نویدنو:09/09/1391  

 

نویدنو09/09/1391 

 

 

اوج گیریِ اختلاف‌های جناح‌های حکومتی و خطر مماشات طلبیِ اصلاح طلبان

 

اوج گیری اختلاف‌های حکومتیان در بالاترین سطح، در طول چند هفته گذشته در نهایت با واکنش خشمگینانه سید علی خامنه‌ای مواجه شد، و او در سخنانی ادامه این اختلاف‌ها به صورت علنی را خیانت قلمداد کرد. به نظر می رسد که این اختلاف‌ها، به‌خصوص با در هم تنیدگی‌شان با انتخابات ریاست جمهوری، به صورت علنی و غیرعلنی هر چه عمیق تر خواهد شد و به گسترش بیشتر رو خواهد گذاشت. به علاوه این‌ها، رژیم ولایت فقیه با تشدید تحریم‌ها و بحران اقتصادی‌ای که با آن دست به گریبان است با نگرانی به آینده نگاه می کند. در ورایِ این اختلاف‌ها، همچنین تغییر و تحول‌هایی را شاهدیم که نشان دهنده صف بندی‌های جدیدی است که حذف آرام و بی دردسر احمدی نژاد نقطه مرکزی آن است. اگرچه چنین پدیده‌یی در بین ”اصولگرایان“ که در انتخابات سال ۸۸ تمام قد برضد خواسته‌های مردم میهن‌مان، به پشتیبانی از احمدی نژاد پرداختند، تعجب کسی را بر نمی انگیزاند، اما به نظر می رسد که اصلاح طلبان را نیز به نوعی وارد دعوای این دو جناح ارتجاعی و ضد مردمی رژیم حاکم کرده است. این پدیده در صورتی که دستاوردهای مثبتی را نصیب مردم رنج کشیده میهن‌‌مان بکند نمی تواند مورد حمایت نیروهای مترقی قرار نگیرد.اما پدیده خطرناک و فوق العاده هشدار دهنده‌ای که در این میان بایستی با دقت ارزیابی شود این است که، استفاده از اختلاف‌های جناح‌های حکومتی به سودِ حمایت از جریان یا جریان‌هایی که برنامه‌های سیاسی، اقتصادی، و اجتماعی‌شان هیچ گونه سنخیتی با خواست‌ها و مطالبه‌های مردم ندارند، خاک پاشیدن به چشم مردم است. جنبش مردمی دارای توان عظیمی است که در قالب گردان‌های اجتماعی آن تجلی یافته است. توجه نکردن به این نیروهای اجتماعی در گذشته و به‌خصوص در دورانی که اصلاح طلبان پست‌های کلیدی را در دست داشتند، نشان داد که مماشات و چانه‌زنی در بالا، پیامدهای زیان‌باری دارد که نتیجه‌های آن سال‌ها پس از آن دوران، هم اکنون میهن ما را در آستانه فاجعه‌یی بزرگ قرار داده است. به نظر می رسد که این شیوه‌های آزموده شده از سوی اصلاح طلبان مماشات‌گر بار دیگر در شکل و شیوه‌های تازه در حال پیاده شدن است که دود آن مستقیما به چشم توده‌های میلیونی می رود.
مناظره‌یی میان حسین شریعتمداری و ابراهیم اصغرزاده، در دو هفته گذشته، که به طور زنده از شبکه سه تلویزیون پخش گردید. سایت ”کلمه“، جمعه
۱۲آبان، مطلبی را انتشار داد که با توجه به اینکه نام نویسنده‌یی بر خود ندارد، بایستی آن را انعکاس دیدگاه این سایت ارزیابی کرد. ”کلمه“ در قسمتی از این مطلب و ”چکیده“ آن می نویسد: ”اصغرزاده بعد از مدت ها سکوت دیشب برای حدود دو ساعت صدای مردمی شد که حکومت برای آنها سخنگویی باقی نگذاشته است و این موقعیتی قابل تقدیر است.“ سایت ”کلمه“ در سرتاسر این مطلب با دست‌چین کردن سخنان اصغرزاده در مناظره با شریعتمداری، سعی می کند از او چهره‌یی مردمی و طرفدار خط امام و اصلاحات و پشتیبان خاتمی و رفسنجانی ارائه دهد، و از این منظر اتفاقا کمبودی در این مطلب نیست. در قسمتی از مقاله سایت کلمه آمده است: ”بسیاری از بییندگان مناظره دیشب، می دیدند بالاخره پس از مدتها دوباره نگاهی متفاوت به رسانه ملی راه یافته و اجازه طرح پیدا کرده است. در این مناظره ابراهیم اصغرزاده در برابر شریعتمداری سخنان خوبی را مطرح کرد که بخشی از دغدغه افکار عمومی است.