خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

تاج‌‏زاده:شعار اصلاح طلبان بايد اين باشد كه"انتخابات آزاد حق مسلم ماست"

نویدنو:20/7/1385

تاج‌‏زاده:شعار اصلاح طلبان بايد اين باشد كه"انتخابات آزاد حق مسلم ماست"

عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي گفت: اصلاح‌‏طلبان و نيروهاي غيراقتدارگرا بايد يكي از شعارهاي اصلي‌‏شان در زمينه انتخابات پس از يكدست شدن حكومت، اين باشد كه" انتخابات آزاد حق مسلم ماست" و از اين حق مسلم در كنار ساير حقوق مثل مطبوعات آزاد و آزادي احزاب با قاطعيت دفاع كنند.

مصطفي تاج‌‏زاده در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، تركيب هيات‌‏هاي نظارت بر انتخابات شوراها را نويد بخش برگزاري انتخاباتي آزاد ندانست و گفت: حتي يك پالس مبني بر اينكه قرار است انتخابات آزادو عادلانه برگزار شود، دريافت نكرده‌‏ايم. شايد با اين تركيب مي‌‏خواهند كل جامعه و گروه‌‏هاي سياسي را مايوس كنند كه با اين وضع شركت در انتخابات بي‌‏معناست.
وي افزود: در مجلس ششم در همه هيات‌‏هاي نظارت حداقل يك نماينده از اقليت حضور داشت، چون نمي‌‏خواستند كار پنهان و غير قانوني انجام دهند و به همين جهت اگر مطمئن بودند كه اقليت مي‌‏خواهد انتخابات صددرصد آزاد برگزار كند، حاضر بودند كل نظارت بر انتخابات را به نمايندگان محافظه‌‏كار و اقتدارگرا واگذار كنند. اما الان وضعيت عكس است، چون نمي‌‏خواهند انتخابات آزاد برگزار كنند اصلاح‌‏طلبان را در هيات‌‏هاي نظارت راه نمي‌‏دهند و حتي خبرنگاران را از ورود به ستاد انتخابات منع مي‌‏كنند.
تاج‌‏زاده تصريح كرد: آزادترين انتخابات كشور در دور دوم شوراها برگزار شد، در اين انتخابات حتي يك نفر به دليل اعتقاداتش رد صلاحيت نشد.
وي با بيان اينكه به تحريم يا شركت بدون قيد و شرط در انتخابات معتقد نيستيم و تحت هر شرايطي در انتخابات شركت نمي‌‏كنيم، اظهار داشت: اگر انتخابات غير آزاد و ناعادلانه باشد ممكن است مثل مجلس‌‏هفتم بگوئيم در انتخابات شركت نمي‌‏كنيم، البته مثل برخي گروهها نيستيم كه از ابتدا دلسرد بوده و اعلام مي‌‏كنند كه انتخابات را تحريم مي‌‏كنيم، استراتژي اصلاح‌‏طلبان مشاركت مشروط در انتخابات است.
تاج‌‏زاده افزود: خواهيم كوشيد انتخابات آزاد، عادلانه و سالم برگزار شود، در اين صورت فعالانه در آن شركت مي‌‏كنيم و اگر انتخابات از اين سه جنبه تهي باشد، يعني آزاد, عادلانه و سالم نباشد در آن شركت نمي‌‏كنيم و اگرشرايط را مساعد ببينيم اساسا انتخابات را تحريم مي‌‏كنيم. يعني اگر همه اصلاح‌‏طلبان حاضر باشند، اين گزينه قابل بررسي است كه از مردم بخواهيم در انتخابات شركت نكنند.
وي تصريح كرد: بنابراين نامزدهاي‌‏مان به صورت فعال در انتخابات ثبت نام مي‌‏كنند و صبر مي‌‏كنيم تا ببينيم بررسي صلاحيت‌‏ها و نحوه مواجهه دولت و مجلس با انتخابات چگونه است، بعد تصميم مي‌‏گيريم كه چه كار كنيم.
