نویدنو - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها -  -دیدگاه نظری - ویژه نامه

ضرورت «اقدام فوری بشر دوستانه» در پاسخ به جنگ لجام گسیخته

نویدنو:07/8/1385

ضرورت «اقدام فوری بشر دوستانه» در پاسخ به جنگ لجام گسیخته



آذین داد-
*یک گزارش تحقیقی جدید پزشکان بخش درمان دولتی امریکا وعراق تخمین می زند که از زمان تهاجم لجام گسیخته امریکا به عراق در مارس سال2003 تقریبا 600000 عراقی کشته شده اند
"جنگ 2003 عراق منجر به نابودی تاسیسات حیاتی صنایع غذائی ، آب، امنیت و بهداشتی شده است ". گزارش ادامه می دهد که طبق آخرین آمار از 34000 پزشک عراقی مشغول خدمت در کشور در 2003 تعداد 12000 نفر مهاجرت و 2000 نفر کشته شده اند.

نویسنده: سوزان وب
منبع: «هفته نامه جهان مردم»، 10 اکتبر 2006

یک گزارش تحقیقی جدید پزشکان بخش درمان دولتی امریکا وعراق تخمین می زند که از زمان تهاجم لجام گسیخته امریکا به عراق در مارس سال2003 تقریبا 600000 عراقی کشته شده اند. این گزارش می افزاید که مرگ 55000 نفر دیگر بنا به دلایلی غیر از خشونت و درگیری نشان دهنده شرایط اسفبار و رو به زوال درمان و مراقبت های پزشکی در کشور است. بنا به نظر نویسندگان گزارش مزبور چنین شرایطی، "اقدام فوری بشر دوستانه" را ایجاب می کند
این بررسی از ماه مه تا ژوئیه (اردیبهشت تا مردادماه) سال جاری باهمکاری پزشکان دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه «جانز هاپکینز» و دانشکده پزشکی دانشگاه «المنتصریه» بغداد انجام گرفت. پزشکان عراقی با بازدید خانه به خانه در 16 استان از 18 استان بغداد و به خطر انداختن جان خود این بررسی را انجام دادند.
نتایج این تحقیق در شماره 11 اکتبر نشریه پزشکی معتبر انگلیسی «لانست» منتشر شد. این تحقیق با کمک «انستیتوی تکنولوژی ماساچوست» (
MIT) انجام گرفت و متن کامل آن تحت عنوان "تلفات انسانی در جنگ عراق " درشبکه کامپیوتری مرکز مطالعات بین المللی دانشگاه مذکور در دسترس می باشد.
طبق این گزارش از سال 2003 میزان مرگ و میر در عراق سال به سال افزایش یافته استت. بالاترین نرخ مرگ ومیر قبل از اشغال عراق، 5.5 درهزار نفر و آنهم تقریبا به دلایلی غیراز خشونت بود. اما در یک دوران 12 ماهه از ژوئن 2005 تا ژوئن 2006 (خرداددماه 84 تا 85) میزان مرگ ومیر به 19.8 - تقریبا یک به پنج- افزایش یافت که بیش از نیمی از آن به دلیل درگیری و خشونت بود. امسال نسبت به سال گذشته درصد کمتری از مرگ ها به نیروهای اشغالگر نظامی، ودرصد بالاتری به مرگ در اثر انفجار اتوموبیل نسبت داده می شود، اما به هر دلیلی که باشد، درصد همچنان در حال افزایش است. گزارش همچنین درضمیمه ای خاطر نشان می سازد که ، شرایط بهداشت ودرمان مردم عراق در زمان تهاجم امریکا، هنوز تحت تاثیر مصائب ناشی از جنگ 1991 و تحریم اقتصادی بود. در گزارش آمد است : "جنگ 2003 عراق منجر به نابودی تاسیسات حیاتی صنایع غذائی ، آب، امنیت و بهداشتی شده است ". گزارش ادامه می دهد که طبق آخرین آمار از 34000 پزشک عراقی مشغول خدمت در کشور در 2003 تعداد 12000 نفر مهاجرت و 2000 نفر کشته شده اند. گزارش همچنین شکست عمیق امریکا در بازسازی تسهیلات درمانی را مورد توجه قرار می دهد.
