نویدنو:14/04/1387                                                                     صفحه قابل چاپ است

نویدنو:

هشدار باش های  جنگ

 

سفر خاویر سولانا به تهران ، هم از بعد منفی وهم از جهات مثبت ،حاوی پیام های قابل توجهی بود. جنبه منفی آن می توانست خلع سلاح جمهوری اسلامی در افکار عمومی ومانوری برای اقناع جهانی باشد. به ویژه آن که ، سولانا با بی مهری فراوان از تهران رفت . مرافعات حاکمیت عملا مذاکرات را به نقطه ای رسانید که سولانا با دست خالی روانه کشور مطبوع خود شود. اما این همه ماجرا نبود. نکات مثبت این دیدار می توانست تکیه اروپا بر حل مناقشه از راه دیپلماتیک باشد که در عین حال شاهد مانورهای آشکارا ضد ایرانی اسرائیل با همدستی یونان بود. تلاش برای حل سایر مسائل منطقه ، از جمله آتش بس حماس – اسرائیل ، مذاکرات سوریه – اسرائیل، مذاکرات حزب الله – اسرائیل بر سر تعویض اسرا ،تلاش برای ایجاد وحدت نظر بین اعراب منطقه مبنی بر خطر بالقوه ایران در منطقه ، وشایعه تحویل مزارع شبعا به لبنان در راستای ایجاد شرایط خلع سلاح حزب الله براساس قطعنامه سازمان ملل ، وباز کردن گذرگاه رفح از سوی مصر ، همه وهمه نمودهایی بودند که عزم جزم اسرائیل را با چراغ سبز امریکا وبریتانیا برای حمله ای از نوع حمله به تاسیسات عراق نشان می داد. تسلیم بسته پیشنهادی جدید 1+5که حاوی تغییرات جالب توجهی نسبت به پیشنهاد قبلی بود وموضع گیری های متفاوت وگاه متناقض سیاستمداران ایرانی دخیل در بررسی آن ، وحتی تغییر مواضع آنها با توجه به تحولات جاری منطقه ، همه عناصر نگران کننده را مبنی بر نبود استراتژی عثلانی در حل مناقشه نشان می داد. امر جنگ یا صلح به موضوع درجه اول جمهوری اسلامی وجهان تبدیل شده است .روز های آینده آبستن حوادث بسیاری است که می تواند در سرنوشت کشور وحق حاکمیت ملی ایران دارای تاثیر فراوانی باشد. از این رو برای جمع بستی از فضای موجود رسانه ای در این باب اهم اخبار مرتبط با موضوع جنگ را تقدیم خوانندگان نوید نو می کنیم .

 

دیدگاه های خارجی

 

متن نامه وزيران خارجه كشورهاي 1+5 به وزير امور خارجه جمهوري اسلامي و پيشنهاد اين كشورها به جمهوري اسلامي

 

وزير محترم امور خارجه جمهوري اسلامي ايران

 

ايران يكي از كهن‌ترين تمدن‌هاي جهان است. مردمان آن به دلايل موجهي نسبت به تاريخ، فرهنگ و ميراث خود احساس غرور مي‌كنند. ايران در چهار راهي جغرافيايي قرار داشته و از منابع گسترده‌ي طبيعي و امكانات بالقوه‌ي اقتصادي برخوردار است كه مردم آن بايد به طور كامل از آن‌ها بهره‌مند شوند.

 

اما در سال‌هاي اخير، روابط ايران با جامعه‌ي جهاني به دليل عدم اعتماد به برنامه‌ي هسته‌اي ايران در سايه‌ي تنش و بدبيني فزاينده قرار گرفته است. ما از كوشش آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در پرداختن به اين مساله پشتيباني نموده‌ايم، اما آژانس در گزارش‌هاي پي در پي خود به اين نتيجه رسيده است كه نمي‌تواند تضمين‌هاي معتبري درباره‌ي نبود مواد و فعاليت‌هاي هسته‌اي اعلام نشده در ايران ارايه نمايد. دو سال پيش، آژانس بين‌المللي انرژي اتمي موضوع را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارجاع نمود، كه تا به حال با صدور چهار قطع‌نامه ايران را به انجام تعهداتش فراخوانده است.

 

ما، وزراي خارجه‌ي چين، فرانسه، آلمان، روسيه، بريتانيا و ايالات متحده آمريكا كه در اين ماموريت به نماينده‌ي عالي سياست خارجه‌ و امنيت اتحاديه‌ي اروپا پيوسته‌ايم، متقاعد شده‌ايم كه امكان تغيير وضعيت فعلي امور ممكن است.

 

در ژوئن 2006 (خرداد 1385)، ما پيشنهادهاي بلندپروازانه‌اي را با هدف مذاكراتي همه‌جانبه ارايه نموديم. ما به ايران پيشنهاد همكاري در برنامه‌اي مدرن براي انرژي هسته‌اي با تضمين تامين سوخت داديم. همچنين، آمادگي داشتيم مسايل سياسي و اقتصادي و نيز امنيت در منطقه را به گفت و گو بگذاريم. اين پيشنهادها به دقت بررسي و به منظور پرداختن به منافع ضروري و مهم ايران و جامعه‌ي بين‌المللي طراحي شده بودند.

 

امروز ما، با توجه به مفاد قطع‌نامه‌ي 1803، بار ديگر پيشنهادهاي خود را به پيوست‌نامه‌ي حاضر و به منظور پرداختن سازنده به اين نگراني‌ها و منافع مهم ارايه مي‌دهيم.

 

البته، ايران آزاد است تا پيشنهادهاي خود را ارايه كند. مذاكرات رسمي را مي‌توان به محض توقف فعاليت‌هاي مربوط به غني‌سازي و بازفرآوري از سوي ايران از سر گرفت. علاقمنديم تصريح نماييم كه ما حق ايران را، تحت پيمان‌هاي بين‌المللي كه اين كشور امضا نموده و پذيرفته است، به رسميت مي‌شناسيم. ما كاملا اهميت تضمين تامين سوخت براي استفاده‌ي غيرنظامي را درك مي‌كنيم و از تاسيسات بوشهر حمايت كرده‌ايم. اما، هر حقي مسووليتي را هم به همراه دارد، به ويژه در زمينه‌ي ايجاد بازگرداندن اعتماد جامعه‌ي بين‌الملل نسبت به برنامه‌ي هسته‌اي ايران. ما آماده‌ايم تا با ايران براي يافتن راهي براي پرداختن به نيازهاي ايران و نگراني‌هاي جامعه‌ي بين‌المللي همكاري نماييم و تكرار مي‌كنيم هرگاه اعتماد جامعه‌ي بين‌الملل نسبت به ماهيت منحصرا صلح‌آميز برنامه‌ي هسته‌اي شما دوباره ايجاد گردد، با ايران همانند دولت‌هاي فاقد سلاح هسته‌اي كه عضو پيمان منع سلاح‌هاي هسته‌اي هستند رفتار خواهد شد.

 

از شما مي‌خواهيم نامه‌ي حاضر و پيشنهادهاي ما را با دقت بررسي نماييد. اميدواريم به زودي بتوانيم پاسخي از شما درباره‌ي آن دريافت كنيم. پيشنهادهاي ما فرصت‌هاي قابل توجهي براي منافع سياسي، امنيتي و اقتصادي ايران و منطقه فراهم مي‌آورند. اين، گزينشي مقتدرانه براي ايران است. ما اميدواريم پاسخ شما مثبت باشد؛ چنين پاسخي سبب افزايش ثبات و پيشبرد بهروزي براي ملت‌هاي همه‌ي ماست.

متن بسته پيشنهادي 1+5 :
زمينه‌هاي ممكن براي همكاري با ايران

به منظور دستيابي به راه‌حلي جامع، درازمدت و مناسب براي مساله هسته‌اي ايران كه با قطع‌نامه‌هاي مربوط سازمان ملل متحد سازگار باشد در تكميل پيشنهاد ارايه شده به ايران در ژوئن 2006 (تيرماه 1385) كه هنوز به قوت خود باقي است، موارد زير به عنوان سرفصل‌هاي مذاكره مابين كشورهاي چين، فرانسه، آلمان، ايران، روسيه، بريتانيا و ايالات متحده آمريكا، به همراه نماينده‌ي عالي اتحاديه‌ي اروپا، پيشنهاد مي‌شود، تا زماني كه ايران به شكل تصديق‌پذير تمام فعاليت‌هاي مربوط به غني‌سازي و بازفرآوري خود را ذيل OP19(a) و OP15 قطع‌نامه 1803 شوراي امنيت سازمان ملل به حالت تعليق در آورد. در راستاي اين مذاكرات همچنين از ايران انتظار داريم كه درخواست‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را اجابت كند. در مقابل چين، فرانسه، آلمان، روسيه، بريتانيا، ايالات متحده آمريكا و نماينده‌ي عالي اتحاديه‌ي اروپا اعلام آمادگي مي‌كنند:

- حق ايران را براي توسعه پژوهش، توليد و كاربرد انرژي صلح‌آميز هسته‌اي مطابق با تعهدات پيمان منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي را به رسميت بشناسند.

- به محض ايجاد اطمينان از ماهيت كاملا صلح‌آميز هسته‌اي ايران، با آن همان رفتاري را داشته باشند كه با برنامه هر كشور فاقد سلاح‌هاي هسته‌اي در چارچوب NPT دارند.

 

انرژي هسته‌اي

 

- تاكيد دوباره بر حق ايران نسبت به انرژي هسته‌اي براي مقاصد صرفا صلح‌آميز با تعهدات اين كشور در چارچوب پيمان منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي.

- تامين كمك‌هاي مالي و تكنولوژيك لازم جهت استفاده صلح‌آميز ايران از انرژي هسته‌اي و حمايت نسبت به از سرگيري پروژه‌هاي همكاري فني در ايران توسط آژانس بين‌المللي انرژي اتمي.

- حمايت از ساخت نيروگاه‌هاي آب سبك منطبق با آخرين فن‌آوري روز.

- حمايت از تحقيق و توسعه در انرژي هسته‌اي به موازات بازيابي تدريجي اعتماد بين‌المللي.

- تامين تضمين‌هاي الزام‌آور حقوقي عرضه سوخت هسته‌اي.

- همكاري در جهت مديريت سوخت مصرف شده و پسماند راديواكتيو.

 

سياسي

 

- بهبود روابط شش كشور و اتحاديه‌ي اروپا با ايران و ايجاد اعتماد متقابل.