تاج‌‏زاده افزود: خوبي انتخابات شوراها اين است كه از شوراي نگهبان در آن خبري نيست، بنابراين معلوم مي‌‏شود احمدي‌‏نژاد كه در سازمان ملل جهان را به عدالت، مهرورزي و حفظ كرامت انساني دعوت مي‌‏كند، چقدر حاضر است به سوگندي كه خورده در مورد اجراي قانون اساسي وفادار بماند و حالا اگر از تضيع حقوق شهروندان در بخش‌‏هاي ديگر حكومت جلوگيري نمي‌‏كند -كاري كه خاتمي مي كرد- حداقل حقوق آنها را ضايع نكند. اگر كميسيون تحقيق و تفحص تشكيل نمي‌‏دهد كه ببيند چرا دو زنداني سياسي طي يك ماه در زندان فوت كرده‌‏اند، چون دخالت در كار قوه قضاييه است، حداقل مجريان انتخابات نامزدهاي رقيب را را قلع و قمع نكند تا بتواند بگويد به حقوق مردم تعرض نكرده‌‏ام و مثل روزنامه شرق نشود كه وزارت ارشاد پرچمدار تعطيلي‌‏اش بود نه قوه قضاييه.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با تاكيد بر اينكه نبايد به گونه‌‏اي عمل شود كه جامعه ايراني و جهاني با اين دوگانگي مواجه شود كه احمدي‌‏نژاد پيام آور دموكراسي براي جهان و استبداد براي ايرانيان است، گفت: زشت است كه دولت ايران در عراق و افغانستان با حضور يك ارتش بيگانه خواهان برگزاري انتخابات آزاد باشند اما پس از 27 سال از پيروزي انقلاب بگويد مردم ما هنوز شايستگي برگزاري يك انتخابات آزاد را ندارند و اگر انتخابات آزاد برگزار شود، عناصر منحرف را انتخاب مي‌‏كند.
وي تاكيد كرد: هم اصلاح‌‏طلبان و هم نيروهاي غيراقتدارگرا بايد از انتخابات آزاد در كنار ساير حقوق مثل مطبوعات آزاد و آزادي احزاب با قاطعيت دفاع كنند. اگر افكار عمومي در اين زمينه شكل يابند و همه نيروهاي سياسي خواهان برگزاري انتخابات آزاد شوند و از آن به عنوان يك حق مسلم دفاع كنند، اقتدرگراها مجبور به عقب‌‏نشيني خواهندشد تا انتخابات نسبتا آزاد مثل دوم خرداد برگزار كنند.
وي با تاكيد بر اينكه هنوز نسبت به برگزاري انتخابات آزاد نااميد نيستيم، اضافه كرد: اگر موفق به انجام اين كار نشديم، مي‌‏توانيم مثل انتخابات مجلس‌‏هفتم شركت نكنيم. ما آن موقع شركت نكرديم و اسم آن انتخابات را گذاشتيم" كودتاي پارلماني". اگر هم در جريان انتخابات رياست‌‏جمهوري دولتي شكل مي‌‏گرفت كه حاصل چنان انتخاباتي بود، اسم دولت را مي‌‏گذاشتيم"دولت كودتا" مانند دولت زاهدي كه پس از دولت دكتر مصدق شكل گرفت.
تاج‌‏زاده برگزاري انتخاباتي بسته در انتخابات خبرگان و انتخابات نسبتا آزادتر را در انتخابات شوراها متحمل دانست.
وي در ادامه گفت‌‏وگو با خبرنگار" ايلنا" به موضوع انتشار نامه‌‏ امام به مسوولان درمورد آتش‌‏بس پرداخت و گفت: البته اين نامه قبلا علني شده بود،ولي با توجه به تحريفاتي كه درباره جنگ داشت صورت مي‌‏گرفت، انتشارآن رل ضروري مي كرد.
عضو ارشد سازمان مجاهدين انقلاب، به سخنان سخنگوي دولت پس از انتشار نامه اشاره كرد و گفت: الهام به نقل از احمدي نژاد گفت كه " هر آنچه لازم بود در اين باره گفته شود در بيانيه عمومي امام گفته شد"به همين دليل از انتشار اين نامه انتقاد كرده بود. اما امام خواسته بود كه در زمان مناسب مساله جنگ مورد ارزيابي واقع شود و اگر اين كار نشود، امكان درس نگرفتن از گذشته فراهم نمي‌‏شود.
وي در پاسخ به گفته الهام كه گفته بود" در مورد جنگ ناگفته‌‏اي وجود ندارد" تصريح كرد: اين طور نيست در مورد جنگ ابهامات و ناگفته‌‏هاي زيادي وجود دارد كه بايد در مورد آن بحث شود و انتشار اين نامه مي‌‏تواند به شروع اين حركت كمك كند تا معلوم شود چه تصميمات غلطي در اين دوره گرفته شده كه مي‌‏تواند درسي براي امروز ما باشد.
