خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

نامه اعتراضی دبيرکل فدراسيون بين المللی کارگران نساجی نسبت به سياستهای رژيم عليه کارگران

نویدنو:20/7/1385

نامه اعتراضی دبيرکل فدراسيون بين المللی کارگران نساجی نسبت به سياستهای رژيم عليه کارگران

ادوارنيوز:

متن کامل اين نامه به اين شرح است :

نامه از فدراسيون بين المللی کارگران نساجي، دباغی و چرم به مقام عالی رياست جمهوری اسلامی ايران

مقام عالی رياست جمهوری ايران محمود احمدی نژاد

من به نمايندگی از طرف فدراسيون بين المللی کارگران نساجي، دباغی و چرم که يک فدراسيون جهانی کارگری با
۲۲۰ اتحاديه از ۱۱۰ کشور و۱۰ ميليون عضو است برايتان نامه می نويسم تا نگرانی خود را در اعمال خشونت نيروهای پليس عليه کارگران اعلام کنم.

آنگونه که مطلع شده ايم در
۲۶ شهريور ماه ۱۳۸۵ پليس مسلح ضد شورش به کارگرانی از شرکت فرش البرز در شهر بابلسر حمله کرد . اين کارگران جمع شده بودند تا تلاش کنند دريابند که کارخانه چه زمانی بازگشايی خواهد شد.

با بسته شدن اين کارخانه در چند ماه قبل صد ها نفر از کارگران کارشان را از دست دادند. يک هفته قبل از اين حمله به کارگران، فرماندار شهر بابلسر گروهی از کارگران را به جلسه گفتگو درباره آينده کارخانه دعوت کرد. در اين جلسه به کارگران گفته شد که مقدمات بازگشانی در اين کارخانه برای
۲۶ شهريورماه آماده شده است.

اين موضوع که کارخانه بازگشايی خواهد شد نيز از کانال تلويزيون محلی پخش شد.اما از آنجايی که ديگر هيچ خبری نشد، کارگران در روز
۲۶ شهريورماه؛ روزی که قرار بود کارخانه بازگشايی شود تجمع کردند. دو گروه شدند؛ يک گروه به سمت فرمانداری و يک گروه به سمت اداره کار شهرستان رفتند تا اطلاعات بيشتری دريافت کنند. در هر دو محل آنها با نيروهای امنيتی و پليسی مواجه شدند که ضمن تير اندازی هوايی با باتون و گاز اشک آور به آنها حمله ور شدند. حدود ۴۰ کارگر دستگير شدند. کارگران بازداشت شده در مدت سه روز در يک مرکز بازداشت در ساری تحت فشار بودند تا تعهدی امضاء کنند مبنی بر اينکه ديگر در هيچ "فعاليت سياسی" شرکت نخواهند کرد.

تا آنجايی که من متوجه شده ام حمله به کارگران شرکت البرز بدنبال تعداد ديگری از ساير حملات نيروهای پليس و امنيتی به تجمعات اعتراضی کارخانجات در بخشهای مرتبط با اين فدراسيون در هفته های قبل از آن صورت گرفت. به من اطلاع داده اند که بخشهای صنعتی مرتبط با اين فدراسيون بشدت با بستن کارخانجات و تحميل شرايط بد کاری از جمله نپرداختن دستمزدها و ساعات طولانی کار آسيب ديده است.

تظاهرات کارگران کارخانه رحيم زاده اصفهان که در حقيقت به دستمزدهای معوقه
۹ ماهه گذشته خود اعتراض داشتند توسط نيروهای امنيتی پليس در همان روزی مورد حمله قرار گرفت که به کارگران شرکت فرش البرز در بابلسر حمله شد.در روز چهارم شهريور ماه پليس ضد شورش، کارگران کارخانه نساجی پرريس را مورد حمله قرار داد. اين کارگران برای رسيدن به خواسته هايشان اعتصاب کرده بودند که اين خواسته ها شامل پايان دادن به قراردادهای کوتاه مدت تحميلی از سوی مديريت کارخانه، بازگشت به کار رهبر اخراجی اتحاديه شان بهزاد سهرابی و رعايت حق سازماندهی و تشکل بود. نيروهای امنيتي، پليس ضد شورش و تعدادی از مقامات دولتی در خارج از کارخانه جمع شدند.


آنها به کارگران گفتند که شورای امنيت استان دستور داده که" بدون هيچ توضيحی" به اعتصاب خاتمه داده شود. وقتی که کارگران حاضر نشدند که به اعتصاب پايان بدهند توسط نيروهای امنيتی و ساير نيروها با گاز اشک آور و باتون مورد حمله قرار گرفتند. نيروهای امنيتی نه تنها به کارگران بلکه به خانواده های آنها که از کارگران حمايت می کردند اعم از کودک و سالخورده حمله کردند و آنها را به زور به داخل اتوبوسها برده و از منطقه دور کردند. دو نفر دستگير شدند که بعدا با وثيقه آزاد شدند.

مقام عالی! حق سازماندهی و اقدام جمعی در دفاع از منافع اقتصادی حق اساسی همه کارگران است که در پيمان نامه های
۸۷ و ۹۸ سازمان جهانی کار به رسميت شناخته شده است. به شما توصيه می کنم که در تضمين حمايت قانونی چنين حقوقی در سيستم خود فورا اقدام کنيد و به استفاده از اعمال خشونت عليه کارگرانی که در اقدامات بحق خود در دفاع از حقوقشان مشارکت می کنند پايان دهيد.

با احترامات
نيل کيرنی
دبير کل فدراسيون بين المللی کارگران نساجي، دباغی و چرم

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست  


Free Web Counters & Statistics