نویدنو - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها -  -دیدگاه نظری - ویژه نامه

انتخابات آتي و سناريو‌هاي پيش رو

نویدنو:04/8/1385

انتخابات آتي و سناريو‌هاي پيش رو

عصرنو 36: بالاخره در آخرين فرصت ممكن، همزماني دو انتخابات خبرگان و شوراها، قطعيت يافت و پرده‌اي ديگر از سريال انتخابات‌هاي اخير كه همه به نتيجه يكساني براي جناح حاكم فعلي منجر شد آغاز گرديد.
مسلما در محاسبات انحصار طلبان حاكم، همزمان شدن اين دو انتخابات به دو نتيجه زير منجر خواهد شد:
1- فتح كامل و بي رقيب خبرگان و شوراها توسط اقتدارگرايان
2-تامين حد قابل قبولي از مشاركت مردم بويژه در انتخابات خبرگان براي نمايش مقبوليت مردمي
كه به فرموده لسان الغيب حافظ شيراز:
دامني را كه به صد حيله بيامد در دست به فسوني كه كند خصم رها نتوان كرد.
در انتخابات خبرگان ظاهراً هدف آنستكه با ابزار رد صلاحيت از طريق امتحاني به ظاهر علمي و با گزينش سياسي، اصولا فرصتي به اصلاح طلبان براي حضور در اين صحنه داده نشود. از طرف ديگر چون امكان اعلام عدم شركت آنها هم وجود دارد لذا از سياستهاي تأخيري (مثلاً عدم اعلام قطعي واجدان شرايط تا آخرين لحظه و بلاتكليف نهادن ) و همچنين تأييد صلاحيت و تشويق به شركت عده محدودي از شخصيتهاي قابل قبول مثل آقاي ‌هاشمي رفسنجاني براي در محظور اخلاقي قراردادن اصلاح طلبان استفاده خواهد شد. اين ترفند باعث مي‌شود كه اولاً تحريم انتخابات به صورت موثر از سوي اصلاح طلبان دچار مشكل شود و ثانياً فضا به گونه‌اي رقم بخورد كه شخصيت‌هاي چون هاشمي رفسنجاني در اين انتخابات نيز رأي نياورند و يا با آراي كم به مجلس خبرگان راه يابند و در نتيجه براي هميشه از صحنه سياسي كشور حذف شوند. در عين حال روستائياني كه به دليل انتخابات شوراها و علايق محلي به پاي صندوقهاي رأي مي‌روند آنقدر در صندوق‌هاي خبرگان با تشويق عوامل پاي صندوق رأي بريزند كه مقبوليت مردمي آقايان تأمين شود.براي مقابله با اين سناريو چه بايد كرد ؟ اينك زماني است كه مجمعتين كه از سوي اصلاح طلبان براي اين انتخابات وكالت تام الاختيار يافته اند به مسئوليت تاريخي خود عمل كنند و ادعاي هوشياري و اقدام درست روحانيت آگاه در لحظات حساس را به اثبات برسانند.روحانيت اصلاح طلب بايد از برخورد انفعالي خارج شود و سياستي فعال و تهاجمي و پيشدستانه در پيش بگيرد.گفته مي‌شود مجمعتين به ليستي از تعداد مورد نياز مجتهدين آزادانديش و واجد شرايط قانوني دست يافته اند. اينك زماني است كه اين ليست رسماً اعلام گردد و صراحتاً اتمام حجت شود اگر حتي يك نفر از ليست بدون ارائه دليل و مدرك قانوني رد صلاحيت شود، كل ليست از شركت در انتخابات انصراف خواهند داد. ترسيم چنين خط قرمزي يا منجر به برگزاري انتخابات قابل قبولي خواهد شد و يا آنكه حداقل انحصار طلبان را رسوا خواهد كرد.بر فرض محال كه اين امكان به دست آيد ليست كاملي از مجمعتين براي همه استانهاي كشور تأييد صلاحيت شود، حال با چه وعده و بهانه‌اي مي‌توان طبقات متوسط شهري كه بدنه اصلي رأي اصلاحات را تشكيل مي‌دهد قانع كرد كه به پاي صندوق رأي خبرگان بيايد ؟اگر يك ليست ائتلافي كامل در انتخابات خبرگان از سوي اصلاح طلبان وجود داشته باشد بهترين فرصت براي ارائه يك برنامه واحد فراهم مي‌شود: در اين صورت نه تنها امكان بسيج مردم وجود دارد بلكه اين نامزدها مي‌توانند با استفاده از فرصتي كه براي آنها در صدا و سيما فراهم مي‌شود، بذر اصلاحات را بار ديگر در ميهن اسلامي بپاشند. رئوس پيشنهادي اين برنامه در چهار چوب صلاحيتها و وظايف خبرگان رهبري عبارتند از:
1-اصلاح قانون انتخابات خبرگان رهبري در جهت حذف دور باطل حضور فقهاي شوراي نگهبان در تأييد صلاحيت‌ها
2-اصلاح قانون انتخابات خبرگان رهبري در جهت حضور خبرگان غير روحاني
3-اعمال نظارت و تحقيق و تفحص نسبت به عملكرد رهبري و نهادهاي تحت نظارت ايشان و آگاه كردن مردم از نتايج آن.
4-اعلام نامزدهاي مورد نظر اصلاح طلبان در صورت ايجاد ضرورت انتخابات رهبر جديد در آينده
5-اصلاح آئين نامه داخلي خبرگان در جهت شفافيت وطني ساختن اين مجلس
در صورت وجود چنين استراتژي و برنامه‌هايي علي رغم همه محدوديت‌هاي رسانه‌اي و فشارهاي ديگر، با روش سنتي دهان به دهان مي‌توان از اين انتخابات، دوم خرداد ديگري آفريد و با هدف‌هاي مستبدانه اقتدارگرايان را كاملا افشا كرد. در غير اين صورت اصلاح طلبان تنها ابزاري در خدمت بزك كردن چهره اقتدار و يكه‌سالاري خواهند بود و در نهايت نيز آخرين پايگاه‌هاي خود را نزد مردم از دست خواهند داد.
اما در مورد شوراها چه بايد كرد: در اين امر جز اتحاد و ائتلاف و هماهنگي اصلاح طلبان چه مي‌توان گفت. شوراها گرانقدرترين ميراث مردم سالاري از جنبش اصلاحات است كه باقي مانده است. نفس ايجاد و حفظ شوراها با بيش از سيصد هزار نفر عضو در سراسر كشور تا دورترين نقاط، سرمايه‌اي براي تداوم مردم سالاري و جامعه مدني است. در اين انتخابات بايستي در همه نقاط ستادهاي واحدي از اصلاح طلبان تشكيل شود، ده‌ها برابر تعداد مورد نياز هر حوزه از اصلاح طلبان نامزد شوند و از بقيه السيف رد صلاحيت شده، هر آنچه مي‌ماند مورد حمايت اصلاح طلبان قرار گيرد. البته اگر بر فرض محال در حوزه‌اي بيش از تعداد مورد نياز نامزد تأييد صلاحيت شد، افراد مازاد انصراف خواهند داد.
گمان مي‌رود اصلاح طلبان مي‌توانند يك ائتلاف سراسري مثلاً با اسم اتحاد براي آزادي و توسعه ايران اسلامي تشكيل دهند و نامزدهاي نهائي را تحت اين عنوان معرفي كنند تا از امكانات محدود تبليغي و رسانه‌اي خود حداكثر استفاده را ببرند.
ملاك نامزدهاي اصلاح‌طلبان غير از شرط اوليه التزام به مردم‌سالاري، خوشنامي و تخصص و كارآمدي در حوزه فعاليت شوراهاست.
خوشبختانه جناب آقاي خاتمي حركتي را در اين راستا شروع كرده اند و البته ايشان بهترين فردي هستند كه مي‌توانند محور اتحاد براي آزادي و توسعه ايران اسلامي باشند، باشد همان‌گونه كه اقتدارگرايان با بهره گيري از آزادترين انتخابات تاريخ ايران، حركت ارتجاعي خود را آغاز كردند، اصلاح طلبان هم بتوانند بسته ترين انتخابات را به يك فرصت تبديل كنند و خيزش دوباره خود را رقم بزنند.

منبع : سایت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست  


Free Web Counters & Statistics