- تشويق تماس و گفت و گوي مستقيم با ايران.

- پشتيباني از ايران در جهت ايفاي نقشي مهم و سازنده در امور بين‌الملل.

- ارتقاي سطح گفت و گو و همكاري در حوزه‌هاي منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي و موضوعات مربوط به امنيت و ثبات منطقه‌اي.

- كار با ايران و ديگر كشورهاي منطقه در جهت ارتقاي ترتيبات اعتمادسازي و امنيت منطقه‌اي.

- ايجاد مكانيزم‌هاي مناسب مشاوره و همكاري.

- حمايت از برگزاري يك كنفرانس درباره مسايل امنيت منطقه‌اي.

- تاكيد دوباره بر اين‌كه حل مساله هسته‌اي ايران به تلاش‌هاي منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي و تحقق هدف خاورميانه عاري از سلاح‌هاي كشتارجمعي شامل سامانه‌هاي آنها كمك خواهد كرد.

- تاكيد دوباره بر تعهد در چارچوب منشور سازمان ملل كه در روابط بين‌المللي خود از تهديد يا استفاده از زور نسبت به تماميت ارضي يا استقلال سياسي هر كشور يا هر رفتار ديگري كه مطابق با منشور سازمان ملل نباشد اجتناب ورزند.

- همكاري در مورد افغانستان شامل همكاري جدي‌تر در مبارزه با قاچاق مواد خدر، حمايت از برنامه‌هاي بازگشت آواره‌هاي افغان به افغانستان، همكاري در بازسازي افغانستان و همكاري در تامين امنيت مرزهاي ايران و افغانستان

 

اقتصادي

 

- گام‌هايي در جهت عادي‌سازي روابط اقتصادي و بازرگاني از قبيل تسهيل دسترسي ايران به اقتصاد، بازارها و سرمايه بين‌المللي از طريق حمايت عملي در جهت الحاق كامل ايران به ساختارهاي بين‌المللي شامل سازمان تجارت جهاني، و ايجاد چارچوبي براي سرمايه‌گذاري مستقيم و نيز تجارت بيشتر با ايران.


مشاركت در حوزه انرژي

 

- گام‌هايي در جهت عادي‌سازي همكاري با ايران در حوزه انرژي: ايجاد يك مشاركت درازمدت و وسيع الطيف استراتژيك انرژي بين ايران و اتحاديه اروپا وديگر طرف‌هاي علاقه‌مند، با كاربردها و تدابير عيني و عملي.


كشاورزي

 

- حمايت از توسعه كشاورزي در ايران.

- تسهيل خودكفايي كامل ايران در غذا از طريق همكاري در فن‌آوري مدرن.


محيط‌زيست، زيرساخت‌ها

 

- پروژه‌هاي غيرنظامي در حوزه حفاظت از محيط‌زيست، زيرساخت‌ها، علم و فن‌اوري وتكنولوژي برتر 

= توسعه زيرساخت‌هاي حمل و نقل شامل كوريدورهاي حمل ونقل بين‌المللي.

= حمايت از نوين‌سازي زيرساخت‌هاي مخابراتي ايران شامل امكان لغو محدوديت هاي تجاري مرتبط.


هواپيمايي غيرنظامي

 

- همكاري در هواپيمايي غيرنظامي شامل امكان لغو محدوديت‌هاي صادراتي سازندگان هواپيما به ايران:

= قادرسازي ايران نوسازي ناوگان هواپيمايي غيرنظامي خود،

= كمك به ايران در جهت حصول اطمينان از اين‌كه هواپيماهاي ايران مطابق با اسانداردهاي ايمني بين‌المللي هستند.

 

مسايل اقتصادي، اجتماعي و توسعه انساني/بشردوستانه

 

- در اختيار گذاشتن، در صورت نياز، كمك به نيازهاي توسعه اقتصادي و اجتماعي و بشردوستانه.

- همكاري/حمايت فني در حوزه‌هاي آموزشي مفيد براي ايران:

= حمايت از ايرانيان براي شركت در دوره‌هاي آموزشي يا كسب مدارج علمي در حوزه‌هايي مانند مهندسي عمران، كشاورزي و مطالعات زيست‌محيطي.

= حمايت از برنامه‌هاي مشترك بين موسسات آموزش عالي مانند بهداشت عمومي، معيشت روستايي، پروژه‌هاي مشترك علميف مديريت عمومي، تاريخ و فلسفه.

-      همكاري در حوزه توانايي‌هاي پاسخ موثر به حوادث غيرمترقبه (مانند زلزله‌نگاري، پژوهش زمين‌لرزه، مديريت بحران و غيره)

 

مكانيزم اجرا

 

- تشكيل گروه‌هاي ناظر مشترك در جهت اجراي يك موافقتنامه آتي.

 

http://www.noandish.com/com.php?id=16558

كاخ سفيد: اظهارات هرش قابل تكذيب نيستند!

خبرگزاري انتخاب : «دانا پرينو» سخنگوي كاخ سفيد گفت: اطلاعاتي را كه مجله نيويوركر منتشر كرده در عين اينكه تأييد نمي كنيم، اما قابل تكذيب هم نيستند!

كاخ سفيد در آخرين موضع گيري خود تلاش آمريكا براي عمليات مخفي ضد ايران را تكذيب نكرد.

«
دانا پرينو» سخنگوي كاخ سفيد گفت: اطلاعاتي را كه مجله نيويوركر منتشر كرده در عين اينكه تأييد نمي كنيم، اما قابل تكذيب هم نيستند!

«
اسكات اس تان زل»، معاون سخنگوي كاخ سفيد نيز از اظهار نظر درباره مقاله هرش خودداري كرد.«مايك مك كانل»، رهبر جمهوريخواه مجلس سنا هم در گفتگو با «سي ان ان» حاضر به اظهار نظر درباره اين مقاله نشد.

از سوی دیگر، «سيمور هرش»، روزنامه نگار جنجالي آمريكايي در مصاحبه اختصاصي با شبكه تلويزيوني «الجزيره»، از وجود رابطه ميان افزايش تحركات تروريستها در داخل ايران با اقدامات ضد ايراني كاخ سفيد خبر داد.

به گزارش ايرنا، نويسنده يهودي نشريه «نيويوركر» كه مقاله جنجالي اش طي روزهاي اخير، مهمترين سوژه جنگ رواني رسانه هاي غربي عليه ايران بوده است بدون پاسخ به اين سؤال كه اطلاعات درباره وجود عمليات سري آمريكا در ايران را از كجا به دست آورده است، گفت: اين اطلاعات سري هستند، اما بايد بگويم بسياري در واشنگتن هستند كه گمان مي كنند اين اقدام حماقت است.

اين نويسنده آمريكايي گفت: من درباره اين مسأله زياد تحقيق كردم و بي ترديد از زمان افزايش بودجه آمريكا براي عمليات سري تروريستي در داخل ايران از زمستان گذشته ميزان خشونت، ترور، قتل و انفجارها در داخل ايران افزايش يافته است.

 

روزنامه هافینگتون پست: هیچ حیوانی مثل اسرائیل به ایران حمله نمی کند

 

 

۷ تیر ماه ۱۳۸۷    ساعت : ۵۰ , ۱۶
خبرگزاري انتخاب : تلاش دیک چنی در دستگاه حکومت بوش و کنگره بار دیگر افکار را در امریکا به سمت استفاده از زور سوق می دهد.

به گزارش سرویس بین الملل سایت خبری ایران به نقل از روزنامه هافینگتن پست(www.IranNewsAgency.com)، حمله به ایران تا قبل از اینکه  دوران ریاست جمهوری بوش به پایان برسد، به میز او برگشته است. مردم امریکا و کنگره سکوت کردند و این طعم خوشایندی برای امریکا نیست.

استراتژی حمله و تصرف عراق در چند هفته ی اخیر دوباره توسط دیک چنی در بسته ای متفاوت، این بار، حمله به ایران در حال تکرار شدن است.

دیک چنی در حال تلاش برای پررنگ کردن یک جریان در کنگره که  براساس آن از بوش خواسته می شود هرگونه صادرات بنزین به ایران متوقف شود، که این اقدام به سرانجامی نمی رسد مگر با بلاک کردن، که این اقدام روحی تازه به جنگ می دهد.

 
رابرت نیمن تحلیل گر روزنامه هافینگتن پست در ادامه می نویسد:  به گونه ای که ایرانیان یقینا بعد از بلاک شدن ، تحریک می شوند و در صدد انتقام جویی بر می ایند. چه کسی می تواند بگوید در پایان، نتیجه ی این بازی انتقام جویانه و تشدید بحث جنگ چه خواهد شد؟

دیک چنی در حال حاضر در صدد بازساز موضوعی است که اسرائیلی ها می خواهند، اگر ما در رسانه ها واکنش نشان ندهیم. این موضوع مصیبت بار تنها یک مفهوم و غرض خاص دارد و انست که هیچ حیوانی مثل اسرائیل به ایران حمله نمی کند.

این تحلیل گر در ادامه می نویسد: هیچ راهی وجود ندارد که اسرائیل بدون امریکا بتواند به ایران حمله کند. موافقت، تشویق، کمک ، البته هرکسی  موضوع  این کمک ها را می داند. پس اگر اسرائیل به ایران حمله بکند، همه می دانند که این حمله به تشویق و تصویب و کمک حکوت بوش بوده است.

ایرانیان مطمئنا تمایل دارند بر ضد اسرائیل و امریکا بجنگند و در مقابل حکومت بوش هم دوست دارد با ایران بجنگد.

رابرت نیمن در پایان می نویسد: بنایراین اگر کسی با شما در مورد حمله اسرائیل به ایران صحبت کرد ، حرفش را تصحیح کنید و بگوئید: منظورتان حمله امریکا به ایران است

 

هشدار وزراي خارجه گروه هشت به ايران!

 

 

۸ تیر ماه ۱۳۸۷    ساعت : ۴۸ , ۱۵
خبرگزاري انتخاب :

 وزيران امور خارجه هشت کشور صنعتي جهان ‌به نام گروه «جي۸» در جريان نخستين روز نشست خود در شهر کيوتوي ژاپن، با استقبال از ارايه گزارش کره شمالي از برنامه هسته‌اي خود، از ايران خواستند غني‌سازي اورانيوم را متوقف کرده و درباره پرونده هسته‌اي خود مسئولانه‌تر عمل کند.

 

شرکت کنندگان اين نشست دو روزه، همچنين بر نياز به در پيش گرفتن سياست «گفت‌وگو و فشار» در رابطه با ايران تأکيد کردند به اين وسيله، ايران را مجاب به توقف غني سازي اورانيوم کنند.

