نویدنو:09/1/1387                                                                     صفحه قابل چاپ است

هیروشیمایی دیگر در عراق

پزشکان عراق می گویند" ما در داخل هیروشیمایی دیگر زندگی می کنیم "

نویسنده: شروود رز – برگردان : هاتف رحمانی

منبع : پلتیکال افیرز 3-24-08

 
امریکا ، بریتانیای کبیر واسرئیل ،بخش های مختلف خاورمیانه را به قسمت هایی از جهنم رادیو اکتیو تبدیل کره اند.آنها این مهم را با مشتعل کردن انچه آن ها به اصطلاح مهمات حاوی"اورانیوم رقیق شده"[1] می خوانند عملی می کنند ، اما آن مهمات در حقیقت ، مهمات حاوی رادیو اکتیو هستند وشاید در شمار مرگ بار ترین نوع مهمات تاکتیکی باشند که مغز منحرف شده انسان تاکنون اختراع کرده است.

برای شک کنندگان به این امر بیش از یک تن اطلاعات در این باره در اینترنت وجود دارد: از منابعی همچون گزارش 1999 کمیسیون بین المللی انرژی اتمی گرفته تا اعضا تصفیه شده انجمن سلطنتی پزشکان انگلستان ، تا دکتر های داروهای هسته ای بیمارستان دولتی سربازان امریکا ، تا مقامات رسمی زایشگاه بصره وبیمارستان عمومی تا گزارش اسکات پترسون در کریستیان ساینس مانیتور

.پترسون شمارنده گئیگر[2] را در اوت سال 2003 برای یافتن تشعشعات قابل مطالعه بین ولتاژ 1000تا 1900 ، بارها به طور عادی درجایی نزدیک بغداد که بمب های بونکر بوستر ( سنگر کوب) ومهمات  منفجر شده بودند به کار گرفت .از همه این ها گذشته ، گفته می شود که یک بمب سنگر کوب حاوی بیش از یک تن اورانیوم رقیق شده است .

 برای مرور مختصری بر جنگ رادیو اکتیو مقاله " اورانیوم رقیق شده وآزادی عراق " اثر کریستین شرر پژوهشگر انستیتو صلح هیروشیما را که در زد نت[3] 13 آوریل 2003 منتشر شده است بخوانید .شرر اظهار می کند که :"بر اساس 48مین نشست کمیته بررسی اثرات تشعشعات اتمی سازمان ملل در 20آوریل 1999، بین سال های 1991تا1997هیچ چیز به اندازه اورانیوم رقیق شده سبب  افزایش شدید مرگ ومیر نبوده است ، سند سازمان انرژی اتمی بر آورد کرده است که سبب مرگ نیم میلیون عراقی چیزی نبود مگر آن که .... " مقدار 700-800تن اورانیوم رقیق شده در بمباران مناطق نظامی جنوب عراق به کار برده شد".چنین حجمی از کاربرد مهمات تاثیری تشعشعی داشت که برای آلوده کردن 500.000نفر که می تواند منجر به مرگ شود، کافی است .      

شرر می نویسد :"در سال 1991 مهمات حاوی اورانیوم رقیق شده بطور عمده علیه تانک های عراقی در صحرای نزدیک بصره مورد استفاده قرار می گرفت ، در حالی که در جنگ حاضر مهمات حاوی اورانیوم رقیق شده ، در سراسر عراق  حتی در مناطق پر جمعیت ، از جمله قلب بغداد ، موصل ، تکریت وسایر شهر ها مورد استفاده قرار می گیرد." او اضافه می کند که ، بنا به تخمین های آزانس انرژی اتمی وبنا به تحقیقات پیشین آن سازمان  ،" تلفات مرگ ممکن است در چند سال آینده ، از مرز یک میلیون مرگ با عواقب بیشماردیگر بگذرد. "

شرر در ضمن یاد آور می شود که کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در سال 1996 اورانیوم رقیق شده را سلاح کشتار جمعی وکسانی را که از آن استفاده می کنند مجرم جنایی در برابر بشریت اعلام کرد .در میان بکار برندگان آن : بوش اول ، بیل کلینتون ،که بالکان را آلوده به تشعشعات اتمی کرد وساکنان کنونی کاخ سفید قرار دارند.

اجازه دهید موضوع را از زبان پزشکان عراقی بشنویم : جواد ال علی دکترمتخصص تومور از بیمارستان بصره وپروفسور هسما ال جارموکلی ازدانشگاه بغداد می گویند: "تحقیقات ، افزایش شدید تلفات مرگ را در عراق از سال 1991 به علت سرطان وسرطان خون در اثر جنگ رادیو لوژیک (ایجاد تشعشع در اثر استفاده از مهمات حاوی اورانیوم) امریکا نشان می دهد " شرر می نویسد ،بنا بر حضور انها در اول دسامبر 2002در سالن یادبود صلح در هیروشیما ، از ال علی که عضو انجن سلطنتی پزشکان انگلستان نیز هست ، در "کانتر پانچ"  5 فوریه 2001نقل شده است "خاک بیابان حامل مرگ است . مطالعات ما نشان می دهد که بیش از 40درصد از جمعیت اطراف بصره سرطان خواهند گرفت. ما در میان هیرو شیمای دیگری زندگی می کنیم ."( بصره شهری 1.7میلیون نفری است. آیا معنی این سخنان آن است که 680.000 نفر آلوده خواهند شد؟آن تلفات به تنهایی می تواند بیش از قربانیان هیروشیما وناگازاکی باشد .)