محمد جبوری ساکن بغداد به خبرگزاری سازمان ملل می گوید: "عراقی ها مثل ماهی در دریای سمی می میرند. آن ها زندگی بی ارزشی دارند وتحقیقات متعددی این امر را ثابت می کند". از زمان تهاجم تا بحال به دلیل جنگ 655،000 نفر یعنی 2.5درصد جمعیت عراق بیش از حد معمول به کام مرگ فرورفتند. ریچارد گارفیلد، پرفسور بهداشت عمومی دانشگاه کلمبیا، که با تعدادی از نویسندگان گزارش تحقیقی کار می کند در مصاحبه ای با مجله کریستین ساینس مونیتورگفت او احساس می کند که برجسته ترین نتیجه تحقیق این بود که : "شما می توانید این را با جنگ داخلی ( امریکا) ، خونبارترین جنگ ما، که طی آن 1.4 درصد مردم جان خود را از دست دادند مقایسه کرده وبه تاثیری که (آن جنگ ) برای امریکا داشت توجه کنید. اکنون مانند آن زمان، آن چه این آمار بیان می کنند بدین معنا است که هر خانواده ای سهمی از این فاجعه داشته است."
رئیس جمهور بوش وتعدادی دیگر گزارش مجله «لانست» را رد کرده اند. اما نویسندگان متذکر می شوند که صرف نظر از تعداد، گزارش همان روند آمار منتشره توسط پنتاگون و همچنین «شمارش اجساد عراقی» را، افزایش میزان مرگ از زمان تجاوز آمریکا، نشان می دهد.
«شمارش اجساد عراقی» و دیگر تحقیق های آماری فقط کشته هائی را شامل می شوند که دروسائل ارتباط جمعی منعکس می شوند. اما مجله «لانست» و دانشگاه «جانز هاپکینز» روشی را بکار بردند که برای ارزیابی شرایط درگیری معتبرتر می باشد. و این همان روشی است که توسط امریکا، دولت های دیگر و سازمان ملل در بسیاری از موارد منجمله درکنگو، کوسوو و دارفور بکار برده شده است. در عراق 92 درصد از مرگ های گزارش شده با گواهی فوت های مشخص همخوانی دارد.
یک وبلاگ نویس عراقی بنام «زیاد» در وبلاگ خود به نام" شفای عراق " نوشت که تلاش برای بی ارزش جلوه دادن این آمار کمترین معنایی برای عراقی های درگیر با مرگ ناشی از جنگ ندارد. " در نهایت باید گفت که مرگ در میان شهروندان غیر نظامی رو به افزایش است، سیستم درمانی رو به زوال است، و تحولات در مسیر درستی به پیش نمی روند." او ادامه می دهد: "باید از کسانی که در راه تهیه این گزارش تحقیقی تلاش کردند قدردانی کرد...، کسانی که به ان ها حمله می کنند نسبت به درد مردم عراق بی تفاوت هستند، به ویژه وقتی هیچ تلاش آشکاری برای تعیین آمار دقیق کشته شدگان به عمل نمی اورند. در حقیقت چنین به نظر می رسد که آنان تمایلی برای اینکار ندارند."
منتقدین جنگ می گویند که این گزارش ضرورت خروج نیروهای آمریکائی و اتخاذ یک سیاست متفاوت با مهلکه بوش –ساخته را نشان می دهد. سر مقاله روزنامه «دیترویت فری پرس» خواهان "تعیین جدول زمانی،ارائه طرح وبرنامه ای روشن برای اینکه آمریکا تا ابد در عراق نماند" را شده است. سر مقاله ادامه می دهد: " صحبت از «ادامه سیاست» در عراق کافی است. «ادامه سیاست» به یک مصیبت مداوم برای آن ملت و این ملت تبدیل شده است."
بنا بر نظر سنجی اخیر کانال تلویزیونی سی .ان.ان، حمایت مردم آمریکا از جنگ به پائین ترین حد نصاب خود رسیده است. تنها 34درصد از جنگ حمایت می کنند ، در حالیکه 64درصد مخالف آن هستند. زنان در صدر مخالفین قرار دارند، از هر 10 زن،7 نفر مخالف جنگ است.


هفته نامه جهان مردم ارگان حزب کمونیست ایالات متحده آمریکا می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست  


Free Web Counters & Statistics