نویدنو:24/01/1386                                                                     صفحه قابل چاپ است

عذرخواهی مایکل مور از ایرانیان به خاطر فیلم 300

 

۱۹ فروردین ماه ۱۳۸۶    ساعت : ۴۲ , ۰۴
خبرگزاري انتخاب : مایکل مور فیلمساز منتقد و مشهور آمریکایی و برنده جایزه اسکار بهترین فیلم مستند در سال 2002 که در آثارش سیاست های دولت بوش را به باد انتقاد می گیرد، در پاسخ به سوالی در مورد فیلم ضد ایرانی «300»، گفت: این روزها سخت مشغول کارهایم هستم و اصلاً این فیلم را ندیده ام! هر چند جنجال این فیلم و سر و صدای ایرانیان را شنیده ام.

مایکل مور در گفت و گو با مصطفی فقیهی مدیر و سردبیر خبرگزاری «انتخاب»، پس از توضیح موضوع و برخی از جزئیات فیلم 300 ، گفت: به خاطر وجود فیلم سازان نادان در هالیوود متاسفم، هر چند توقع دیگری از [کمپاني] «برادران وارنر» ندارم.

وي تصریح کرد: گرچه وجود انواع تفکرات در هالیوود را لازم می دانم، اما تنها می توانم بگویم متاسفم به خاطر وجود فیلمسازان و کمپانی هایی چون «برادران وارنر»، که بدون استناد به تاریخ و تنها از روی عصبانیت اقدام به تهیه فیلم های تاریخی علیه کشورهای صاحب هویت می کنند.

کارگردان «بولینگ برای کلمباین» افزود: بر خلاف بیشتر مردم آمریکا که از تاریخ ایران مطلع نیستند، من به دلیل مخالفت دولت جرج بوش با ایران، سعی کرده ام حداقلی از تاریخ این کشور را بدانم.

این مستندساز به سازندگان 300 توصیه کرد، پیش از ساخت هر اثری، بدون غضب و موضع گیری های بچه گانه، تاریخ واقعی کشورها را منعکس کنند.

وی در واکنش به این مطلب که «کمپانی برادران وارنر در بیانیه ای، فيلم 300 را افسانه دانسته است»، گفت: اگر تعریفی که از ماجرای فیلم کردید درست باشد، این اظهارنظر، گناه و اشتباه [کمپاني]  «برادران وارنر» را بزرگتر می کند، چرا که ساخت فیلمی خلاف واقع آن هم به شیوه ای اغراق آمیز در مورد یک کشور بر اساس داستانی افسانه ای، رفتاری به شدت غیر حرفه ای است، این اظهارنظر برای من آمریکایی هم پذیرفتنی نیست.

مایکل مور گفت: من به عنوان یک آمریکایی به جای سازندگان 300 و مشخصاً برادران وارنر، از مردم ایران عذرخواهی می کنم. ایرانیان باور کنند که همه آمریکایی ها مثل بوش، چنی و سازندگان فیلم 300 نیستند.

او اضافه کرد: متاسفانه گاهی تفکری که در اقلیت است، به عنوان تفکر غالب نشان داده می شود، همانطور که تندروهای ایرانی با برخی اظهارنظر ها وجهه کشورشان را متفاوت جلوه می دهند.

کارگردان فیلم جنجالی  «فارنهايت 11/9»، در پایان این گفت و گو، ضمن تشکر از «انتخاب»، گفت : فکر می کنم تنها دو بار با رسانه و خبرنگاران ایرانی گفت و گو کرده باشم که هر دوی آنان، «انتخاب» بوده است و از این بابت بسیار خوشحالم.

وی گفت: سلام مرا به همه ایرانیان برسانید.

این مستند ساز مشهور آمریکایی، سال گذشته نیز در گفت و گو با «انتخاب»، در مورد ایران، چنین گفته بود: «با این که خیلی دوست دارم ایران را ببینم، اما تا به حال نتوانستم به ایران بیایم.گرچه به خاطر فیلم «بولینگ برای کلمباین» یک قطعه فرش زیبا از سوی «فستیوال فجر» برایم ارسال شده که در مقابل درب داخلی منزلم انداخته ام. هر کسی هم به خانه ام می آید از زیبایی این فرش تعریف و تمجید می کند و البته به او می گویم، این فرش حاصل دسترنج مردمانی است که به گفته ی یک احمق روانی، این روزها جزء کشورهای «محور شرارت» است»

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست                                   

Free Web Counters & Statistics