همان مقاله همچنین گزارش می کند که درجه شیوع سرطان خون از سال 1990در عراق بیش از 600درصد افزایش داشته وبه طور مشابه  ،" نرخ رشد سرطان خون در سارایوو، که در سال 1996 توسط امریکا در هم کوبیده شد ؛ در پنج سال گذشته سه برابر شده است ." و"حافظان صلح ناتو وسازمان ملل در منطقه نیز دچار سرطان شده اند."

بنا به گزارشی در سایت سوسیالیسم جهانی به تاریخ هشتم سپتامبر 1999، دکتر زناد محمد، شاغل دردایره زایشگاه بیمارستان آموزشی بصره ، گفت در سه ماهه آغاز سال 1998 در ماه اوت ، 10نوزاد بدون سر ، 8 نوزادبا کله های بزرگ غیر متعارف و6نوزاد با اعضا ناقص بدنیا آمدند. وروزنامه گاردین چاپ بریتانیا گزارش داد که گزارش موارد سرطان در زایشگاه بصره از 80 مورد درسال 1990 به 380مورد در سال 1997 رسیده است .

فیل گراندر گزارشگر از دکتر هسما ال اسما ، متخصص زنان در بیمارستان مانون بغداد نقل می کند که :"من به مدت 7 سال ناظر این موارد بوده ام وموارد در حال افزایش است . ما نه تنها شاهد نوزادانی هستیم که با ناهنجاری مادرزادی به دنیا می آیند ، بلکه سقط جنین های نارس دیر هنگام  را نیز به دلیل نقایص مادر زادی شاهد هستیم .ما در گذشته عادت کرده بودیم شاید یک مورد در ماه را ببینیم. اما در حال حاضر روزانه 2 یا سه مورد را شاهدیم." ( دو یا سه مورد در روز، آیا مساوی 1000 مورد در سال تنها در یک بیمارستان؟)

واز دکتر های امریکایی: ژنرال اصف دوراکویچ، رئیس سابق داروی هسته ای دربیمارستان دولتی سربازان در ویلمینگتون ، می گوید ایزوتوب های اورانیوم را دربدن سربازان جنگ خلیج فارس یافت . 

نیویورک تایمز در 28 ژانویه 2001  به نقل از دکتر دوراکویچ گزارش کرد که می گفت او " اورانیوم رقیق شده ، از جمله اورانیوم 236را، دربدن 62درصد ازسربازان بیمار جنگ خلیج ( فارس) که او معاینه کرده بود " یافت.

تایمز گزارش کرد" او اعتقاد دارد که ذره ها در بدن آنها مانده اند وممکن است سبب بیماری آن ها باشند" دکتر دوراکویچ یاد آور شد که هنگام تنفس ،"اورانیوم می تواند وارد گردش خون گشته ، و به استخوان، غدد لنفاوی ،شش ها ومعده  انتقال یافته،و در آنجا جایگیر شود، و در طولانی مدت در اثر تشعشعات خفیف خود سبب آسیب گردد". مقاله تایمز همچنین توجه را به مرگ سرطانی 24سرباز اروپایی جلب می کند که بعنوان حافظان صلح در بالکان خدمت می کردند " وبیماری ها از سوی افراد بسیاری گزارش شده اند."

واز سوی یک محقق امریکایی: روبرتو گویازدا ، از دایره سم شناسی محیط زیست در دانشگاه سانتاکروز کالفرنیا ، سر پژوهشگرمعاینه  کننده سربازان باز گشته از جنگ خلیج(فارس) بود که زخم های گلوله رادیو اکتیو داشتند . روزنامه " City On A Hill Press " دانشگاه از او نقل می کند که می گفت ،"از بین کسانی که زخم های ناشی از گلوله رادیو اکتیو داشتند، تمام آنها 7 تا 9 سال پس از انفجاراندازه های متنابهی از اورانیوم را در ادرار خود داشتند.البته بنا به آمار تعداد عمده ای از کسانی که تنها اورانیوم افروخته ( منفجر شده) را تنفس کرده بودند، نیز اندازه بالایی از اورانیوم را در بدن خود داشته اند.

 واز قول سربازان امریکا:تام کاسیدی از بخش یک زرهی که خدمت در عراق را در سال های 2003-2005 تجربه کرد ، به روزنامه UCSC گفت :"پس از جنگ اول خلیج (فارس)، اندازه تشعشعات 300برابر آنچه که نرمال در نظر گرفته می شود بود .در این تهاجم ما حتی گلوله های حاوی اورانیوم رقیق شده بیشتری به کار بردیم. اثرات سهمگینی وجود دارد." دنیس کین از بخش 18 هوابرد ارتش امریکا وسرباز طوفان صحرا وکسی که از " بیماری ناشناخته ای" رنج می برد نیز گفت :"دانشمندان آن را شکستن سلول می خوانند ، ونمی دانند چرا برای سربازان اتفاق می افتد، اما در حقیقت بیماری اشعه است وسبب آن پراکندگی اورانیوم رقیق شده در همه جاست."

شروود رزمشاورروابط احتماعی مستقر در میامی – فلوریدا ومقاله نویس است.او پیشتر در استخدام شیکاگو دیلی نیوز ومیامی هرالد بود وبرای مجلات ملی در موضوعات نظامی وسیاسی مقالات بسیاری نوشته است .پست الکترونیکی تماس او :

 sherwoodr1@yahoo.com

 

 


 

[1] -  “depleted uranium” (DU) ammunition

[2] - Geiger counter وسیله ای که برای شمارش یون های آزاد واندازه گیری اشعه های الفا ، بتا وگاما ی ناشی از تشعشعات به کار برده می شود(برگرداننده)

[3] - Znet

بازگشت به صفحه نخست         

                            

Free Web Counters & Statistics