نویدنو:08/03/1387                                                                     صفحه قابل چاپ است

 ایران دراردیبهشت

 سیامک طاهری

 

در ماه اردیبهشت نیز چون ما ه های پیش از آن گرانی مهمترین مساله کشور بود. دراین ماه نیز بخش های گوناگون حکومتی گناه گرانی را به گردن یکدیگر انداختند . اگر چه سرانجام دود این درگیری ها به چشم مردم ایران می رود

بانک مرکزی ایران در دو گزارش متفاوت در یک روز نرخ تورم را یک بار 19.5 و یک بار 19.1 درصد گزارش کرده است که هر دوی آنها حاکی از افزایش نرخ تورم و بالا رفتن قیمت کالاها در یک ماه اخیر است.

در گزارش اول نرخ تورم در دوازده ماه گذشته منتهی به فروردین ماه 19.5 درصد اعلام شده بود اما ساعاتی بعد بانک مرکزی اعلام کرد که این نرخ تورم شهر تهران بود و نرخ تورم سراسری 19.1 درصد است.

نرخ رسمی تورم در سال گذشته 18.4 درصد بود

بر اساس گزارش بانک مرکزی ایران، بهای کالاها و خدمات مصرفی در فروردین ماه نسبت به ماه قبل آن (اسفند) نزدیک به 25 درصد رشد داشته است. این رقم در واقع نرخ تورم ماهانه است اما نرخ تورم رسمی یک ساله محاسبه می شود و متوسط رشد قیمت کالاها در طول 12 ماه تا پایان فروردین را در بر می گیرد که بر اساس گزارش بانک مرکزی، بالای 19 درصد بوده است.به این ترتیب ایران بعد از کشورهای اریتره ؛گینه ؛میانمار؛ بیشترین نرخ تورم در دنیا را دارد. در ماه اردیبهشت قیمت برنج که یکی از مهمترین اقلام غذایی مردم ایران است از مرز کیلویی 5000تومان گذشت.

 اما شاید تنها نکته مهم در این میان  روشن شدن علت گرانی از میان دلیل های گوناگون ارائه شده باشد. به شرح زیر است

1-فساذ گسترده در دستگاه حکومتی ؛ این فساد و وجود مافیای گسترده باعث می شود تا هر حرکتی وهر برنامه ای در کشور به بن بست برسد وعملا ثروت کشور بجای آنکه صرف تولید ودر نتیجه افزایش کالا گردد در جیب انگل هایی وارد شود که جز مصرف افسار گسیخته هنر دیگری ندارند ؛انواع واقسام آقازاده ها با این باند های مافیایی در ارتباط بوده وپوشش وامنیت لازم را برای آنان بوجود می آورند .بنا بر گزارش هیئت تحقیق وتفحص مجلس از گمرک کم اظهاری درارزش کالا های وارداتی  گمرک وواگذاری انبارهای گمرکی بدون قرار داد؛عدم وجود تضمین کافی جهت حفظ حقوق بیت المال وعدم پیگیری رییس گمرک در وصول درآمدهای پیش بینی شده ازجمله گمرک فرودگاه امام است .گمرک در تخلفات صورت گرفته در فرودگاه امام؛مهرآباد وسلفجگان مقصر شناخته شده است.فقط یکی از موارد تخلف در گمرک سلفجگان عدم دریافت دستکم 800میلیون تومان از درآمد های قابل وصول دولت است.گمدک خسروی وبندر گناوه نیز بیش از 64میلیون دلار صادرات صوری داشته است. بنابه گزارش خبرنگار «تابناک»، هرچند اخبار غير رسمي از وجود اطلاعات مهم و دست اول و پرونده‌هاي بزرگ در اين گزارش حکايت داشت، در متن منتشرشده اين گزارش، اکثر قريب به اتفاق موارد مطرح‌شده، تکرار مطالب طرح‌شده در رسانه‌ها بوده و فاقد جزئيات جديد يا ارزيابي دقيق است.

براي نمونه، تکرار مطالب سايت‌ها و خبرگزاري‌ها در پرونده فروش سؤالات کنکور، پرونده رئيس اسبق دادگستري خراسان، پرونده رئيس اسبق دادگستري خوزستان، پارکينگ فرودگاه مهرآباد و... از سوي هيأت تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي که علاوه بر ارتباط با دستگاه‌هاي اطلاعاتي و امنيتي، مدارک و اسناد گسترده‌اي را به طور مستقيم دريافت کرده است، غير قابل قبول ارزيابي مي‌شود.
همچنين خودداري از پرداختن به پرونده‌هاي بزرگ مفاسد اقتصادي همچون اورينتال اويل کيش، سلطان شکر و بزرگترين زمين‌خوار کشور، شايبه عملکرد گزينشي و جهت‌گيري هيأت تحقيق و تفحص را افزايش مي‌دهد. وقفه طولاني در تدوين و قرائت گزارش که عمر فعاليت هيأت تنظيم‌کننده را به حدود سه‌ونيم سال کشاند نيز موجب شده دست تا عملا اثرگذاري اين گزارش با ترديد روبه‌رو شود و بنا بر تصريح هيأت تحقيق و تفحص، بيشتر مصاديق گزارش هم‌اکنون در آن مجموعه مسئوليتي ندارند تا گزارش درباره عملکرد آنان.همین سایت در گزارش دیگری می نویسد یکي از بازرسان برجسته گمرک ايران، پس از وظيفه‌شناسي و گزارش کردن برخي تخلفات عمده گمرکي، به سزاي خود رسيد و با تنزل جايگاه به عنوان حسابدار به گمرک مهرآباد تبعيد شد.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، اين مجازات پس از آن انجام شد که بازرس مذکور نقش مؤثري در کشف تخلفات هنگفتي در گمرکات سلفچگان و خرمشهر ايفا کرد و گزارش‌هاي وي تنها درباره عملکرد گمرک سلفچگان، منجر به کشف ورود غير قانوني ده‌ها ميليارد تومان کالا به داخل کشور و جلوگيري تضييع حقوق دولت شد.

گفته مي‌شود برخي همکاران اين بازرس نيز، احتمالا به سرنوشت وي دچار خواهند شد.

2-ساختار سیاسی ایران ؛ وجود صدها نهادی که در تولید هیچ نقشی نداشته واز ردیف های بودجه ای برخوردارند ؛آقای رییس جمهور تعداد آن ها را بیش از 600نهاد عنوان کرد که ضمن دریافت ردیف بودجه به هیچ کس هم حساب پس نمی دهند ؛نه کوشش های دولت آقای خاتمی برای کم کردن میزان بودجه این نهادها  ونه تلاش های آقای احمدی نژاد برای کم کردن تعداد این نهادها به نتیجه ای نرسید وعلت اصلی درگیری های اخیر آقای رییس جمهور ورییس مجلس نیز این موضوع بوده است .شورای نگهبان ؛ مجلس خبره گان تشخیص مصلحت نظام ؛دفتر تبلیغات اسلامی و.....از آن جمله هستند اساسا هر نهادی ویا فردی که ازبودجه عمومی پولی دریافت کند ولی به شکل مستقیم ویا غیر مستقیم در خدمت تولید نباشد عامل تورم است .

3-تلاش های رییس جمهور برای ارائه یک کارنامه موفق به مردم ونیروهای تصمیم گیر وتصمیم ساز راست ؛ تا پیش از پایان دور اول ریاست جمهوری ایشان .این عجله باعث شده است تابه جای صرف هزینه درمورد به انجام رساندن طرح های ناتمام گذشته تعداد بی شماری طرح عمرانی جدید در کشور آغاز بکار کند ودر نتیجه مقادیر زیادی پول وارد بازار شود ولی عملا با وجود طرح های نیمه تمام کالا ویا خدمات جدیدی وارد عرصه بازار نگردد؛ودرنیجه رابطه عرص وتقاضا بهم بخورد

در گیری های درون حکومتی (بالایی ها) درماه اردیبهشت  نیز با شدت تمام ادامه داشت . به گزارش ایسنا؛ درگردهمايي علما و ائمه جماعات که از سوي جامعه روحانيت مبارز و مركز رسيدگي به امور مساجد ، برگزار شد.دبيركل جامعه روحانيت مبارز(آقای مهدوی کنی) با بيان اين كه بسياري از گراني‌ها به دليل مشكلات فرهنگي موجود در جامعه است، افزود: زياده‌طلبي در برخي به يك عادت تبديل شده است، آنچه اسلام از قناعت مطرح مي‌كرد كجا رفته است؟ ما هستيم كه بايد مردم را به قناعت و دوري از زياده‌طلبي دعوت كنيم.
وي ادامه داد: ما مشكلات و قصور‌ها را فرافكني مي‌كنيم و براي تبرئه خود مي‌گوييم كه اشتباه از ديگران است، درحالي كه تقصير هم به گردن ما است. مردم امروز زياد حرف مي‌شنوند و بيش از سابق بحث ديني داريم، ....
مهدوي كني،‌ سپس خطاب به روحانيون گفت:‌ براي بيان حقيقت از كسي نترسيد.
 وي افزود: در ملاقات خود با آقاي احمدي‌نژاد به ايشان گفتم كه ما را ابزار فرض نكنيد. جنگ همه علیه همه در این ماه ادامه یافت وحتا پایان گرفتن دور دوم انتخابات کم خون مجلس نه تنها از شدت درگیری ها نکاست بلکه در گیری های جدیدی وارد صحنه شدند. رییس مجلس ؛ پیش ازبرگزاری دور دوم انتخابات انتخاب شدگان دور اول را به تهران دعوت کرد .آقای لاریجانی از شرکت در این میهمانی خود داری کرد رییس مجلس کوشید تااین عدم شرکت را کم اهمیت جلوه گر سازد اما مصاحبه رقیب (اقای لاریجانی) نشان داد که او با این فرا خوان؛ که به برداشت بسیاری از صاحب نظران به منظور جمع آوری نیرو به منظور فتح مجدد کرسی ریاست مجلس بوده است ؛مخالف بوده ؛ حمایت اصلاح طلبان از برکناری آقای حداد عادل  به نبرد ابعادی تازه تر داد.

آقای لاریجانی که از دو سو منتسب به روحانیت است (0از سوی پدر ومادراز خانواده ای روحانی است .)از تکیه گاه های قوی در روحانیان ایرانی برخوردار است.اوبه دعوت روحانیان طراز اول ازقم کاندیدای مجلس شد. اگر او بر کرسی ریاست مجلس بنشیند این برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی خواهد بود که نماینده ای از قم بر این منصب می نشیند تا کنون تمامی رییسان مجلس از نمایندگان تهراتی انتخاب می شدند.چنین امری بی گمان به معنای قدرت گیری بیشتر روحانیت خواهد بود نسبت فامیلی آقای حداد عادل با رهبر می تواند معنایی سمبولیک نیز به این اختلاف بدهد.

نامه نگاری آقای رییس جمهور ورییس مجلس نیز از مهمترین جلوه های جنگ همه علیه همه در این ماه بود.