“ سایت ”کلمه“ در این مقاله با گزینش صحبت های اصغرزاده که به مقایسه سیاست‌های دولت‌های رفسنجانی و خاتمی با دولت احمدی نژاد پرداخته است اشاره می‌شود، و بدون اشاره به ”ولی فقیه“، تیغ تیز حمله‌ها را متوجه احمدی نژاد کرده است. به نظر می رسد که هر دو طرف مناظره هدفی دیگر از این خیمه شب بازی را نیز برنامه ریزی کرده بودند، و آن بسترسازی‌ای بود برای راه کارهای عملی به منظور مذاکره با آمریکا.
صرف نظر از تلاش‌های صورت گرفته در بین مقام‌های حکومتی برای ارتباط با آمریکا، مسئله مهم و کلیدی در این بحث نوع نگرشی است که سایت ”کلمه“ در صدد است نسبت به ابراهیم اصغرزاده به خواننده القا کند. به نظر نمی رسد که گردانندگان سایت ”کلمه“ از ماهیت ضد مردمی نقطه نظرهای ابراهیم اصغر زاده اطلاع نداشته باشند. اصغر زاده در دوران اصلاحات تمام سعی خویش را به کار برد و ضربه‌های جدی‌ای به روند اصلاحات وارد کرد. از جمله اقدام‌های مخرب وی، نقشی بود که در انحلال ”شورای شهر تهران“ در سال
۸۱ ایفا کرد. وی در رابطه با انحلال ”شورای شهر تهران“ در مصاحبه با ایسنا، ۲۵دی ماه ۸۱، گفت: ”کشورمان با بحران بزرگ اقتصادی تحت عنوان افزایش قیمت زمین و مسکن روبه رو است و شهرداری تهران به دلیل گردش مالی بسیار گسترده که در تهران دارد و به دلیل این که ما با یک سازمان بسیار مهم در عرصه ملی روبه رو هستیم، نظارت، و دقت و دخالت مردم تنها از طریق نهادهای مدنی امکان پذیر است. به دلیل اتفاقات اخیر تبریک می گویم، به خاطر سازمان دهی دقیقی که کردند و تاثیری که بر نهادهای تصمیم گیر گذاشتند و یک شورای شهر را از عرصه تصمیم گیری خارج کردند، اصلاح طلبان و دولت خاتمی باید پاسخگوی این اتفاق باشند.“ ابراهیم اصغرزاده که از مهره‌های برجسته طرفداران هاشمی رفسنجانی است، در آن زمان همراه با دیگر همفکرانش همچون عطریانفر و اشرف بروجردی، زیر لوای اصلاح طلبی چنان وضعیتی را موجب شدند که در نهایت ”شورای شهر تهران“ را به انحلال کشاند. به نظر می رسد که ابراهیم اصغر زاده این نقش را بار دیگر به شکل و شمایل جدید به عهده گرفته است و البته موضوع نگران کننده اینکه این عنصر ضد مردمی و در خدمت ارتجاع مورد پشتیبانی سایتی قرار می گیرد که ادعای اصلاح طلبی و حمایت از مردم را دارد. حزب توده ایران در آن مقطع به افشای چهره فرصت طلب وضد مردمی اصغر زاده پرداخت، و مقاله افشاگرانه‌یی نیز در ”نامه مردم“، شماره ۶۵۳، ۱۵بهمن‌ماه ۱۳۸۱، یعنی نزدیک به ده سال پیش، منتشر کرد. در این مقاله ابتدا به ”پیش بینی“ های امیر محبیان در رابطه با اصلاح طلبان اشاره شده که می گوید: ”انتخابات ریاست جمهوری ۸۰ نقطه عطفی در ساختار تشکیلاتی و نیز جهت گیری های آتی جناح دولتی خواهد بود. از این پس نگرانی های سران دوم خرداد درونی خواهد بود نه بیرونی و جناح منتقد، آرام و صبور می تواند شاهد شکل گیری، تکثر سازمانی و عقیدتی درون جبهه دوم خرداد باشند. آن زمان صف بندی جدیدی انجام خواهد شد که یاران تازه ای را برای جناح منتقد به ارمغان خواهد آورد“(امیر محبیان، رسالت، ۱۸اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۰).