 

نمايندگان «جي ۸» همچنين در جريان اين نشست، بيانيه‌اي منتشر کردند که در بخشي از آن به سياست خارجي ايران اشاره شده است.

 

در اين بيانيه آمده است: «ما به ايران هشدار مي‌دهيم نقش سازنده‌تري در منطقه داشته باشد، به ويژه درباره راهكار صلح اسرائيل و فلسطينيان و کمک به ايجاد ثبات در عراق و افغانستان، مؤثرتر عمل کند

 

استقبال از گزارش کره شمالي
هرچند اقدام کره شمالي که سرانجام پس از ماه‌ها تأخير، روز پنجشنبه ششم تير ماه گزارش برنامه هسته اي خود را به چين تحويل داد، در اين نشست مورد استقبال قرار گرفت، اما نمايندگان «جي ۸» گفتند که کره شمالي راه درازي تا پيوستن به جامعه جهاني دارد.
نمايندگان اين کشورها کره شمالي را به رها کردن همه سلاح‌هاي هسته‌ايش فرا خوانده‌اند و در بيانيه مشترکي در اين باره گفته‌اند: «ما قويا به کره شمالي هشدار مي‌دهيم که براي کاهش نگراني‌هاي جامعه جهاني درباره مسائل امنيتي و حقوق بشر در کره شمالي اقدام کند

 

ارايه گزارش از سوي کره شمالي، روز پنجشنبه مورد استقبال جورج بوش، رئيس‌جمهوري آمريکا قرار گرفت. او اعلام کرده است که مي‌خواهد تحريم‌ها عليه کره شمالي را لغو کرده و نام اين کشور را از فهرست کشورهاي حامي تروريسم خارج کند.

 

اما سخنان بوش مورد انتقاد برخي چهره‌هاي جمهوريخواه از جمله جان بولتون، سفير سابق آمريکا قرار گرفته است.
در حاشيه اين نشست دو روزه، وزير امور خارجه ژاپن هم مستقلاً از ايران خواست درباره پرونده هسته‌اي خود با جامعه جهاني همکاري کند.
وزيران امور خارجه کشور‌هاي گروه «جي ۸» شامل آمريکا، ژاپن، آلمان، فرانسه، بريتانيا، ايتاليا، روسيه و کانادا در روز نخست نشست خود، علاوه بر ايران و کره شمالي به مسائل افغانستان هم پرداختند.

 

اين کشور‌ها اعلام کردند که براي ايجاد ثبات بيشتر در افغانستان، تلاش خواهند کرد و از دولت حامد کرزاي خواستند براي مبارزه با فساد در اين کشور کارهاي بيشتري انجام دهد.
اعضاي اين گروه همچنين از ايران و پاکستان به عنوان دو همسايه افغانستان خواستند در اين زمينه با کابل همکاري کنند.

بولتون و زمان پیشنهادی حمله اسرائیل به ایران!

 

 

۷ تیر ماه ۱۳۸۷    ساعت : ۵۱ , ۱۵
خبرگزاري انتخاب :

جان بولتون، نومحافظه كار تندرو و نماینده سابق ایالات متحده در سازمان ملل متحد، پیشنهاد کرد که اسرائیل، پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پیش از مراسم سوگند جانشین جورج بوش به ایران حمله کند!

 

وی افزود که جهان عرب از حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران «خشنود» خواهد شد.

 

بولتون بهترین زمان حمله به ایران برای اسرائیل را که به گفته وی تلاش می‌کند از هسته‌ای شدن تهران جلوگیری کند، بین چهارم نوامبر و بیستم ژانویه اعلام کرد.

 

وی که از حامیان حمله نظامی به ایران برای توقف فعالیت‌های هسته‌ای این کشور است، از فقدان اراده در دولت بوش برای واکنش نظامی به بلند پروازی‌های تهران، اظهار تأسف کرد.
سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل با اشاره به توجه همزمان تل‌آویو به افزایش توان هسته‌ای و دفاعی تهران و نیز انتخابات آمریکا گفت: «به نظر من اسرائیلی‌ها تمایل ندارند پیش از انتخابات ما در قبال ایران واکنشی صورت بگیرد. چرا که نمی‌دانند نتیجه انتخابات چه خواهد بود

 

بولتون انتظار برای مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده را موجب تعویق ۴ ساله و یا حداقل به تأخیر افتادن هر گونه واکنش نظامی علیه تهران عنوان کرد و افزود: «پیروزی اوباما می‌تواند احتمال واکنش نظامی اسرائیل علیه ایران را تقویت کند چرا که اسرائیلی‌ها از پیامدهای موفقیت اوباما بر سیاست خارجی آمریکا نگران هستند
بر اساس پیش‌بینی وی با پیروزی احتمالی مک‌کین در انتخابات، اسرائیل همچنان به تاخیر دل خواهد بست و به طرف ایرانی فرصت خواهد داد.

 

به گفته بولتون، سیاست مک‌کین در قبال ایران از دولت بوش «بسیار واقع گرایانه‌تر» خواهد بود.

 

رویکرد تازه دولت بوش با کمک سیا؛ فراموشی گزینه نظامی، خرابکاری در ایران

 

۷ تیر ماه ۱۳۸۷    ساعت : ۴۴ , ۱۳
خبرگزاري انتخاب :

جرج بوش رئیس جمهور آمریکا بار دیگر از آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده آمریکا "سیا" خواست تا بررسی عملیات را برای ایجاد بی ثباتی در ایران با استفاده از تبلیغات [پروپاگاندا] ، ارائه اطلاعات غلط [آمار سازی و ارائه اخبار دروغ در خصوص کلیه مسائل] و بی اعتبار کردن پول ایران و نیز با ایجاد مشکل برای نقل و انتقالات مالی بین المللی ایران طراحی کند.

بر اساس این گزارش به نقل از خبرگزاری «نووستی»، شبکه تلویزیونی ای بی سی، گزارش داد:"بوروس رایدل" یک مقام سیا که اخیرا بازنشسته شده و مسئول بررسی مسائل ایران و کشورهای منطقه بوده است، گفت : سیا در سال گذشته مشغول بررسی زمینه های لازم برای این طرح مخفی بوده و تایید کاخ سفید و سایر مقامات جامعه اطلاعاتی آمریکا را برای ادامه فعالیت های خود دریافت کرده است. هدف اصلی این اقدامات ایجاد بی ثباتی وناامنی در ایران و افزایش فشار بر دولت این کشور است.

این گزارش می افزاید؛"ریچارد کلارک" یک مقام سابق کاخ سفید نیز افشا کرد که دولت آمریکا و سیا برای این عملیات از عوامل خود استفاده نکرده ومی کوشند از عناصر دیگر استفاده کنند تا مشارکت آنها دراین اقدامات غیر قانونی و مخفی افشا و مشخص نشود هرچند بر اساس مقررات ناگزیر هستند کنگره را در جریان اقدامات محرمانه خود قرار دهند.

با این حال مقامات سیا اعتراف کردند تایید بوش و کاخ سفید بر این عملیات مخفی بدین معنی است که دولت بوش تصمیمی برای استفاده از گزینه عملیات نظامی علیه ایران ندارد و به همین علت به عملیات خرابکارانه مخفی روی آورده است.

خبرنگار انتخاب می افزاید؛ رویکرد رسانه های فارسی زبان آمریکا که برای ایران برنامه پخش می کنند، می تواند سند محکمی بر این خبر باشد.

رويترز: منافع جنگ رواني توخالي اسرائيل عليه ايران

در حالي كه در يك ماه اخير مواضع برخي مقامات رژيم اسرائيل و تبليغات درباره يك مانور اسرائيل، موضوع حمله احتمالي اسرائيل به تأسيسات اتمي كشورمان را با آب و تاب در رسانه‌ها مطرح كرده، گزارش خبرگزاري «رويترز» حاكي است، اين تهديد توخالي است، اما تا اينجاي كار اسرائيل از آن سود برده است.

به گزارش سرويس بين‌الملل «تابناك»، در عين حال سود اين تبليغات در ايران هم آن بود كه باعث افزايش آمادگي و تيزبيني قواي سياسي و نظامي كشورمان جهت مقابله با هرگونه حمله احتمالي شد.

به گزارش «رويترز»، به نظر مي‌رسد، اسرائيل از نگران نگه داشتن ايران و ديگر كشورهاي جهان درباره زمان حمله احتمالي به تأسيسات اتمي ايران خوشحال است.

اسرائيل تلاش زيادي براي كاهش گمانه‌زني‌هاي ايجادشده در مورد مانور هوايي اين كشور در ماه گذشته صورت نداد.

يك وزير كابينه اسرائيل هم از غيرقابل‌پيشگيري بودن اقدام نظامي عليه ايران سخن گفته بود و «جان بولتون» نيز احتمال داده بود كه اين حمله تا پيش از هفته‌هاي پاياني رياست‌جمهوري بوش انجام شود.

اين در حالي است كه ايران اين روند را «جنگ رواني» خوانده و متقابلا پاسخ داد هر كشوري در صورت هرگونه اقدامي با انتقام سخت ايران روبه‌رو خواهد شد.

كشورهاي عربي خليج فارس كه صادرات نفتي آنها مي‌تواند يكي از اهداف انتقامجويانه ايران باشد نيز شاهد افزايش مداوم قيمت نفت خام هستند.

روز دوشنبه روزنامه «گلف‌نيوز» در اين زمينه نوشت: «اگر اسرائيل آنقدر احمق باشد كه پس از اين تهديدات به ايران حمله كند آنگاه بايد به ايران حق داد تا به شيوه خودش انتقام بگيرد ... البته اين‌كه ايران اعلام كرده براي انتقام، شاهرگ نفتي خليج فارس را مسدود مي‌كند، باعث افزايش نگراني مردم منطقه شده است».

اين گزارش مي‌افزايد: ممكن است اسرائيل بر اين باور باشد كه موضع‌گيري‌هاي نادر نظامي عليه ايران، مي‌تواند اين كشور را مجبور به تغيير رفتارش كند و يا اين‌كه دست‌كم باعث اعمال تحريمات سخت‌تري عليه ايران براي توقف برنامه هسته‌اي اين كشور شود.

«افرايم كام»، معاون مركز مطالعات استراتژيك «جفي» در دانشگاه تل‌آويو اسرائيل ترجيح مي‌دهد تا فعلا فشارهاي ديپلماتيك ادامه يابد.