تاج‌‏زاده با اشاره به اطلاع بسياري از مسوولان و نمايندگاناز اين نامه و انتشار آن در كتاب خاطرات آيت‌‏الله منتظري در 10 سال پيش گفت: كساني كه در اصالت اين نامه تشكيك كردند، نشان دادند كه درپي تحريف ديدگاه‌‏هاي حضرت امام هستند و سوال من ازآقاي الهام اين است كه كجاي اين نامه با ديدگاه‌‏هاي امام مغايرت دارد كه خواستار بررسي اصالت نامه شده بود.
تاج‌‏زاده تاكيد كرد: امام واقعي هماني است كه در اين نامه مي‌‏بينيم و البته اين امام با امامي كه برخي مي‌‏خواهند آن را در جامعه تبليغ كنند، ناسازگار است. عصبانيت اينها هم ناشي از افشا شدن خط تبليغاتي انحرافي و گمراه‌‏كننده‌‏اي است كه پرچمدارش در دوره امام منزوي بود و پس از امام سعي مي‌‏كند در موسساتي به نام امام ايده هاي مطرود خود را در جريان انقلاب و جنگ به نام امام تثبيت و تبليغ كند. به اين سوال همه پاسخ نمي‌‏دهند كه در دوران امام و جنگ كجا بوديد؟ يك جا نشان دهند كه در جبهه‌‏ها حضور داشتند و در دفاع ار مواضع امام صحبت كرده‌‏اند، حالا با قبل از انقلاب‌‏شان كاري نداريم.
وي ادامه داد: اينها با خود دفاع مقدس مخالف بودند، حالا از ارزش‌‏هاي آن مي‌‏خواهند دفاع كنند!
تاج‌‏زاده، عدم انتشار اين نامه از سوي دفتر جانشين فرمانده كل قوا در دوران امام را منتهي به آن دانست كه اصل اين نامه زيرسوال رود تا ديدگاههاي حضرت امام تحريف شود.
وي در پاسخ به منتقدان انشار اين نامه كه آن را منجر به سوء استفاده دشمنان مي‌‏دانند، اظهار داشت: دموكراسي به دليل شفافيتش امكان بهره‌‏برداري از حقايق را براي همگان از جمله دشمنان مهيا مي‌‏كند اما با علم به اين موضوعات دموكراسي را بهترين شيوه حكومت‌‏داري وقوي ترين نظام سياسي مي‌‏دانند.
وي افزود: در جهان نيز چنين است همان طور كه در افشاي حقايق كودتاي 28 مرداد بسياري از مستندات را خود انگليسي‌‏ها و آمريكايي‌‏ها منتشر كردند يا در بحث و گفت‌‏وگوهاي علني مجلس كه قطعا بخش‌‏هايي از آن مورد سوءاستفاده دشمن قرار مي‌‏گيرد، اين دليل نمي‌‏شود تا مذاكرات مجلي علني نباشد، همان طور كه ما از مذكرات كنگره آمريكا استفاده مي‌‏كنيمو موافقان و مخالفان سياست هاس جنگ طلبانه را شناسايي مي كنيم وگرنه مي‌‏شويم دولت كمونيست شوروي سابق كه همه چيز پشت درهاي بسته بود.
تاج‌‏زاده در اين باره به پاسخ شهيد بهشتي به منتقدان علني بودن دادگاههاي سياسي و مطبوعاتي اشاره كرد كه گفته بود اگرچه ممكن است علني بودن يك دادگاه به ضرر امينت ملي كشور باشد اما اين هزينه‌‏اي است كه براي آزادي مطبوعات بايد بپردازيم وزيرا با وجود استدلال‌‏هاي امنيتي هيچ دادگاه علني برگزار نخواهد شد.
وي در عين حال دليل اصلي مخالفت با انتشار اين نامه را از سوي برخي اين گونه عنوان كرد: كساني آگاهانه تلاش مي‌‏كردند امامي را كه خودشان مي‌‏پسندند و كارهاي آنها را تاييد بكند، تبليغ كنند. چون به تنهايي فاقد توانايي مشروعيت‌‏بخشي به خودشان هستند اما با نامه امام- كه معلوم شد مشي امام با آنها متفاوت است- به شدت با بحران مشروعيت در بين طرفداران خود مواجه شدند و به همين دليل هم عصباني شدند، وگرنه نگران جمهوري اسلامي نيستند كه تضعيف شود.
وي با ضروري خواندن بررسي اين نامه گفت: بايد بررسي شود چه عواملي باعث شد تا نوشيدن جام زهر تنها راه نجات كشور و جمهوري اسلامي شد.
تاج‌‏زاده در مقابل كساني كه انتشار اين نامه را موجب تضعيف نيروهاي مسلح مي‌‏خوانند، اظهار داشت: اين افراد بهتر است حزب پادگاني را تعطيل كنند و مانع دخالت نظاميان در انتخابات و سياست شوند تا نيروهاي مسلح تضعيف نشوند.
وي سپس به ارزيابي گزارش تحقيق و تفحص مجلس از عملكرد وزارت ارشاد دولت اصلاحات پرداخت و گفت: بعد از رحلت امام (ره) موضوعي در ايران مطرح شد به نام تهاجم فرهنگي و شبيخون فرهنگي كه به يك خطر جهاني اشاره مي‌‏كرد اما از آن نتايج غلطي ‌‏گرفته شد، اينكه فرهنگ مسلطي در سطح وسيع در حال تبليغ شدن است و هنوز هم تبليغ مي‌‏شود و رقيبي را برنمي‌‏يابد، يكساني فرهنگي را هدف قرار داده است پس بايد در برابر آن مقاومت كرد، همه درمورد اين مساله هم نظر بودند و حتي برخي كشورهاي اروپايي مثل فرانسه هم همين نظر را داشتند.
وي افزود: نتيجه‌‏اي كه از اين ديدگاه گرفتند، اين بود كه چون آمريكا قصد دارد جهان را آمريكايي ‌‏كند، ما بايد بيگير و بند راه بياندازيم و نظارت كنيم بر مطبوعات، كتاب و فيلم و اجازه ندهيم فضاي آزادي ايجاد شود. اين جهت‌‏گيري نقطه مقابل حساسيتي بود كه امام داشتند و بيشتر نگراني‌‏شان در دو سال آخر عمرشان در مورد تحجر و خرافات و اسلام سرمايه‌‏داري يا آمريكايي بود در حالي كه اينان به نام دين و اسلام و ارزش‌‏هاي انقلاب وجنگ آمدند.
اين عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با بيان اينكه خطر تحجر, خرافات و قشري‌‏گري بعد از رحلت امام در تريبون هاي رسمي مورد غفلت واقع شد، تصريح كرد: مدتي پس از رحلت امام, موسسه كيهان عليه وزارت ارشاد خاتمي جزواتي را تهيه كرد تا ثابت كند كه در حوزه كتاب, فيلم و مطبوعات بي‌‏بند و باري در حال رواج پيدا كردن است و وزارت ارشاد در اين مورد سهل‌‏انگاري مي‌‏كند و اين مساله آينده كشور را تهديد مي‌‏كند.
وي افزود: خاتمي ضمن تاكيد بر ارزش‌‏هاي اسلامي و انقلابي و در اعتراض به مخدوش شدن حقوق و آزادي اصحاب فرهنگ وهنر استعفا داد و آقاي لاريجاني و سپس مير سليم جاي ايشان را گرفتند، با اين كه همفكرانشان اذعان داشتند به اين كه وضع فرهنگي جامعه ما بدتر شده اما هيچ آنان را عامل تهاجم فرهنگي نخواند.
تاج‌‏زاده تصريح كرد: سال 76 كه مردم با راي خود نشان دادند كه انديشه خاتمي را مي‌‏پسندند، حساسيت روي مسائل سياسي، فرهنگي بيشتر شد. در مجلس‌‏پنجم هنگام معرفي اعضاي كابينه وزارتخانه‌‏هاي فرهنگي و سياسي( آقايان مهاجراني, معين, نوري ) بيشترين انتقاد را به خود اختصاص دادند. پاسخ خاتمي اين بود كه اگر قرار بود مردم انتقادات نمايندگان به اين سه نفررا قبول داشتند كه ايشان راي نمي‌‏آورد، آقاي خاتمي چون بيشتر به معنويت فرهنگي, آگاهي جامعه و تضارب آرا معتقد است و آن را راه صحيح دفاع از استقلال فرهنگي و شكوفايي فرهنگي مي‌‏داند، راي آورد و اگر به محدوديت و بگير و ببند اعتقاد داشت، نه استعفا مي‌‏داد و نه در انتخابات رياست‌‏جمهوري راي مي‌‏آورد.
وي با يادآوري اين كه بعد از تشكيل كابينه خاتمي نيز فشارها بر بخشهاي فرهنگي و سياسي دولت زياد بود و اين آقايان نوري و مهاجراني استيضاح شدند و مطرح شد كه مشكل اصلي وزارت ارشاد شخص مهاجراني است، اظهار داشت: گزارش تحقيق و تفحص مجلس‌‏هفتم ثابت كرد مشكل آنها مهاجراني نيست، آنها كل دوران اصلاحات را زير سوال كشيده‌‏ حتي عملكرد آقاي مسجدجامعي را كه به هيچ وجه در جامعه ما به عنوان فردي راديكال و سياسي شناخته نمي‌‏شود زير سوال بردند ، آنها با شخص مشكل ندارد، حتي با شخص خاتمي آنها مشكل‌‏شان نگاهي است كه خاتمي دارد.
تاج‌‏زاده افزود: اين در حالي است كه راهبرد هاي آقايان به پايان رسيده است براي مثال آقاي خوش‌‏چهره مشاور و سخنگوي آقاي احمدي‌‏نژاد در دوران انتخابات رياست‌‏جمهوري به طور علني اعلام كرد كه تا سال انتخابات رياست‌‏جمهوري نهم نگران اين بوديم كه اصلاح‌‏طلبان سكولار بخشي از حكومت را لائيك كنند، اما از زماني كه احمدي‌‏نژاد سر كار آمده به دليل ناكارآمدي و مشكلاتي كه حكومت ايجاد كرده است، نگرانيم كه كل جامعه لائيك شود. آقاي ابوطالب هم رسما از سينماگران كشور عذرخواهي و اعلام كرد كه اين تحقيق و تفحص حداقل در حوزه سينما به هيچ وجه كار كارشناسي نداشته است، بلكه گزارشي است كه از قبل با ديدگاه خاصي تهيه و به نام نمايندگان مجلس منتشر شده و اعتراض هنرمندان را برانگيخته است.
وي تصريح كرد: امروز مشاوران احمدي‌‏نژاد اعلام مي‌‏كنند كه روش‌‏هاي بگير و ببند در بيست و هفت سال گذشته در حوزه فرهنگي جواب نمي‌‏دهد و به همين دليل هم با معضلات مذكور برخورد قاطع نمي‌‏كنند. چون مي‌‏گويند كه اين روش فايده‌‏اي ندارد بلكه معضلات را تشديد هم مي‌‏كند، حتي آقاي شمقدري مشاور احمدي‌‏نژاد گفته‌‏اند كه بايد تحقيق شود كه آيا در زمان پيامبر حجاب اجباري بوده است يا نه؟ چون احساس مي‌‏كنند با اجبار نمي‌‏توان ارزش‌‏هاي فرهنگي را ترويج كرد و نتيحه عكس مي‌‏دهد.
اين عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي با بيان اين كه انتظار بود جناح حاكم با تجربيات يك سال گذشته، طرح تحقيق و تفحص را اين گونه مطرح نكند، گفت: حرف‌‏هايي را كه سال 69 -70 تحت جزوه شبيخون فرهنگي اعلام كردند بعد از 15 سال به گزارش تحقيق و تفحص وزارت ارشاد دولت خاتمي تبديل شد و به همين دليل است كه افكار عمومي احساس ميكند حرفي جدي در آن زده نشده است.
وي ادامه داد: يكي از مسائل بزرگي كه حكومت يكدست با آن مواجه است، اين است كه چرا در مواجهه با ناهنجاري‌‏هاي فرهنگي كاري انجام نمي‌‏دهد. بعضي پاسخ مي‌‏دهند كه دولت قبل آن قدر فضا را خراب كرده است كه امكان اصلاح آن وجود ندارد.سوال اين است كه اگر اصلاح امكان‌‏پذير نيست شما چرا تلاش مي كنيد به هر قيمت سر كار بياييد؟ حزب پادگاني چرا فعال شد و چرا اين همه هزينه داده شد تا شما سر كار بياييد و بگوييد نمي‌‏شود كاري كرد؟! حرف ما اين است كه مي‌‏شود كار كرد اما نه با روش‌‏هاي اجباري و ارائه چهره خشن و سركوبگر از اسلام.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست  


Free Web Counters & Statistics