مقاله ”نامه مردم“ در آن تاریخ سپس به تشریح شیوه های گوناگون رژیم ولایت فقیه برای مقابله با جنبش مردم و به‌پاخاستنِ توده ها پرداخته است و از جمله با اشاره به این تلاش ها، توسل به ترفند حزب سازی را مورد بررسی قرار داده است و در این ارتباط اشاره می کند: ”وضعیت جنبش اصلاحی و حرکت عظیم که در داخل جامعه ایران شکل گرفته است علاوه بر آنکه نشانگر تحولات عمیقی در زیرین ترین لایه های اجتماعی است، مرتجعان حاکم را نیز مجبور کرده بر رغم میل باطنی نیز دم از اصلاحات بزنند. از نمونه این تحول می توان به رشد احزاب رژیم ساخته ای استناد کرد که در طول چند سال اخیر با ادعای مردم سالاری و حمایت از اصلاحات از هر گوشه و به طور ناگهانی و یک شبه به وجود آمده اند.“
مقاله ”نامه مردم“ در آن تاریخ اتفاقا موضوع کلیدی اش به اقدام‌های ضد مردمی و ضد اصلاح طلبانه ابراهیم اصغر زاده اختصاص دارد و در ادامه با اشاره به این ترفند، می نویسد: ”حکایت حزب ”همبستگی“ از همین مقولات است اما با شکل ویژه و کاملا حساب شده که به تدریج نیات واقعی آن نشان داده می شود.“
”نامه مردم“ در آن مقطع به روند تغییر و تحول‌هایی که در ”حزب همبستگی“ اتفاق افتاد، پرداخت و نوشت: ”اولین نکته ای که در مورد اعضای حزب همبستگی باید خاطر نشان کرد این است که افراد حاضر در مجموعه فعلی در اوایل اقدام به تاسیس جبهه یی کردند به نام ”جبهه اصلاح طلبان“ که اعضای به اصطلاح موسس آن مرکب از کواکبیان، و حکیمی پور مصاحبه یی مطبوعاتی نیز برگزار کردند که ایرنا،
۲۲ اردیبهشت ۸۰ آن را مخابره کرد. بر رغم این اعلام، کمتر کسی از وجود و نام این جبهه یاد و نامی به خاطر دارد. به این خاطر بود که ترفندهای جدید قرار شد با شیوه ای کاملا جدید به اجرا درآید. روزنامه و حزب همبستگی قبل از این تغییر و تحولات هم مدیر مسئول و هم دبیر کل دیگری داشت. محمد رضا راه چمنی دبیر کل سابق حزب همبستگی در یک حرکت برنامه ریزی شده و به طور آرام و بی سر و صدا از این حزب خارج و عهده دار پست ریاست سازمان بهزیستی کشور گردید و جای خویش را در این ”حزب“ به کسانی داد که قرار بود ”جبهه اصلاح طلبان“ را تشکیل دهند. در رژیمی که ایجاد تشکل های خارج از کنترل حکومت به آسانی میسر نیست افرادی همچون کواکبیان و حکیمی پور وارد یک حزب قبلا تشکیل شده می گردند و اصغر زاده دانشجوی خط امامی سابقی که در تسخیر سفارت آمریکا نقش داشت نیز یکشبه به دبیر کلی این حزب برگزیده می شود.“ مقاله ”نامه مردم“ در ادامه افشاگری به اقدام‌های صورت گرفته از سوی اعضای ”حزب همبستگی“ می پردازد و ادامه می دهد: ” چندی پس از این اقدامات ما شاهد هستیم که روند حرکت های اخیر از جانب حزب همبستگی با اعضاء و دبیر کل جدید چه اهدافی را به دنبال دارد. از چندی پیش که دامنه اختلافات در شورای شهر تهران بالا گرفت و در نهایت به انحلال این شورا انجامید را باید آغاز پروژه ای ارزیابی کرد که امیر محبیان آن را ”نگرانی های درونی سران دوم خرداد“ پیش بینی کرده است. اخیرا الیاس حضرتی در مصاحبه ای که انجام داده در ارتباط با انتخابات شوراها و مساله ائتلاف، گفت: ”حزب همبستگی در ابتدا آماده همکاری و ائتلاف با خانواده بزرگ دوم خرداد است و در جهت تقویت این ائتلاف حرکت می کند که البته بر مبنای صاحب اختیاری یک حزب خاص برای لیست موجود نیست، بلکه هر حزبی باید در این لیست ائتلافی سهمی داشته باشد“(همبستگی، ۱بهمن).