وي در گفت‌وگويي با «رويترز» از اورشليم اظهار داشت: «صحبت از اقدامات نظامي براي ايجاد بازدارندگي و ترغيب اروپايي‌ها به افزايش فشار بر ايران به اميد مهار برنامه هسته‌اي اين كشور طراحي شده است».

ارتش اسرائيل هنوز هم با توجه به نگراني‌‌هاي عميق از تبديل ايران به يك كشور اتمي، در حال بررسي طرح‌هاي گوناگون است، هرچند اين كشور يهودي، بازدارنده‌هاي اتمي اعلام‌نشده و قدرتمند خود را دارد.

«موشه يلعون»،‌ فرمانده سابق ارتش اسرائيل هفته گذشته گفت: «نيروهاي اسرائيلي بايد آماده اجراي هرگونه طرحي باشند. حمله نظامي به ايران كار راحتي نيست. اين كار بايد گزينه آخر باشد، اما نبايد آن را حذف كنيم».

وي همچنين ايده «جان بولتون» مبني بر حمله به ايران بين انتخابات ماه نوامبر و آغاز دوره رياست‌جمهوري جديد در ماه ژانويه را جالب و قابل توجه خواند.

بولتون كه معتقد به استفاده از زور عليه ايران است، شانس كمي براي اين قايل است كه دولت بوش به ويژه پس از انتشار گزارش سازمان‌هاي اطلاعاتي اين كشور در سال گذشته، دست به اين كار بزند.

برخي كارشناسان دفاعي معتقدند كه حتي يك حمله هوايي همه‌جانبه از سوي آمريكا باعث تعويق چندساله برنامه اتمي ايران مي‌شود.

اين در حالي است كه كارشناسان مي‌گويند، ممكن است آمريكا با اسرائيل در اين كار شريك نشود، اما در پشت صحنه، آن را جشن خواهد گرفت و اين در حالي است كه آمريكا مي‌تواند به راحتي پيامدهاي بين‌المللي اين حمله نظامي اسرائيل را دفع كند.

اظهارات رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا عليه حمله نظامی به ايران

بی بی سی
به گفته خبرنگار بی بی سی اين فرمانده به سختی می کوشد پيامدهای حمله را به رهبران آمريکا و اسرائيل گوشزد کند
بلندپايه ترين افسر نظامی آمريکا گفته است که گشودن يک جبهه سوم در خاور ميانه با حمله به ايران "با فشار شديد" برای نيروهای آمريکايی همراه خواهد بود.
درياسالار مايک مالن، رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا، درباره احتمال اقدام نظامی آمريکا يا اسرائيل عليه برنامه اتمی ايران اظهار نظر می کرد.

در خلال گزارش هايی داير بر اين که ممکن است اسرائيل درحال برنامه ريزی برای حمله احتمالی به تاسيسات اتمی ايران باشد، تنش ها بالا گرفته است.

ايران اين موضوع را که برنامه اتمی اش چيزی جز کاربردهای صلح آميز دارد رد می کند.

جاستين وب خبرنگار بی بی سی در واشنگتن می گويد از مدتی پيش معلوم شده است که درياسالار مالن خواهان حمله به ايران نيست.

اما به گفته خبرنگار ما تازه ترين اظهارات وی نشان می دهد که او در پشت صحنه به سختی می کوشد تا هم آمريکا و هم اسرائيل را راضی کند پيش از هرگونه حمله احتمالی به ايران به دقت درباره پيامدهای آن فکر کنند.

آقای مالن در يک کنفرانس خبری در وزارت دفاع از اظهار نظر درباره آنچه رهبران اسرائيلی در جريان ملاقات های هفته گذشته درباره هرگونه طرح حمله به ايران به او گفته اند خودداری کرد.

اما وی اخطار داد که گشودن يک جبهه سوم، پس از عراق و افغانستان، "شديدا پرفشار، يک چالش بزرگ، با پيامدهايی که پيش بينی آنها دشوار است همراه خواهد بود."

وی در پاسخ به اين سوال که آيا او نگران است اسرائيل پيش از پايان سال به ايران حمله کند گفت: "اين يک بخش خيلی بی ثبات جهان است و من نمی خواهم از اين بی ثبات تر باشد."

اين فرمانده گفت که اگر مناقشه ای آغاز شود، به اعتقاد او ايران توانايی اختلال در تردد کشتی ها در تنگه استراتژيک هرمز را خواهد داشت، اما وی نگفت آيا نيروی دريايی آمريکا گشت های خود را در منطقه اضافه کرده است يا خير.

وی گفت: "من معتقدم که [ايران] هنوز در مسير دستيابی به سلاح اتمی قرار دارد و فکر می کنم اين چيزی است که بايد [ايران را] از آن منصرف کنيم."

وی افزود: "موضع من نسبت به رژيم ايران عوض نشده است. آنها يک عامل بی ثبات کننده در منطقه هستند."

"اما من متقاعد شده ام که راه حل هنوز در استفاده از ساير عناصر قدرت ملی برای تغيير رفتار ايران از جمله ديپلماتيک، مالی و فشار بين المللی نهفته است."

وی خواستار گفتگو ميان آمريکا و ايران شد.

 

پنتاگون اعلام کرد:احتمال حمله اسراييل به ايران افزايش يافته است

روشنگری: به دنبال افزايش خبرهای مروبط به احتمال حمله نظامی اسراييل به ايران, يک مقام بلندپايه پنتاگون به بخش خبر ABC گفت:" احتمال اين که اسراييل بخواهد در سال جاری به ايران حمله کند, افزايش يافته است."
رژيم اسلامی اين خبر را بخشی از يک جنگ روانی عليه ايران خواند و سخنگوی دولت اسراييل حاضر به اظهار نظر در اين باره نشد.

به گزارش شبکه خبری بلومبرگ به نقل از بخش خبر
ABC حمله نظامی اسراييل پيش از رسيدن اورانيوم غنی شده به حد لازم برای ساختن بمب صورت خواهد گرفت. عامل ديگری که در تعيين زمان حمله موثر است, زمان استقرار موشک های دفاعی ضد هوايی روسی موسوم به
SA-20 در ايران است که اين کشور از روسيه خريداری کرده است. پس از استقرار اين سيستم حمله هوايی به ايران به مراتب دشوارتر خواهد شد.

اسحاق بن اسراييل ژنرال سابق نيروی هوايی و عضو فعلی حزب حاکم کاديما به روزنامه آلمانی "اشپيگل" گفت: "اگر اقدامات ديپلماتيک با شکست مواجه شود, اسراييل برای حمله نظامی به ايران آماده است."

براساس يک گمانه زنی ديگر حمله اسراييل به ايران پيش از پايان دوره رياست جمهوری جرج بوش صورت خواهد گرفت که احتمالا بيشتر از هر دو نامزد اصلی انتخابات آمريکا از چنين حمله ای جانبداری می کند.

حمله اسراييل در درجه اول عليه تاسيسات نطنز صورت خواهد گرفت.

گزارش شبکه بلومبرگ در پايان تاکيد می کند که گمانه زنی های روزهای اخير در باره حمله نظامی به ايران يکی از عوامل افزايش قيمت نفت است. ايران تهديد کرده است که در صورت وقوع چنين حمله ای شاهراه عبور نفت در تنگنه هرمز را خواهد بست.

روشنگری. مقاله اخير سيمور هرش نشان ميدهد جنگ کم شتاب بين آمريکا ورژيم اسلامی که از قبل شروع شده بود، اکنون سرعت خطرناکی به خود گرفته بطوريکه تعداد زيادی کشته برجای ميگذارد. بدتر آنکه به گفته مرتبطين با مقامات امنيتی آمريکا بکار گيری مزدوران محلی هم بهانه تشديد سرکوب به رژيم ميدهد و هم بهانه دخالت نظامی بيشتر به دولت بوش. مقاله همچنين نشان ميدهد دفتر ديک چنی باحل مسالمت آميز مناقشه هسته ای مخالف است و با بی صبری وبا فشار برای پياده کردن مدل عمليات سومالی در ايران تلاش ميکندکشمکش را بطرف برخورد نظامی مستقيم سوق دهد. يوشکا فيشر به هرش ميگويد بسته پيشنهادی جديداروپا حاوی عنصر جديدی است که راه را برای پذيرش ايران باز ميکند، اما او ترديد دارد که کاخ سفيد به اين تن در دهد. اطلاعات مهمی که هرش در مقاله داده است برای ايرانيان يک بار ديگر اين سوال را پيش می آورد رژيم ايران تا کجا ميخواهد آب به آسياب چنی و گروه مدافع حمله نظامی بريزد و آيا وحشت از مردم اين رژيم را به جايی کشانده که به استقبال تهديد خارجی هم ميرود.
در زير نکات عمده مقاله گزارش شده است. بايد يادآوری کرد در متن برخی گروه های سياسی به رسم رسانه های خارجی تحت عنوان مليت يا مذهب آنها خوانده شده اند که امری خطاست. روشن است که مسووليت اقدامات گروه های سياسی را نميتوان به حساب مردم نوشت، همچنان که مسووليت اعمال رژيم ايران را نميتوان به حساب مردم ايران گذاشت.
آماده کردن ميدان جنگ
دولت بوش عمليات سری عليه ايران را تشديد کرده است
نيويورکر. 7 جولای 2008

*کنگره آمريکا سال گذشته با تامين بودجه 400 ميليارددلاری برای تشديد عمليات سری در ايران موافقت کرد. عمليات مخفی شامل حمايت از اقليت عرب اهواز و گروه های بلوچ و ديگر سازمان های مخالف است و جمع آوری اطلاعات در مورد برنامه هسته ای ايران را هم در بر ميگيرد.

*عمليات سری در ايران بدون سابقه نيست. نيروهای عملياتی ويژه ايالات متحده از سال گذشته با تصويب رئيس جمهورعمليات فرامرزی را از جنوب عراق پيش ميبرند. اين عمليات از جمله شامل گرفتن اعضای القدس , سپاه قدس.م, و بازجويی از آنها و تعقيب ,هدف های درجه يک, در جنگ با ترور رئيس جمهور و دستگيری يا کشتن آنها ميشد. ولی عمليات کنونی در ايران که سازمان سياو ستاد فرماندهی مشترک ويژه
JSOC
هم در آن شرکت دارند، ابعاد و دامنه بسيار گسترده تری دارد.

* پروژه رئيس جمهور شامل کار با گروه هايی از اپوزيسيون و انتقال پول است و طيف گسترده ای ازفعاليت ها در جنوب ايران و نواحی شرقی ايران را که در آنجا گروه های مخالف بلوچ قوی هستند در برميگيرد.

*عليرغم ناراحتی تعدادی از نمايندگان از برخی بخش های طرح و دامن گرفتن بحث، سرانجام طرح در کنگره ای که بعد از انتخابات 2006 تحت کنترل دمکرات هاست تصويب شد. به عبارت ديگر برخی از اعضای رهبری حزب دمکرات درخفا مايلند پروژه بوش برای عمليات سری در داخل ايران به پيش رود، اين در حالی است که نامزد حزب، باراک اوباما در موضع گيری رسمی خود گفته است طرفدار راه ديپلماتيک و مذاکره است.

*درخواست تامين بودجه پروژه عمليات سری همان زمان به کنگره داده شد که گزارش سازمان های اطلاعاتی آمريکا منتشرشد و در آن نتيجه گيری شده بود ايران کار روی توليد سلاح هسته ای را در سال 2003 متوقف کرد. بوش، رابرت گيتس، کندوليزارايس، جان مک کين و ديگران گزارش مزبور را زير سوال بردند و همزمان دولت بوش اتهامات مربوط به دخالت ايران در عراق و کشتن آمريکايی ها را دو باره مطرح کرد. رسانه ها، از جمله تايمز صحت اين ادعا را مورد سوال قرار دادند.

*رهبران نظامی و غيرنظامی پنتاگون با نگرانی کاخ سفيد درموردبرنامه اتمی ايران موافقند ولی برخی از آنها در مورد اينکه حمله نظامی راه حل درستی است ترديد دارند. رابرت گيتس در يک جلسه غيررسمی با کميته دمکراتيک سنا در سال گذشته در مورد عواقب يک حمله پيشگيرانه به ايران هشدار داد و گفت: , ما نسلی از جهادی ها خلق خواهيم کرد که نوادگان ما بايد با دشمن در اينجا، درون آمريکا، بجنگند., دمکرات ها از اين اظهار نظر گيتس جاخوردند و يکی پرسيد آيا او از طرف بوش و ديک چنی صحبت ميکند. گيتس پاسخ داد: , بگذاريد بگويم اينجا من از طرف خودم صحبت ميکنم.,

ترور ,مجاز,: قتل های نشانه گيری شده
*رئيس ستاد مشترک، آدميرال مايک مولن تلاش ميکرد فشار کاخ سفيد برای حمله نظامی به ايران را عقب براند. بعلاوه حداقل ده فرمانده نظامی چهار ستاره، با تجربه مستقيم در عمليات نظامی در سراسر جهان طی ,جنگ با ترور, بوش، در مخالفت با حمله نظامی نقش بازی ميکنند. برجسته ترين آنها آدميرال فالون است که در ماه مارس گذشته به خاطر مصاحبه های خود، زير فشار استعفا داد. فالون در صحبتی با هرش در ماه ژوئن گفت:, خيلی ها فکر ميکند شما بايد يا موافق يا مخالف ايرانی ها باشيد. بگذاريد جدی باشيم. هشتاد ميليون آدم در اين کشور زندگی ميکنند و هرکدام آنها يک فرد هستند. اين تصور که همه آنها يا اينطور يا آنطور هستند، ابلهانه است., او در ادامه همين صحبت با هرش درمورد جنگ عراق گفت: , آيا در باره برخی چيزها که پيشنهاد شده حرفی زدم. بعضی ازآنها خيلی احمقانه است.,

*منابع هرش از موافقت رهبری حزب دمکرات با پروژه سری ابرازناراحتی کردند و گفتند برنامه دقيقی برای نظارت بر پروژه وجود ندارد و در مورد آن توافق صورت گرفته است. به گفته يکی از منابع هرش يک نکته مهم اين پروژه عملياتی تحت عنوان,
potential defensive lethal action , [ عملياتی که ميتواند به قتل در حالت تدافع منجر شود.م]است. هرش يادآوری ميکند آندرو کابرن در ماه مه بخش هايی از اين پروژه را در سايت اينترنتی کانتر پانج منتشر کرد.[اين مقاله قبلا در روشنگری بازتاب شده و آنرا ميتوانيد در بخش روابط ايران و آمريکا يا در لينک زير مقاله بخوانيد.,

بعلاوه ممکن است تصوری که برخی از اعضای دمکرات کنگره از عمليات سری درايران دارند با درک بوش تفاوت داشته باشد. در تفسير بوش از قانون، عمليات سری نظامی برخلاف عمليات سری سيا، نيازی نيست بطور مشخص در پروژه نام برده شود، زيرا بر مبنای قانون به رئيس جمهور حق داده شده عمليات نظامی در جبهه جنگ را بدون دخالت کنگره فرماندهی کند. ولی هميشه مرز مشخصی بين دو نوع عمليات وجود ندارد. در ايران، ماموران سيا و عوامل محلی آنها مهارت های زبانی و اطلاعات راجع به محل دارند که از آنها برای ايجاد ارتباط برای عمليات ستاد مشترک فرماندهی
JSOCاستفاده ميشود و از پايگاه ناشناخته ای واقع در غرب افغانستان با آنها کار کرده و برای تامين و انتقال پرسنل، مواد و پول به داخل ايران اقدام ميکنند. در نتيجه به کنگره اطلاعات کامل داده نشده که پول چطور بکار ميرود. يکی از ماموريت های نيروهای ويژه در پروژه بوش مسکوت مانده است: تعقيب ,هدف های دارای ارزش بالا, “high-value targets,”.

حالا بيش از پيش در کنگره درک ميشود که در سالهای اخير دولت بوش مرز بين عمليات نظامی و عمليات جاسوسی را در هم ريخته تا کنگره را از وقايع بی اطلاع بگذارد. دولت بوش با اين کار ماموران سيا را که فقط مجازند در عمليات جاسوسی شرکت کنند درعمليات مربوط به قتل های نشانه گيری شده شرکت ميدهد، بدون اينکه به کنگره گزارش دهد. اين امر موجب شد کنگره ژنرال مايکل هايدن را برای توضيح در مورد زبان مبهم پروژه و اصطلاح عمليات ,
defensive lethal action
, فرا بخواند. هايدن اطمينان داد اصطلاح به کار برده شده فقط به عملياتی در درون ايران اشاره دارد که طی آن ماموران آمريکايی با خطر دستگيری يا نوعی ديگر از تهديد روبرو هستند و برای فرار از آن به قتل دست ميزنند. اما همه نمايندگان راضی نشدند ويکی از آنها در مورد مفهوم مصوبه به پرزيدنت بوش نوشت:, اقدام به قتل نه. تمام, .او تا ماه ژوئن جوابی از کاخ سفيد نگرفته است.

*به خاطر ترديدهايی که طرح بوش در ميان قانونگزاران بوجود آورده هرش به چهار نفر از,دارو دسته 8 نفره, در رهبری حزب دمکرات مراجعه کرد يعنی: هری ريد رهبر اکثريت سنا، نانسی پلوسی سخنگوی کنگره، جان راکفلر رئيس کمتيه اطلاعاتی سنا و سيلورستر ريز رئيس کميته اطلاعاتی کنگره. ولی همه آنها به بهانه فوق سری بودن پروژه از پاسخ خودداری کردند.

*يکی از اعضای کنگره به هرش گفت حتی اگر دمکرات ها در ماه نوامبر پيروز شوند, يک سال طول خواهد کشيد تا ما اطلاعات مربوط فعاليت های جاسوسی را تحت کنترل بگيريم , اما او گفت:, کنترل پول در دست ماست و آنها بدون پول هيچکاری نميتوانند بکنند. اما من در مورد اين دولت خيلی مشکوکم. اين دولت خيلی رازدار بوده است.,

عراق فدای هموار کردن راه مداخله نظامی در ايران
*هرش در مورد عزل فالون می نويسد طنز قضيه اين است که در مورد خطر ايران، فالون از جوانب بسيار با بوش موافق است.خود او به هرش گفت که روابط کاری خوبی با بوش داشته است. فالون در 4 مارس، قبل از استعفايش در مقابل کميته نيروهای مسلح سنا در مورد نقش ايران در عراق گفت: , آنها مطلقا کمک نميکنند، بسيار مخرب هستند و من مطلقا هيچيک از عمليات آنها را قابل بخشش نميدانم. و از زمانی که در اينکار بوده ام چيز مثبتی از آنها در اين منطقه نديده ام. , فالون در صحبت با هرش گفت وقتی فرماندهی نيروهای منطقه را بر عهده گرفت با اين مساله روبرو شد که ايرانی ها به همه گروه های مخالف کمک ميکنند: , اين به نفع آنها بود که ما را از آنجا برانند. بنابراين مصمم بودند هرچه بيشتر آمريکايی بکشند. و چرانه؟ آنها نميدانستند چه نيرويی بالا می آيد ولی ميخواستند ما را برانند. من به اين نتيجه رسيدم که مساله عراق را بدون مساله همسايه هايش نميتوان حل کرد. برای حل مساله عراق ما بايد عراق و سوريه را درگير ميکرديم و من بايد در مورد همسايه ها کار ميکردم.,

فالون گفت تمرکز او مساله هسته يا تغيير رژيم نبود، ,خاموش کردن شعله های آتش در عراق بود,. به گفته او در واشينگتن مداوما بر سر مذاکره يا بمباران ايران بحث بود: , من معتقد بودم بمباران فقط وقتی بايد صورت بگيرد که ايران کار احمقانه ای بکند.,

*بازنشستگی پيش از موعد فالون فقط به علت اظهارات منفی او در باره بمباران ايران نبود بلکه همچنين به علت اعتقاد قوی او بهزنجير فرماندهی و اصرار او به اطلاع از عمليات ويژه در حوزه مسووليت خودش بود. يکی از مدافعان او ژنرال جان شيهان فرمانده نيروهای آمريکا در آتلانتيک بود که بوش سال گذشته به او پيشنهاد کرد نقش تازه ابداع شده ,تزار , رئيس جمهور در عراق و افغانستان را بپذيرد ولی او اين پيشنهاد را رد کرد. شيهان که اکنون بازنشسته شده است به هرش گفت دليل گزينش فالون به فرماندهی کل اين بود که او يک متفکر استراتژيک است و به او وظيفه داده شده بود که يک استراتژی جامع برای عمليات مخفی و غير آن در ايران، عراق و افغانستان طراحی کند. و بر اساس قانون، فرمانده کل نيروهای رزمی مسئول کليه عمليات نظامی در تماميت آن است. ولی قانون در دوره بوش اجرا نمی شود. وقتی فالون استراتژی خود را ارائه داد گروه کوچکی در کاخ سفيد ترتيبی دادند که او کنار گذاشته شود. دولت بوش طرح هايی را تصويب کرد که نقش زنجير فرماندهی تکه پاره شده و تضعيف شود.

