظر حقيقي و حقوقي براي دموکراتيزاسيون متفاوت است. از نظر حقيقي يا همان «وضع موجود» که با پارامترهايي مانند نحوه توزيع منابع قدرت، آرايش نيروهاي سياسي، امکانات تبليغاتي و سياسي برابر و نقش نيروهاي نظامي سنجيده مي شود مي توان گفت امکان رفتن به سوي ايجاد ساز و کارهاي مبتني بر راي اکثريت کاهش يافته است.

چرا چین...؟

بابک پاکزاد

زندگی و مبارزه در دنیای تک قطبی سرمایه‌داری قواعد خاص خود را دارد. حرکت معنادار (از نظر کمی) که جهان سرمایه داری را به چالش بطلبد بسیار دشوار است و از دالان‌های پرپیچ وخم عبور می کند . شما گاه ناگزیر هستید همراه با رشد خود، تناقض‌های بزرگی را در درون خود پذیرا باشید. تناقضی که در سطحی دیگر و در ابعاد جهانی عملا شما را به نیرویی منسجم بدل می کند، نیرویی که از نظر کمی معنا دار بوده و به حساب می آید و نقش مترقی خود را در تحقق سوسیالیسم، به عنوان وزنه‌ای در برابر قطب مسلط ، ایفا خواهد کرد.

 شماره414-10/07/1387

بحران اقتصادی آمریکا و خطر جنگ

احمد سپداری

نظام سرمایه داری برای مواجهه با بحران های ادواریش راه و روش های گوناگونی را برگزیده و هر بار به کمک این روش ها خود را از مهلکه آن ها بیرون کشیده است. یکی از این روش ها که در دهه ی قبل بیش از پیش شاهد آن بوده ایم، براه انداختن جنگ و تزریق دلار در صنایع نظامی، و به طبع آن، کل اقتصاد بوده است.

حزب کمونیست امریکا رفتار قلدرمابانه دولت بوش نسبت به بولیوی وهمسایگانش را محکوم می کند. 

 این رفتاری است که از سوی دولت بوش نسبت به دیگر کشور های منطقه مثل ونزوئلا، پاراگوئه، نیکاراگوا، والبته کوبا که سلطه امپریالیسم را ردمی کنند ، اعمال می شود . مایه خشنودی است که دولت های منطقه ای برای حمایت از بولیوی همانطور که در همایش اخیر موندا پلیس در سانتیاگو شیلی مشاهد شد ، صف آرایی کرده اند

چه چیزی راست وچه چیزی دروغ است

فیدل کاسترو-برگردان : هاتف رحمانی

چاوز بیانگر خستگی ناپذیر اندیشه هایی بسیار پیشرفته در زمان خود در ونزوئلا است وبا تمام ابزار های رسانه ای تحت کنترل الیگارشی بیگانه دوستی که تلاش می کنند مردم را فریب داده وگمراه کنند مقابله کرده است .یکی معتقد است که او بالاخره یک روزآرام خواهد گرفت ، در حالی که دیگری اظهار می کند که  او تنها در گور آرام خواهد شد .

 شماره413-05/07/1387

در همبستگی با مردم آسیب دیده کوبا وهائیتی

  برای تغییر سیاست های امریکا تلاش کنیم

تهدید تحریم کوبا از سوی امریکا شدیدا مانع تلاش برای بازسازی شده ومیزان کمک های مالی را که می تواند تدارک شود محدود می نماید .

تقاضا می کنیم همبستگی خودرابا مشارکت در آنچه می تواند رنج های مردم دو کشور را تسکین دهد وبا تلاش برای تغییر سیاست امریکا که بلایای غیر طبیعی ایجاد می کند با مردم کوبا وهاییتی اعلام کنید .

  ایران در شهریور ماه

 سیامک طاهری

درشهریور ماه با حمایت رهبری از دولت رو به رو شدیم. رهبر در دیداربا دولتمرد ان گفت:"امام هم حمایت می کردند (از دولت ها)بنده هم در دوره های گذشته همیشه حمایت می کردم.منتها خب ؛این خصوصیاتی که عرض کردیم موجب  می شود که انسان گرمتر حمایت کند ودر این قدردانی وحمایت دلگرمتر اقدام کند. این به معنای چشم بستن بر ضعف های دولت نیست"؛ وآقای رفسنجانی که پیشتر گفته بود که بنا به خواست رهبری سه سال با دولت مدارا کرده است این بارگفت:" اظهارات رهبری فضای کشور را آرام کرد"؛ ولی آقای افروغ نماینده دوره پیشین مجلس(اصولگرا) این گونه سخنان رهبر را تفسیر کرد:

مصاحبه با واندانا شیوا

واندانا شیوا: دنیای ما فروشی نیست.

سازمان تجارت جهانی ابزاری است برای استفاده ی یکجانبه ی توسط شرکت ها

مصاحبه گر: پل سلمان- برگردان: مینا آگاه

واندانا شیوا: در دهه ی اخیر یک سوم بچه های گرفتار گرسنگی و سوء تغذیه درهند بسر برده اند، آن هم در هندی که نرخ رشد آن 9 درصد است.

فکر می کنم که ما باید تشخیص دهیم که جهانی سازی یعنی پدید آمدن واسطه های بزرگ و بزرگ تر، کسب سود بیشتر و بیشتر، تعداد اندکی شرکت که منجر به شکلی از رشد می شود. وقتی این فرایند به زبان اقتصاد ملی بیان شود، رشد نشان داده می شود.  اما زمانی که تاثیر این فرایند را در زندگی کارگران، کشاورزان، زارعین، زنان مورد بررسی قرارمی دهیم، متوجه ی نابودی امتیازهای بدست آمده ی مردم می شویم.

همخوابگی با شرکت های بزرگ نفتی

سوزان وب – برگردان: هاتف رحمانی

این تصور که دولت بوش همخوابه شرکت های نفتی است با افشا شدن آن که مقامات وزارت کشوردر روابط جنسی، مواد مخدر و مشارکت با نمایندگان شرکت های نفت وگازدرگیر بوده اند معنای جدیدی می یابد .

نقش شبکه های ترور سیا- آی اس آی در بی ثباتی سیاسی در آسیای جنوبی ومرکزی –بخش اول

نویسنده : اندرو جی مارشال 

حملات تروریستی اخیر در 13 سپتامبر 2008 در دهلی نو، به این سوال که چه کسی مسئول آن بود واین حملات به چه دلیل رخ داد دامن می زند. حملات تروریستی در هند پدیده جدیدی نیست، اگرچه گذشته نزدیک این حملات تا حد زیادی می تواند به عملکرد، حمایت مالی ، آموزشی ومنابع یک سازمان نسبت داده شود: اداره اطلاعات بین المللی پاکستان (آی اس آی).

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست
 
    اشتراك در نویدنو

  

نشانی پست الکترونیک: