خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

شرط کره شمالی برای توقف آزمايش هسته ای

نویدنو:20/7/1385

شرط کره شمالی برای توقف آزمايش هسته ای

بی بی سی

همزمان با تهديد آمريکا به تحريم گسترده کره شمالی، يک مقام ارشد اين کشور نحوه برخورد ايالات متحده را عامل ادامه يا توقف آزمايش های اتمی کره شمالی دانسته است.

روز چهارشنبه، 11 اکتبر، کيم يونگ نام، که از وی به عنوان دومين فرد قدرتمند پس از کيم جونگ ايل، رهبر اين کشور نام برده می شود، در مصاحبه ای با خبرگزاری ژاپنی کيودو گفت که دولت وی با توجه به سياست ايالات متحده نسبت به کره شمالی نسبت به انجام آزمايش های اتمی بعدی تصميم گيری خواهد کرد.

آقای کيم، که در مقام صدر هيات رييسه مجمع عالی مردمی جمهوری دموکراتيک کره از وی با عنوان رييس جمهوری کره شمالی ياد می شود، همچنين گفت که سياست آمريکا تعيين کننده تصميم کشور وی برای بازگشت به مذاکرات شش جانبه حل بحران هسته ای کره است.

مذاکرات شش جانبه با شرکت آمريکا، کره شمالی، کره جنوبی، روسيه، چين و ژاپن و برای يافتن راه حلی برای بحران ناشی از برنامه های هسته ای کره شمالی از ماه اوت 2003 به ميزبانی چين در پکن، پايتخت آن کشور، برگزار شده است.

پس از پنج دوره گفتگو، که نتيجه چندانی در پی نياورده، اين مذاکرات از ماه نوامبر سال گذشته به حالت تعليق در آمده است.

اظهارات کيم يونگ نام نخستين اظهارات يک مقام ارشد کره شمالی پس از اعلام خبر انجام آزمايش اتمی آن کشور در روز دوشنبه اين هفته است.

وی گفت "اگر ايالات متحده همچنان نسبت به ما نگرشی خصمانه داشته باشد و به شکل های مختلف ما را تحت فشار قرار دهد، ما هم چاره ای نداريم مگر اينکه به گونه ای عملی با اين وضعيت مقابله کنيم."

کره شمالی گفته که تنها راه حل مشکل شبه جزيره کره مذاکره مستقيم و دو جانبه با ايالات متحده برای امضای پيمان عدم تجاوز متقابل است و ادامه برنامه های اتمی را برای دفاع از خود در برابر آنچه که خطر تهاجم آمريکا می داند ضروری اعلام داشته است.

پيش از انتشار مصاحبه آقای کيم، نخست وزير استراليا هشدار داده بود که ممکن است کره شمالی به زودی به يک آزمايش هسته ای ديگر دست بزند.

تهديد آمريکا به تحريم بی سابقه

در مورد واکنش بين المللی نسبت به بحران کره، کاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريکا، در مصاحبه ای با رسانه های گروهی هشدار داده است که در پی اعلام آزمايش هسته ای کره شمالی در روز دوشنبه اين هفته، اين کشور با تحريم های بين المللی از نوعی مواجه خواهد شد که پيش از اين آن را تجربه نکرده است.

کاندوليزا رايس در عين حال گفت که هنوز هم کره شمالی فرصت آن را دارد تا برای حل بحران کنونی بدون مواجهه با تحريم های بين المللی به مذاکره تن در دهد.

خانم رايس افزود که دولت ايالات متحده هرگونه تماس و گفتگوی دو جانبه با کره شمالی را مردود می داند و بر حضور کشورهای ديگر در چنين مذاکراتی اصرار می ورزد.

به گفته وی، هدف کره شمالی از انجام مذاکرات دو جانبه اجتناب از فشار ساير کشورهای منطقه برای کنار گذاشتن برنامه های هسته ای است تا به اين ترتيب ايالات متحده را وادار به قبول خواسته های خود کند.

وزير خارجه آمريکا مشارکت کشورهايی مانند چين و روسيه را در هر گونه مذاکره ای با کره شمالی لازم دانست و گفت که اين دو کشور می توانند مقامات کره شمالی را برای قبول خواست های جامعه جهانی تحت فشار قرار دهند.

قرار است نمايندگان کشورهای عضو شورای امنيت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه برای بررسی قطعنامه پيشنهادی ايالات متحده برای تحريم کره شمالی با يکديگر ملاقات کنند.

دو کشور چين و روسيه، که در گذشته از وضع تنبيه های بين المللی عليه کره شمالی اکراه داشتند، با اقدامات جدی شورای امنيت موافقت کرده اند به اين شرط که در قطعنامه مورد نظر توسل به نيروی نظامی عليه کره شمالی پيش بينی نشده باشد.

آمريکا خواستار صدور قطعنامه پيشنهادی خود تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد است که اجرای مفاد آن را برای تمامی اعضای سازمان ملل الزام آور می سازد و در صورت لزوم، کاربرد نيروی نظامی برای تحميل اين تنبيه ها را مجاز می داند.

كره شمالي:

انجام آزمايش هاي اتمي ديگر به رفتار آمريكا بستگي دارد

خبرگزاري فارس

رئيس مجمع خلق كره شمالي هشدار داد اگر آمريكا به سياست «خصمانه» خود در قبال كره شمالي ادامه دهد، كشورش آزمايش‌هاي هسته‌اي ديگري انجام خواهد داد.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، كيم يونگ‌نام در مصاحبه‌اي با خبرگزاري كيودوي ژاپن گفت: «موضوع انجام آزمايش هاي هسته اي ديگر به سياست آمريكا در قبال كشور ما بستگي دارد. اگر آمريكا به رفتارهاي خصمانه خود ادامه دهد و به انحاي مختلف بر ما فشار آورد، ما چاره اي نداريم جز اين كه گام هايي عملي براي مقابله با آن برداريم.»
كيم به عنوان رئيس مجمع عالي خلق كره شمالي، دومين مقام كشور محسوب مي شود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا پيونگ يانگ به مذاكرات شش جانبه خلع سلاح اتمي خود كه از ماه نوامبر سال گذشته تابحال متوقف شده، باز مي گردد، گفت: «اين مسئله نيز به رفتار آمريكا بستگي دارد. ما نمي توانيم در مذاكرات شش جانبه شركت كنيم در حالي كه تحريم هاي مختلف از جمله مالي بر ما اعمال شده است.»
كيم با تمسخر تهديدهاي جهاني به اقدامات تنبيهي سخت تر گفت، كشورش در حال حاضر نيز تحت تحريم هاي بين المللي قرار دارد.
وي خاطرنشان كرد حتي در صورت تشديد تحريم هاي اقتصادي، اقتصاد كره شمالي به سيري صعودي وارد شده است.
خبرگزاري كيودو اعلام كرد در مجمع ملي كره شمالي با كيم مصاحبه كرده و اين نخستين اظهارنظر يك مقام عاليرتبه رسمي اين كشور پس از انجام آزمايش اتمي آن محسوب مي‌شود.
كيم با اشاره به قصد ژاپن به اعمال تحريم هاي سخت عليه كره شمالي، ضمن بي اهميت خواندن آن گفت مبادلات اقتصادي بين دو كشور بسيار محدود است. دولت ژاپن اعلام كرده واردات از كره شمالي را ممنوع خواهد كرد، به اتباع اين كشور اجازه ورود به ژاپن را نخواهد داد و از پذيرفتن كشتي هاي اين كشور در بنادر ژاپن جلوگيري مي كند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست  


Free Web Counters & Statistics