شيهان اضافه کرد يک استراتژی هماهنگ پيش برده نمی شود. يک گروه کوچک غيرنظامی و فاقد دانش های لازم خارج از زنجير فرماندهی عمليات را اداره ميکنند. يکی از همکاران فالون به هرش گفت وقتی فالون مسووليت را برعهده گرفت به اوگفت ,چيزهای عجيبی در عمليات ويژه اتفاق می افتد., بررسی اين چيزهای عجيب، سرنخ ماجرا را به ديک چنی مربوط ميکرد. يک مشاور پنتاکون به هرش گفت : فالون را پائين کشيدند چون ميخواست از حمله به ايران جلوگيری کند و اين کار او قابل تحسين است.

گسترش بی سابقه ترور و عمليات خرابکارانه در ايران
* هرش می نويسد در ماه های اخير براساس گزارشات رسانه های ايران، اقدامات خشونت آميز افزايش يافته است. در اين مرحله مقدماتی غيرممکن است بتوان نقش ستاد مشترک ويژه يا سيا يا تاثير آن بر رهبران ايران را ارزيابی کرد. گزارشات رسانه های ايران با دقت توسط سرهنگ نيروی هوايی سام گاردينر ثبت و تعقيب مشود. او در کالج ملی جنگ، استراتژی تدريس ميکرد و حالا فرضيه های جنگی
war games در ايران را برای دولت آمريکا، شبکه های حمايتی و دانشگاه ها هدايت ميکند. گاردينر به هرش ميگويد: , رسانه های ايران در مورد کشتارهايی که درداخل کشور صورت ميگيرد خيلی باز عمل ميکنند. رسانه هايی که تحت کنترل هستند و همين بر اهميت اين موضوع می افزايد که آنها همه اين چيزها را گزارش ميکنند. ما شروع کرده ايم به داخل حکومت نگاه کنيم. به زحمت روزی ميگذرد که جايی درگيری صورت نگيرد. تنها در يکی از آخرهفته های اخير 3 يا 4 درگيری بوده است و ايرانی ها حتی افسران سپاه را که کشته شده اند نام می برند.,
در اوايل امسال يک گروه اهوازی ادعا کرد يک سرهنگ سپاه را کشته است و حکومت ايران تاييد کرد انفجار مرکز فرهنگی شيراز که به کشته شدن حداقل دوازده نفرو زخمی شدن بيش از 200 نفر انجاميد، يک عمل تروريستی بوده نه آنطور که قبلا اعلام شده بود يک حادثه. نميتوان از دخالت آمريکا در اين حوادث مشخص اطلاع به دست آورد ولی گاردينر گفت ايرانی ها اکنون شروع کرده اند به آنکه از آمريکا، انگليس و اخيرا از سيا به عنوان مسوول اين حوادث نام ببرند. اين پديده جديدی است و حکايت از اوج تنش دارد. به نظر گاردينر اين نوع خشونت ها حکومت مذهبی ايران را نه تضعيف بلکه تقويت ميکنند.

* بسياری از عمليات توسط مخالفان حکومت در ايران انجام ميشود نه توسط آمريکايی ها. اشکالی که , انتقال پول, در عمليات سری اين است که کنترل اينکه پول به کجا ميرود دشوار است. به گفته يک افسر سابق اطلاعاتی انتقال پول و اسلحه باعث افشای عمليات شده است و اين رژيم ايران را قادر ميکند بگويد اپوزيسيون از آمريکا الهام ميگيرد.او نيز تاييد ميکند يک يک نتيجه احتمالی اين عمليات ميتواند اين باشد که ايرانی ها به سرکوب شديد گروه های اپوزيسيون متوسل شوند که به دولت بوش بهانه ای برای دخالت ميدهد.

*ولی نصر به هرش گفت آمريکا در مورد تنش ملی در ايران بيش از حد حساب باز کرده است. به گفته او گروه هايی که آمريکا به آنها متوسل شده کوچک و حاشيه ای هستند و نميتوانند تاثير زيادی بر حکومت يا اوضاع سياسی بگذارند. اوگفت, شما هميشه ميتوانيد يک گروه فعال را گير بياوريد که مايل باشند بروند و يک پليس را بکشند، ولی اين نتيجه معکوس خواهد داد و اکثريت جمعيت را برخواهد انگيخت. ,

جندالله
* رابرت بائر يک افسر سابق عمليات مخفی با دو دهه تجربه در خاورميانه و جنوب آسيا به هرش گفت استفاده آمريکا از بلوچ ها مساله ساز است. او گفت :, بلوچ ها سنی های بنيادگرا هستند. آنها از رژيم تهران نفرت دارند ولی ميتوانيد آنها را نوعی القاعده بدانيد. اين ها سر کافران، در اين مورد شيعه های ايران، را می برند. طنز آميز اين است که ما دوباره داريم با سنی های بنياد گرا کار ميکنيم، درست کاری که در افغانستان در سالهای هشتاد کرديم. , هرش يادآوری ميکند رمزی يوسف که به خاطر بمب گذاری در مرکز تجارت جهانی در سال 1993، محکوم شد و خالد شيخ محمد که او را يکی از سازماندهندگان حمله 11 سپتامبر ميدانند هردو از بنيادگرايان سنی بلوچ هستند.
* نصر در مورد گروه جندالله به هرش گفت: اين يک سازمان سلفی تبهکار است که اعضايش در همان مدرسه هايی تربيت شده اند که طالبان و افراطيون القاعده و آنها با قاچاق مواد مخدر هم دست دارند. , جندالله مسووليت بمب گذاری در يک اتوبوس حامل سربازان سپاه در فوريه 2007 را که در آن حداقل 11 عضو سپاه کشته شدند برعهده گرفت. به گفته بائر جند الله از گروه هايی است که از حمايت آمريکا سود می برد.

مجاهدين خلق و پژاک
* هرش در ادامه می نويسد سيا و نيروهای عمليات ويژه همچنين از ديرباز با دو گروه ديگر ارتباط دارند: مجاهدين خلق و پژاک. مجاهدين خلق بيش از يک دهه در ليست تروريست هايی آمريکا هستند. با وجود اين اخيرا مستقيما و غير مستقيم از آمريکا اسلحه و اطلاعات دريافت کرده اند. يک مشاور سابق پنتاگون گفت بخشی از پولی که اخيرا کنگره تصويب کرد ممکن است
توی صندوق مجاهدين برود. او اضافه کرد: , نيروهای ويژه جديد با مجاهدين خلق کار ميکنند. دولت بوش بی صبرانه منتظر نتيجه است., او همچنين گفت:, هيچ نهادی که دفتر حساب مجاهدين را کنترل کند وجودندارد، ورهبران آنها سالهاست که جيب هايشان را پر ميکنند. فقط اگر مردم ميدانستند چقدر مجاهدين ميگيرند و چقدر پول به حساب های بانکی آنها ميرود، و عليرغم اين برای اهداف آمريکا هيچ فايده ای ندارند.,

*هرش در ادامه می نويسد گزارش شده است ايالات متحده مخفيانه از پژاک حمايت ميکند. به گفته گاردينر، استراتژيست نظامي، درگيری مسلحانه پژاک با ايران و عمليات تروريستی آن عليه هدف های ايرانی اخيرا بطور چشمگير افزايش يافته است. [در مقاله تعدادی از درگيری ها که در رسانه های رژيم هم منعکس شده، ذکر شده است. م] گاردينز به سفر مالکی و اظهارات او مبنی بر ممنوعيت حضور مجاهدين در عراق بعد از اين سفر اشاره ميکند. مالکی بعد از اين سفر گفت عراق مايل نيست مرکز عمليات سری عليه کشورهای ديگر باشد. به نظر گاردينر اين موضع مالکی که درتقابل با پروژه سری بوش است نشان دهنده آن است که عراق به منافع خود نسبت به منافع آمريکا اولويت ميدهد. به گفته گاردينر چنين نشانه هايی در مورد دولت پاکستان نيز ديده ميشود که اخيرا موافقت کرد سران جندالله را به ايران پس بدهد. به نظر گاردينر سياست آمريکا دولت های عراق وپاکستان را به نزديکی با رژيم ايران می کشاند.

فشار دفترچنی برای اجرای مدل عمليات وزيرستان و سومالی در ايران
*هرش در ادامه مينويسد عمليات منجر به کشتار در نيروهای ويژه نيز نگرانی ايجاد کرده است. اين عمليات شبيه مدل عمليات در وزيرستان برای کشتن رهبران طالبان است که به موفقيت هايی هم انجاميد. ولی يک افسر اطلاعاتی سابق به هرش گفت آن عمليات موفق بود زير کوچک بوده و آدم های کارآمدی از سيا ونيروهای ناتو با اتکاء برموشک ها و ابزار پيشرفته جنگی آن را پيش بردند.
اما هرش خاطر نشان ميکند حتی همان عمليات نيز به کشتن مردم غيرنظامی افغانستان انجاميد. از جمله قتل ابولطيف ابوليبی در 21 ژانويه امسال که طی آن 11 شهروندغيرنظامی افغان کشته شدند. طالبان نيز براساس گزارش واشينکتن پست ,ده ها نفر از مردم, مظنون به دادن اطلاعات به آمريکا و متحدانش را کشتند. تصور ميرود بسياری از قربانی ها برای آمريکا جاسوسی ميکردند. اعدام آنها، يک مورد سربريدن، در ويديو ضبط شده و بعد پخش شد.