در اردیبهشت ماه تلاش دیگری برای محدود کردن باز هم بیشتر انتخابات انجام گرفت تلویزیون مصاحبه های متعددی را بانماینگان مجلس پخش کرد که درآن حذف مرحله دوم انتخابات در خواست شده بود .پیشتر تصمیماتی همچون کم کردن تعداد انتخابات از طریق انجام انتخابات شورا ها ومجلس ومجلس خبره گان در یک روز اتخاذ شده بود.ودر تصمیمی دیگر شرط کاندیدا شدن لیسانس با 5سال سابقه کار اجرایی در جمهوری اسلامی ویا داشتن فوق لیسانس قرار داده شده بود .وهمه این ها علاوه بر شرایط پیشین مانند تایید صلاحیت از سوی شورای نگهبان می باشد.  باپایان یافتن دور دوم انتخابات مجلس مشخص شد که تعداد افراد روحانی راه یافته به مجلس در این دوره 39نفر است بدین ترتیب تعداد روحانیان نسبت به دور پیشین 2نفر کمتر شده است بدین ترتیب سیر نزولی تعداد روحانیان انتخاب شده همچنان ادامه یافت.تهداد روحانیان در مجلس اول164نفر بود تعداد شرکت کنندگان در رای انتخابات دور دوم مجلس 725 هزار نفر اعلام شد.این در حالی بود که رسانه حکومتی ودر راس آن ها صدا وسیمای جمهوری اسلامی باتمام روش های تبلیغاتی ممکن همگان را به شرکت در این انتخابات دعوت می کرد واز جمله به همگان یاد آور می شد که اهمیت شرکت در مرحله دوم انتخابات از شرکت در مرحله اول بیشتر است.به این ترتیب جنبش تحریمیان به موفقیت دیگری دست یافت. سرانجام پس از مدت ها کشمکش برسر وزارت کشوردر روزهای پایانی ماه  وزیر روحانی کشور مجبور به ترک این وزارت خانه شد؛تا جای خود را به فردی با پیشینه سپاهی بدهدبه این ترتیب تنها فرد روحانی باقیمانده درکابینه وزیر اطلاعات است. در گیری های درون حکومتی این پرسش را مطرح میکند که علت این اختلاف ها چیست؟

تضاد های درون حکومت را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:

1-دسته تضادهایی که ماهیت طبقاتی دارند ؛

حکومت ایران از نمایندگان جناح های گوناگون سرمایه داری وبخش معینی از نیروهای میانی جامعه تشکیل شده است تلاش برای یافتن جایگاه برتر نمی تواند بدون تنش انجام گیرد.

2-تضاد بین منافع صنفی روحانیت ونیروهای غیر روحانی حاکمیت از جمله نیروهایی که پیشینه وعقبه نظامی وامنیتی دارند .تلاش برای حفظ موقعیت روحانیان در دستگاه های دولتی ونهادهای غیر دولتی در بسیاری از موارد

به کشمکش هایی منجر می شود .آقای رفسنجانی درماه گذشته دردیدار با روحانیان استان خوزستان از جمله چنین گفت:

در اکثر شهرهای کشور مساجدی وجود داردکه در آن ها روحانی نیست آن ها که مسول هستند می گویند 30000 یا بیشتر مسجد در روستاها وشهرهای کشور بدون پیش نماز وجود دارد ؛از نمود های دیگر این تضاد اختلاف رییس جمهور با مجلس بر سر محدود کردن نهاهای گوناگونی بود که از مجلس بودجه دریافت می کنند ولی به دولت حساب پس نمی د هند رییس جمهور در مرحله اول خواهان کم کردن چنین نهادهایی از بیش از 600نهاد به 60واندی نهاد بود.

3- تضاد هایی با ماهیت فرهنگی ؛این تضادها در ایران از ابعاد گسترده ای برخوردار هستند ؛تفسیر آقای رییس جمهور از حضور امام زمان ومدیریت مستقیم او در مسایل گوناگون ؛بامخالفت وموافقت های گوناگونی مواجه شد.

به همین ترتیب بود نگاه آیت الله صانعی به مساله چند همسری .اما اختلاف نگاه های فرهنگی تنها به تفسیر های گوناگون از مذهب خلاصه نمی شود ؛ درایران دارندگان اندیشه های سکولار ؛لاییک ؛آته اییست؛ تا اقلیت های گوناگون مذهبی وجوددارند سکولار هانیز به دو بخش مذهبی وغیر مذهبی تقسیم می شوند دارندگان بسیاری از این اندیشه ها اگر چه نمایندهای در درون حاکمیت ندارند ولی به علت حضور در بطن جامعه به اشکال گوناگون به حاکمیت درجهت افکار واندیشه های خود فشار وارد می کنند.شدت تضاد های فرهنگی در ایران گاهی چنان زیاد می شود که بر دو تضاد دیگر سایه می اندازد ومانع دیده شدن آن ها می شود.برای مپال می توان از آقایان عسگر اولادی وغنی نژاد نام برد این دو در نظرات اقتصادی شباهت های بسیاری باهم دارند.اگر اولی این افکار باآرایه های مذهبی غلیظ ارائه می دهد؛دومی آن را در زرورقی از مدرنیته می پوشاند.

3-تضاد های ناشی از جنگ قدرت ؛در پاره ای از موارد درگیری ها صرفا برای بیرون کشیدن صندلی قدرت از دست رقیب است وهیچ ماهیتی به جز باند بازی وقدرت طلبی فردی وگروهی ندارند.

در هم پیچی این تضادها وافزوده شدن مانورهای سیاسی بر آن ها باعث سر در گمی تحلیل گران سیاسی می شود .

در ماهی که گذشت در گیری بین آقای سلیمی نمین وجاسبی بر سر شیوه مدیریت دانشگاه آزاد  بلا گرفت آقای سلیمی نمین ضمن اعلام اینکه تمام سرمایه اولیه دانشگاه ازاد متعلق به اموال عمومی است واز  بنیان مستضعفان گرفته شده  است مسولان دانشگاه شازاد را اعطای مدرک دکترا به مقامات دولتی نمایندگان مجلس وحتا مقامات قضایی متهم کرد . وی ادعا کرد درمواردی به کسانی که مدرک فوق دیپلم داشته اند ویاحتا از داشتن دیپلم محروم بوده اند مدرک دکترا داده شده است . پیشتر نیز فاش شده بود که پاره ای از مقامات از دانشگاه هاوایی مدرک دکترا گرفته اند که ارزش علمی ندارد .   

 

پایینی ها

مخالفت اقای وزیر رفاه با اعلام خط فقر در کشور موجب حیرت بسیاری شد.ایشان ؛خط فقر شدیدرا مهم می دانند.یعنی کسانی که کمتر از یک دلار در روز درآمد دارند.وی می گوید قانون وزارت رفاه را مکلف به تعیین خط فقر نکرده است.براساس گزارش اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی درسال 85 در مناطق شهری ایران متوسط هزینه یک خانوار 664هزار تومان درماه بوده است.که بالا ترین هزینه مربوط به استان تهران با869هزار تومان در ماه بوده است. با توجه به نرخ رسمی تورم این رقم برای سال 86برای یک خانوار شهری 785 هزار تومان وبرای سال 87برابر900هزار تومان می شود.این در حالی است که پاره ای از کارشناسان 50در صد جمعیت ایران را زیر خط فقر می دانند آیا همین امر دلیل اعلام نشدن خط فقر در ایران نیست ؟

بانزدیک شدن اول ماه مه روز چهانی کارگر؛ از سویی کارگران پیشرو در تدارک بر پایی این جشن برآمدند واز سویی دیگر حکومتگران در تلاش برای جلوگیری ازبرگزاری این مراسم دست به اقداماتی زدند.

بابسیج تعداد گسترده ای از نیروهای پلیس از تجمع کارگران در پارک چیت گر جلوگیری شد .نیروهای پلیس از ساعت 7 صبح با تعداد زیادی اتوموبیل وموتور سیکلت در چیت گر حاضر بودند .

 دست کم هفت نفر از برگزارکنندگان مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر در سنندج و دو کارگر در عسلویه بعد از بزرگداشت روز جهانی کارگر، توسط نیروهای امنیتی انتظامی جمهوری اسلامی دستگیر شد ند .

کارگران نیشکر هفت تپه صبح روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه در هفتمین روز اعتصاب و اعتراضات خود در مقابل فرمانداری شوش تجمع نموده و سپس در شهر شوش راهپیمایی اعتراضی کردند تعداد آنان. بیش از ۱۵۰۰ نفر تخمین زده می شد. کارگران در مقابل درب فرمانداری تجمع کرده و شعارمی دادند. کارگران خشمگین و معترض با شعارهای مانند: کارگر هفت تپه ایم، گرسنه ایم گرسنه، وعده تو خالی نمی خواهیم، مدیر بی لیاقت استعفا استعفا، مرگ بر... خشم واستیصال خودرا نشان می دادند. همچنین تعدادی از مردم شهر به صفوف کارگران معترض پیوستند و از آنها حمایت نمودند معاون فرماندار و بخشدار مرگزی در محل اعتراضات کارگران حاضر شدند و سعی کردند با وعده دادن کارگران معترض را متفرق کنند که کارگران با شعار معیشت و زندگی حق مسلم ماست به افراد فوق جواب دادند.این کارگران با اعلام باز گشایی سندیکای کارگران شرکت طرح نیشکر هفت تپه از کلیه سازمانها و نهادهای جهانی همچنین فعالین کارگری و کارگران ایران و جهان در خواست کمک وهمیاری کردند

دیگر خبرها

خانم رضوان مقدم ازفعالین برابری حقوق زنان ومردان از سوی دادگاه به 6ماه زندان و10 ضربه شلاق محکوم شد همسر خانم رضوان آقای اصقر منوچهر آبادی در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در سال 67 اعدام شده بود

دانشجویان دانشکده شریعتی با تجمع در مقابل فاز ۱ دانشکده در ساعت ۸ صبح آماده حرکت به سمت سازمان بازرسی کل کشور بودند که خانم علی جانی، رییس انیستیتو فنی، ضمن تهدید دانشجویان به کسر نمره درسی، خواستار بازگشت دانشجویان معترض به کلاسهای درس شد. با این وجود دانشجویان دانشکده های شریعتی، ولیعصر و انقلاب از ساعت ۹ در مقابل سازمان بازرسی کل کشور تجمع کرده و خواستار پاسخگویی مسئولین در مورد طرح های جدید تصویب شده در مورد دانشکده های فنی شدند.

۱۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز با امضای نامه ای خواستار لغو احضاریه های کمیته انضباطی درجریان تحصن اسفندماه این دانشگاه شدند. قابل ذکر است در جریان این تجمعات که بیش از ۱۰ روز و با حضور گسترده ی دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، خواسته های دانشجویان، استعفای صادقی ریاست این دانشگاه، برگزاری انتخابات شورای صنفی به صورت آزادانه، کندن دوربین های مداربسته از سطح دانشگاه، آزادی نشریات دانشجویی ، لغو فضای پادگانی و امنیتیِ دانشگاه و... اعلام شده بود. اما پس از تعطیلات نوروز ٣۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه به اتهام ایجاد بلوا و آشوب در دانشگاه به کمیته انضباطی دانشگاه اخضار شده اند.

دانشجویان دانشگاه سهند در اعتراض به عدم پاسخگویی مسولان به مطالباتشان به اعتصاب غذا دست زدند.

پس از آنکه,,معاون فرهنگی –دانشجویی ؛؛این دانشگاه نام چند دختر را که بد حجاب می داند؛روی برد های دانشگاه نصب کرد؛دانشجویان خواهان عذ رخواهی مسولان در این باره شدند رفع حکم تعلیق های دانشجویی از دیگرخواسته های دانشجویی این دانشجویان بود.

 دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز ضمن حمایت از مطالبات دانشجویان سهند تبریز با انتشار بیانیه ای از آنان پشتیبانی کردند.این دانشجویان همچنین به دلیل وضعیت دانشگاه سهند سه روز اعلام غزای سمبلیک کردند . دانشجویان دانشگاه های سمنان ؛خواجه نصیر طوسی  وتربیت معلم تهران نیز از این دانشجویان حمایت کردند.  