“ نامه مردم در اشاره به این صحبت ها، این سوال را مطرح می کند که، با توجه به اختلاف‌های اصغرزاده و همفکرانش با اصلاح طلبان، اصرار آنان به ائتلاف با جریان “دوم خرداد“ چه معنایی می تواند داشته باشد، و می نویسد:“ نکته جالب آنکه اصغر زاده و همفکرانش در حالی به این مانورها ادامه می دهند که اخیرا در جلسه گروه های جبهه دوم خرداد برای ائتلاف در انتخابات شوراها شرکت کرده اند. اگر این جریان معتقد است که انتقادهای جدی به روند حرکت های تاکنونی دیگر اصلاح طلبان وارد است پس نقطه مشترک آنها در جریان انتخابات پیش رو در رابطه با ائتلاف چه می باشد؟ مگر سطح اختلافات آنها به جایی نرسید که باعث انحلال شورای شهر تهران گردید؟ آیا حضور در جلسه مذکور اجرای سناریوی مشابه برای شورای جدید نخواهد بود؟ اگر چنین قصدی وجود ندارد، با توجه به اینکه امکانات رسانه یی و تبلیغی آنها از هر گروه و سازمان بیشتر است، چرا این حضور خارج از ائتلاف مذکور انجام نمی گیرد؟“
کسانی که تحول‌های سیاسی ایران را پیگیری می کنند آگاه هستند که با بیرون راندن اصلاح طلبان از مجلس و تسخیر جایگاه ریاست جمهوری از سوی احمدی نژاد، ماموریت اصغرزاده و همفکرانش نیز پایان یافت. دیگر نه از روزنامه ”همبستگی“ و نه از خود ”حزب“ همبستگی سخنی نیست، و مدت‌ها بود که از خود اصغرزاده هم خبری در محفل‌های سیاسی نبود. حضور دوباره اصغرزاده در کنار مهره منفور و شناخته شده‌ای همچون حسین شریعتمداری قطعا با زد و بندهای پشت پرده همراه بوده است. در حالی که ما شاهد تشدید فشارها به زندانیان سیاسی و محدود کردن هر چه بیشتر آزادی ها از جانب سرکوب گران هستیم، حضور اصغر زاده بر خلاف نظر سایت ”کلمه“ در ”رسانه ملی“ نه تنها دغدغه مردم را کاهش نمی دهد، بلکه با توجه به موضع گیری سایت ”کلمه“ در این ارتباط، و نیز برخی خبر ها از تلاش برای ایجاد یک ائتلاف از تمامیت‌گرایان و جناح راست اصلاح طلبان حکومتی، نگرانی های جدی‌ای را دامن زده است. بر تمامی نیروهای مترقی و فعالان سیاسی است که با رصد کردن اقدام هائی که به منظور نجات رژیم از بحران سیاسی حاد صورت می گیرد، در راستای افشای ماهیت افرادی همچون اصغر زاده و ترفندهای جدید ارتجاع برای مسخ دوباره حرکت های مردمی حرکتی متحد و هماهنگ را در پیش بگیرند. در ضمن این هشدار را باید با تاکید دوباره تکرار کرد که: نباید اجازه داد اصلاح طلبان مماشات طلب بار دیگر با زد و بندهای سیاسی و در جهت خلاف منافع مردم وضعیت جنبش مردم را با مشکل‌های جدی روبه‌رو سازند. دغدغه رفسنجانی حفظ ساختار ولایت فقیه و تسویه حساب با احمدی نژاد است. وارد شدن به زمین بازی رفسنجانی دستاورد مثبتی برای جنبش مردمی به همراه نخواهد داشت.

به نقل از نامه مردم، شماره 908، 29 آبان ماه 1391

 

 

مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin مطلب را به آزادگی بفرستید:Azadegi

بازگشت به صفحه نخست         

         

free hit counter