*مقام اطلاعاتی سابق به هرش ميگويدنسخه برداری و تکرار همان مدل عمليات در ايران چندان ساده نيست. , همه مشغول بحث در مورد ,نشانه گيری هدف های با ارزش, هستند.[ مقصود ترورهای گزينشی است.م] ماموران نيروی ويژه به شدت برآشفته اند زيرا دفتر چنی اهدافی را که بايد زده شوند اولويت بندی کرده و حالا او دارد بی قرار ميشود و برای به دست آوردن نتيجه فشار گذاشته است. ولی به زمان درازی نياز است تا آدم مناسب را در جای لازم بگذاری.,

منبع وابسته به پنتاگون نيز به هرش گفت آنها دارند اکنون نتايج درخشان عمليات سری را که در شاخ آفريقا به اجرا گذاشته بودند و طی آن از افراد محلی و تقلب در حمل پرچم استفاده ميشد، در افغانستان پياده ميکنند. اما شتاب ديک چنی برای اينکه بتواند اينگونه عمليات را در ايران پياده کند، عملا طرح را در نطفه خفه ميکند. به گفته او:, زدن و ترور اهداف و اشخاص گزينش شده در وزيرستان يک چيز است و در ايران چيز ديگر. کاخ سفيد تصور ميکند يک سايز برای همه مناسب است، ولی مسائل قانونی در مورد قتل خارج از دستگاه قضايی در وزيرستان به مساله بزرگی تبديل نمی شود، چون القاعده و طالبان از مرز عبور کرده و وارد و خارج ميشوند. در ايران ملاحظات قضايي، استراتژيک و سياسی متفاوت است. ,
او همچنين به هرش گفت :, دردرون جامعه اطلاعاتی مخالفت عظيمی با برپا کردن جنگ مخفی در داخل ايران با استفاده از عوامل بلوچ ها و اهوازی وجود دارد. رهبران , عمليات ويژه, همه از نظر فيزيکی بسيار با شهامت هستند، ولی آنها صدای اعتراض شان را بلند نمی کنند. ايران وزيرستان نيست.,

*يک نظر سنجی موسسه گالوپ در ماه نوامبر، همان وقت که گزارش سازمان های اطلاعاتی منتشر شد، نشان ميداد 73 درصد نظر دهندگان با استفاده از ابزار اقتصادی و ديپلوماتيک برای جلوگيری از برنامه هسته ای ايران موافق بودند. تنها 6 درصد آنها با اقدام نظامی مستقيم موافق بودند. جمهوريخواهان دو برابر بيش از دمکرات ها از حمله نظامی دفاع ميکردند.

به گفته هرش ترديدی نيست که خستگی از جنگ عراق باعث شده مردم کمتر بتوانند يک جنگ ديگر با ايران را تحمل کنند. ولی به نظر او اوضاع ميتواند به سرعت تغيير کند. ماجرای قايق ها در خليج فارس در ژانويه امسال خطر بالقوه موجود در وضع کنونی را نشان داد. هرش يادآوری ميکند در اين ماجرا پنتاگون گفته بود امواج راديويی از قايق ايران را ضبظ کردند که تهديد ميکرد ميخواهد کشتی آمريکا را , منفجر کند., پرزيدنت بوش که برای سفر يک هفته ای به خاورميانه رفته بود حرکت قايق ها را , تحريک آميز , و ,خطرناک, توصيف کرد. , دو دقيقه تا جنگ, عنوان رسانه های انگليسی بود.

اين بحران را آدميرال کوين کاسگريف فرمانده نيروهای دريايی آمريکا در منطقه فروخواباند. او از مقر خود در انگلستان به نمايندگان رسانه ها در پنتاگون گفت :, هيچ شليک اخطار دهنده ای صورت نگرفت. بله، موضوع جدی تر از آن است که ديده ايم. ولی بايد به زمينه اوضاع نگاه کرد. ما با سپاه پاسداران انقلاب و نيروی دريايی آنها مرتبا تعامل داريم. من چنين درکی نداشتم که ما از اين 5 قايق ترسيده بوديم,.
يک هفته بعد پنتاگون با اعلام اينکه صدا نه از قايق ها بلکه از پارازيت محلی می آمد بر حرف آدميرال صحه گذاشت.
با وجوداين، به گفته يک مقام سابق اطلاعاتي، اين اقدام آدميرال، خشم ديک چنی را برانگيخت. ولی درسی گرفته شد: نظرعموم به اقدام متقابل بود و مردم حتی می پرسيدند چرا آمريکا به اقدام تندتری دست نميزند.

به گفته اين مقام چندهفته بعد اجلاسی در دفتر ديک چنی برگزار شد. موضوع آن عبارت بود از:, چگونه ميتوان يک دست آويز بزرگ خصمانه بين تهران و واشينگتن ايجاد کرد.,

يوشکافيشر: بسته پيشنهادی اروپا راه را باز کرده است
* در ماه ژوئن پرزيدنت بوش سفری به اروپا داشت که رسما سفر خداحافظی بود و طی آن با ملکه انگليس چای و با سارکوزی و همسرش شام خورد. اما مساله جدی تر يک سری ملاقات ها برای جلوگيری از برنامه هسته ای ايران بود که موضوع آن علنی نشده است. رايس در تدارک برای يک بسته پيشنهادی جديد شرکت داشت، ولی موضع واشينگتن توقف غنی سازی قبل از شروع مذاکرات است که ايرانی ها آن را رد کرده اند.

بعد از انتشار مقاله يوشکافيشر که در آن گفته اگر پيشنهاد جديد پذيرفته نشود اوضاع بطور مرگباری سخت خواهد شد، هرش با فيشر صحبت کرد. فيشر که به گفته هرش ارتباطات گسترده ای درمحافل ديپلوماتيک دارد به او گفت پيشنهاد جديد اروپايی ها حاوی يک عنصر جديد است: , اين پيشنهاد ميگويد ايرانی ها بايد ساختن سانتريفوژهای جديد را متوقف کنند و طرف مقابل بايد هرنوع افزايش تحريم های شورای امنيت را متوقف کند,، هرچند ايران هنوز بايد کليه فعاليت های غنی سازی را متوقف کند تا مذاکرات رسمی آغاز شود. فيشر اضافه کرد: , اين ميتواند برای ايرانی ها، اگر حسن نيت داشته باشند، قابل قبول باشد., فيشر اضافه کرد سوال بزرگ مربوط به واشينگتن است:, من فکر ميکنم آمريکايی ها عميقا درمورد چگونگی برخورد به ايران اختلاف دارند. بعضی از مقامات نگران عواقب حمله نظامی هستند و برخی ديگر فکر ميکنند حمله غيرقابل اجتناب خواهد بود.. من اروپايی ها را می شناسم، ولی اصلا نميدانم آمريکايی ها در مورد اين مساله کار را به کجا خواهند رساند.,

* در پايان مقاله، هرش به مساله انتخابات و نظرات اوباما و مک کين در رابطه با ايران می پردازد که در آن اشاره رفته است مک کين حتی با تدارک شرايطی که مذاکره امکان پذير شود مخالفت ميکند. در اين بخش آمده راندی شونمان مسوول سياست امنيت ملی مک کين در کمپ انتخاباتی او که يک نومحافظه کار شناخته شده است رابط مک کين با کاخ سفيد و دوست ديويد ادينگتون مسول دفتر ديک چنی است. برخی شونمان را نامزد پست مشاور امنيت ملی برای مک کين ميدانند. هرش اضافه ميکند معلوم نيست مک کين که عضو کميته نيروهای مسلح سنا است، در مورد برنامه , عمليات سری در ايران, گزارش داده است يانه. در کنفرانس آيپک در ماه ژوئن اوباما موضع خود را در مورد , ديپلوماسی اصولی و سخت گيرانه , تکرار کرد، ولی او هم مانند مک کين تاکيد کرد گزينه نظامی را روی ميز نگاه خواهد داشت.

 

:آمريکا: بستن تنگه هرمز يک "اقدام جنگی" است

عصر ايران- يک مقام ارشد نظامی آمريکا هشدار داد: "مسدود کردن تنگه هرمز توسط ايران از نگاه آمريکا به منزله ,يک اقدام جنگی, خواهد بود و اجازه اين کار به تهران داده نخواهد شد."

به گزارش خبرگزاری فرانسه، فرمانده ناوگان پنجم آمريکا مستقر در بحرين ادعا کرد: "آمريکا به ايران اجازه نخواهد داد تنگه هرمز را به روی نفت کش ها ببندد."

آدميرال دوم کوين کاسگريف خاطرنشان کرد: "ايرانی ها اجازه کنترل مسير کليدی عبور نفت را پيدا نخواهند کرد و هرگونه تلاش برای دست زدن به چنين اقدامی با يک پاسخ ,قاطع, بين المللی مواجه خواهد شد."

اين اظهارات پس از آن عنوان شد که سردار علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران ايران هفته گذشته با هشدار جدی عليه هرگونه حمله به کشورش بر سر برنامه هسته ای اظهار داشت: "طبيعی است زمانی که يک کشور مورد حمله قرار می گيرد از همه ظرفيت های خود عليه دشمن استفاده می کند و مشخصا کنترل ما بر خليج فارس و تنگه هرمز يکی از اقداماتمان خواهد بود."

حدود 40 درصد نفت جهان روزانه تنگه هرمز در خليج فارس که بين ايران و عمان واقع شده عبور می کند. اين تنگه يک آبراه حياتی برای عرضه انرژی به کشورهای مصرف کننده نفت محسوب می شود ايران پيش از اين بارها تهديد کرده در صورت اقدام تجاوزکارانه کشورهای غربی تنگه هرمز مسدود خواهد شد.

کاسگريف با بيان اينکه آخرين اظهارات مقامات ايرانی ,مفيد و سودمند, نيست تاکيد کرد: "جامعه بين المللی برای نگهبانی از رفت و آمد کشتی ها در تنگه هرمز تلاش خواهد کرد و هرگونه اقدام از جانب ايران عليه جامعه بين المللی خواهد بود نه عليه آمريکا."

فرمانده ناوگان پنجم آمريکا گفت: "وی هيچ دليلی برای حمله اسرائيل به ايران در کوتاه مدت نمی بيند."

خبر ديگر آنکه يک مقام ارشد کويتی گفت: "کشورش در حال تدوين طرح هايی است تا مطمئن شود که در صورت مسدود شدن تنگه هرمز توسط ايران خللی در صادردات نفت کويت ايجاد نخواهد شد."

سعد الشويب مديرعامل شرکت نفت دولتی کويت گفت: "تعدادی ,طرح های احتياطی, برای صادرات نفت کويت در صورت بسته شدن تنگه هرمز تدوين شده است."
کشورهای عربی از جمله کويت به طور فزاينده ای نگران دورنمای يک درگيری نظامی بين ايران با آمريکا يا اسرائيل هستند.