دانشجویان دانشگاه بوعلی سینای همدان در اعتراض به آیین نامه جدید انضباطی این دانشگاه روز تجمع کردند در این تجمع دانشجویان با انتقاد از صدور آیین نامه کمیته انضباطی به بیان نظرات خود پرداختند.به گفته دانشجویان ؛کارکنان انتظامات از صدور آن اضهار بی اطلاعی کردند وتدوین کنندگان آن را بخش جدیدی به نام منکرات دانسته اند.مسولان دانشگاه بوعلی هفته گذشته با انتشار بیانیه ای آیین نامه جدیدی اخلاقی وپوشش را در اختیار دانشجویان قرار دادند.                      

جمعی از دانشجویان دانشگاه تبریز در خصوص برخی از اقدام های مسولان این دانشگاه از جمله تعلیق واخراج فعالان دانشجویی ؛دست به تحصن که پس از ساعاتی با قبول خواسته های دانشجویان به این تحصن پایان داده شد.    

خبرنگاران وروزنامه نگاران بوشهری با ارسال نامهای در خطاب به استاندار بوشهر خواستار آزادی اسماعیل جعفری عکاس مطبوعاتی بوشهر شدند.

نسرین افضلی ؛روزنامه نگار وفعال حقوق زنانبه 6ماه حبس و10ضربه شلاق که به مدت 2سال تعلیق شد محکوم شد.

حمید رضا امیر خانی از فعالان دانشگاه فردوسی مشهد توسط کمیته انظباتی این دانشگاه به یک ترم محرومیت از تحصیل محروم شد وممنوع الورود شد .

 دادگاه انقلاب اسلامی پروین اردلان را اتهام اجتماع و تبانی غیر قانونی و تمرد در مقابل پلیس به دو سال حبس تعلیقی تا سه سال محکوم کرده است ..

دانشجویان دانشگاه بوعلی سینای همدان در اعتراض به آیین نامه جدید انضباتی این دانشگاه تجمع کردند .در این تجمع دانشجویان با انتقاد از صدور آیین نامه کمیته انضباطی به بیان نظرات خود پرداختند . بنا به گفته دانشجویان ؛کارکنان انتظامات از صدور آن اظهار بی اطلاعی کردند وانتشار این آین نامه رابه بخش جدیدی به نام منکرات نسبت داده اند.مسولان دانشکاه بوعلی همدان هفته گذشته با انتشار بیانیه ای آیین نامه جدید اخلاقی وپوشش را در اختیار دانشجویان قرار دادند.          

بهروز علیزاده؛ ودود سعادتی ورحیم غلامی با قید وپیقه 300میلیونی ریالی آزاد شدند.

اسماعیل جعفری وبلاگ نویس وروزنامه نگار در تاریخ 5 اردیبهشت پس از 3هفته آزاد شد.

پیمان پیران با تامین وپیقه 800میلیون ریالی آزاد شد.

پروین اردلان به 3سال حبس تعلیقی محکوم شد.

حمید اطهاری ؛ نسرین محمود آذر وآرام ابراهیم خاص اعضای هیات مدیره ودبیر کمیته زنان انجمن دوستداران محیط زیست اشنویه بازداشت شدند.

نشریه دانشجویی طاق بستان پس از انتشار 2 شماره از سوی کمیته ناظر نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد کرمانشاه 3ماه تعلیق شد.

برای دومین بار از پخش نشریات دانشگاه یزد جلوگیری شد.پیش ازاین از پخش نشریه پرومته جلوگیری شده بود.این بار نیز از پخش نشریه ,,اندیشه سبز؛؛ ارگان کانون اندیشه سبز جلوگیری ونشریات آن جمع آوری شدند. 

ایران در فروردین

ایران درسالی که گذشت

 

 

  | می توانید نظرات خودرا اینجا ابراز نمایید .

بازگشت به صفحه نخست         

                            

Free Web Counters & Statistics