افزایش تهدیدهای متقابل اسرائیل و ایران

در مجموع در رهبری اسرائیل این نظر وجود دارد که وقت اندکی برای حل دیپلماتیک مناقشه هسته‌ای ایران و یا کاهش آن باقی مانده است. به باور مقامات تل آویو، دو سال دیگر ایران توان تولید سلاح هسته‌ای را نیز خواهد داشت.
با این همه و به رغم تهدیدات لفظی میان اسرائیل و ایران، هنوز جای شک و تردید است که مقامات تل آویو برای حمله به ایران تصمیمی اتخاذ کرده باشند. در همین راستا، یوسی ملمان، کارشناس امنیتی روزنامه‌ی هاآرتص، به این روزنامه گفته است که همه‌ی مقامات ارشد نظامی، امنیتی و سیاسی اسرائیل به بحث در باره‌ی «بدترین حالت» در مورد برنامه هسته‌ای ایران مشغولند، ولی در هیچ نهاد مسئولی هنوز در باره‌ی حمل ه‌به ایران تصمیمی گرفته نشده است.
واکنش‌ها به تهدیدات نظامی اسرائیل همچنان متفاوت و بعضاَ متناقض است. در تازه‌ترین رویداد در این زمینه، سردار علی جعفری، فرمانده‌ی کل سپاه پاسداران، در مصاحبه‌ای با روزنامه‌ی جام جم، احتمال حمله نظامی را بیشتر از گذشته ارزیابی کرده است.

علی جعفری، فرمانده سپاه: نسبت به شرایط گذشته به نظر می‌رسد دشمن یکی از راه‌های خروج از بن‌بست پیش‌روی خود را اقدام نظامی می‌داند
با ادامه‌ی تنش‌ها بر سر پرونده‌ی هسته‌ای ایران، تهدیدهای متقابل ایران و اسرائیل رو به فزونی است. در ایران کماکان تهدیدهای جاری بخشی از یک جنگ روانی تلقی می‌شود. فرمانده سپاه پاسداران اما، خطر را جدی‌تر از گذشته می‌داند.

دولت اسرائیل در هفته‌های اخیر، برای متوقف‌ساختن برنامه‌ی هسته‌ای ایران، علاوه بر تلاش برای جلب حمایت بیشتر اروپا و آمریکا، بر شدت تهدیدهای نظامی خود نیز افزوده است.

در همین راستا، روزنامه‌ی اسرائیلی «هاآرتص» از دیدار محرمانه روز
۲۶ ژوئن آرون آبراموویچ، مدیرکل وزارت خارجه رژیم اسرائیل، با سفرای برخی کشورهای صاحب نفوذ در مقر آژانس بین المللی انرژی اتمی خبر داده است.
وی در این دیدار که بی‌سابقه توصیف شده، به سفرای کشورهای یادشده گفته است که آژانس باید موثرتر و سریع تر نسبت به پرونده ایران اقدام کند.

آبراموویچ، شش ماه پیش نیز شدیدا از محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بدلیل آنچه که «مماشات با ایران» خوانده بود، انتقاد کرده بود.

نگرانی در حال تغییر اروپایی‌ها

در همین حال، یک مقام اسرائیلی دیگر نیز به روزنامه‌ی هندلزبلات آلمان گفته است که اروپایی‌ها نیز روز به روز نگرانی اسرائیل از برنامه هسته‌ای ایران را جدی‌تر می‌گیرند. به گفته این مقام، اروپا‌یی‌ها هنوز از ترس این که مبادا اقدام نظامی علیه ایران قیمت نفت را به رکورد تازه‌ای برساند، با حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران موافق نیستند، ولی به تدریج در میان آنها این نگرانی در حال شکل‌گرفتن است که یک ایران اتمی، به نحو موثرتری می‌تواند قیمت نفت را به دلخواه تغییر دهد.

در مجموع در رهبری اسرائیل این نظر وجود دارد که وقت اندکی برای حل دیپلماتیک مناقشه هسته‌ای ایران و یا کاهش آن باقی مانده است. به باور مقامات تل آویو، دو سال دیگر ایران توان تولید سلاح هسته‌ای را نیز خواهد داشت.

امکانات برای حمله‌ی نظامی به ایران از نگاه یک ژنرال اسرائیلی

با این همه و به رغم تهدیدات لفظی میان اسرائیل و ایران، هنوز جای شک و تردید است که مقامات تل آویو برای حمله به ایران تصمیمی اتخاذ کرده باشند. در همین راستا، یوسی ملمان، کارشناس امنیتی روزنامه‌ی هاآرتص، به این روزنامه گفته است که همه‌ی مقامات ارشد نظامی، امنیتی و سیاسی اسرائیل به بحث در باره‌ی «بدترین حالت» در مورد برنامه هسته‌ای ایران مشغولند، ولی در هیچ نهاد مسئولی هنوز در باره‌ی حمله‌به ایران تصمیمی گرفته نشده است.

در این میان، هفته‌نامه‌ی اشپیگل در شماره‌ی تازه‌ی خود که روز دوشنبه انتشار می‌یابد، مصاحبه‌ای کرده است با ایزاک بن اسرائیل، از ژنرال‌های ارشد ارتش اسرائیل و از طراحان طراح حمله سال
۱۹۸۱ نیروی هوایی این کشور به تاسیسات اتمی عراق.

بن اسرائیل در این مصاحبه می‌گوید که حمله به تأسیسات اتمی ایران، دشوارتر از مورد عراق است، ولی ناممکن نیست و همین امروز هم قابل انجام است. او می‌افزاید: «برای این که ما در وضعیتی که جامعه‌ی جهانی نتواند معضل اتمی ایران را حل کند، آمادگی اقدام (مستقلانه) را داشته باشیم، نیروی هوایی اسرائیل اخیراَ یک مانور انجام داد، مانوری که نه اولین و نه آخرین مورد خواهد بود.»

با این همه، بن اسرائیل همچنان معتقد است که در زمینه‌ی تحریم‌ها، کار به آخر نرسیده و هنوز امکاناتی برای تشدید تحریم‌ها و اعمال فشار بیشتر بر ایران موجود است. به گفته‌ی وی محدودیت‌های فزونتر برای معاملات تجاری ایران، ممنوع‌‌کردن سفر ایرانیان به اروپا و حذف ایران از بازی‌های المپیک پکن از جمله‌مواردی است که می‌توان به تحریم‌های جاری علیه ایران اضافه کرد.

واکنش‌های متفاوت در ایران

واکنش‌ها به تهدیدات نظامی اسرائیل همچنان متفاوت و بعضاَ متناقض است. در تازه‌ترین رویداد در این زمینه، سردار علی جعفری، فرمانده‌ی کل سپاه پاسداران، در مصاحبه‌ای با روزنامه‌ی جام جم، احتمال حمله نظامی را بیشتر از گذشته ارزیابی کرده است. او گفته است: «فرصت محدودی که بوش تا پایان ریاست جمهوری خود دارد و همچنین ناامیدی جمهوریخواهان از پیروزی نامزد مورد حمایتشان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، شرایطی فراهم آورده که در حال حاضر احتمال عملی شدن حمله نظامی را نسبت به مقاطع گذشته باید جدی‌تر بگیریم.» فرمانده پاسداران سپس ادامه داده است: «البته نمی‌خواهم بگویم که اقدام نظامی قطعی است؛ اما نسبت به شرایط گذشته به نظر می‌رسد دشمن یکی از راه‌های خروج از بن‌بست پیش‌روی خود را اقدام نظامی می‌داند. این وضعیتی است که دشمن در آن قرار دارد؛ اما بحث دیگری که در این زمینه مطرح است میزان احتمال موفقیت‌آمیزبودن حمله نظامی است که در این قضیه از دیدگاه دشمن هنوز جای ابهام و تردید وجود دارد که آیا آنها با اقدام نظامی، نتیجه مثبتی خواهند گرفت یا نه؟»

مقابله‌ی موشکی، قطع جریان نفت از خلیج فارس و نیز به کار‌گیری «عمق استراتژیک» جمهوری اسلامی در منطقه، از جمله گزینه‌هایی هستند که به گفته‌ی فرمانده سپاه، ایران آنها را در صورت حمله آمریکا و اسرائیل به ایران، به کار خواهد گرفت.

رفسنجانی: حمله به ایران در قد و قواره‌ی اسرائیل نیست

در این میان، علی‌اکبرهاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران بر خلاف فرمانده سپاه، تهدیدات اسرائیل در باره حمله نظامی به ایران را بخشی از جنگ روانی علیه توصیف کرده است. رفسنجانی به تلویزیون الجزیره گفته است: «اسرائیل از چنین اقدامی پشیمان خواهد شد زیرا پاسخ ایران شدید و سرنوشت ساز خواهدبود.» به گفته‌ی این مقام ایران، « اسرائیل کوچکتر از ان است که توانایی چنین ادعایی را داشته باشد و این تهدید حتی فراتر از قدرت آن است.»

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز روز شنبه،
۲۸ ژوئن در سخنانی در مجلس ایران، با تشبیه تهدیدات اخیر به جو سازی، گفت که «تصور می شود در آستانه بررسی بسته پیشنهادی، آنها به قول خودشان به سیاست چماق برای پیشرفت اهداف سیاسیشان نیاز دارند.»

«سرابی به نام بسته‌ی پیشنهادی»

لاریجانی همچنین، وعده اروپایی ها در بسته پیشنهادی را «سراب» توصیف کرد و افزود:« بسته پیشنهادی گروه 5+1 ظاهری جذاب دارد، اما این بسته خاصیتی ندارد.» او از اروپایی ها خواست در مسیر پرونده هسته ای ایران پله پله مذاکرات را دنبال کنند.

ایران تا کنون به بسته‌ی پیشنهادی کشورهای
۵+۱ رسماَ پاسخ نداده است. این بسته حاوی مجموعه‌امتیازهای اقتصادی، فنی، هسته‌ای و امنیتی به ایران است، به شرط آن که این کشور در طول مذاکرات بر سر این بسته، غنی‌سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد. شماری از مقامات جمهوری اسلامی کماکان غنی‌سازی اورانیوم را مطابق با قوانین بین‌المللی حق ایران می‌دانند و تعلیق آن را «خط قرمز نظام» توصیف می‌کنند. این در حالی است که آمریکا و کشورهای اروپایی ایران را متهم می‌کنند که زیر پوشش برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، اهداف غیرنظامی دنبال می‌کند و از همین رو تا زمان اعتمادسازی کامل باید فعالیت‌های مربوط به چرخه‌ی سوخت هسته‌ای را به حال تعلیق درآورد.

دویچه وله


 

 

  | می توانید نظرات خودرا اینجا ابراز نمایید .

 

بازگشت به صفحه نخست         

                            

Free Web Counters & Statistics