خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

ايران رسما قطعنامه شوراي امنيت را رد كرد

نویدنو:16/5/1385

ايران رسما قطعنامه شوراي امنيت را رد كرد

 

دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: اقدام كشورهاي 1+5 را در ارائه بسته پيشنهادي و تصويب قطعنامه‌‏ عليه ايران قبل از دريافت پاسخ ايران به اين بسته، تناقض‌‏آميز خواند و تاكيد كرده كه صدور چنين قطعنامه‌‏هايي هيچ تاثيري در اراده ايران براي ادامه فعاليت‌‏هايش نخواهد داشت. 

علي لاريجاني در يك نشست خبري در پاسخ به اين سوال كه قطعنامه پيشنهادي درباره بحث هسته‌‏اي ايران در شوراي امنيت به تصويب رسيد، آيا در سياست‌‏هاي هسته‌‏اي كشور تجديد نظر خواهد شد، گفت: چند ماه پيش كشورهاي 1+5 بسته‌‏اي را به ايران پيشنهاد دادند كه اين بسته مورد استقبال ما قرار گرفت و ما اين بسته پيشنهادي را مورد مطالعه قرار داديم اما قبل از اينكه نتيجه مطالعات مشخص شود، قطعنامه‌‏اي را به تصويب رساندند.
وي افزود: اين حركت يك حركت پارادوكسيكال است و نشان مي‌‏دهد كه نيت كشورهاي 1+5 در ارايه بسته پيشنهادي زير سوال است و هدف از ارايه اين بسته قصد و غرض ديگري بوده اما آنها بايد بدانند اين قطعنامه‌‏ها هيچ تاثيري در اراده ايران ندارد.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه اگر آنها به دنبال محروم‌‏سازي ايران از غني‌‏سازي هستند، بدانند كه اشتباه مي‌‏كنند، گفت: سال گذشته مجلس مصوبه‌‏اي داشت كه اگر پرونده ايران به شوراي امنيت ارسال شود، اجراي داوطلبانه پروتكل الحاقي را قطع كرده و حقوق خودمان را مطابق
NPT دنبال مي‌‏كنيم. امروز هم اعلام مي‌‏كنيم اين‌‏گونه رفتارها در اراده ايرانيان تاثيري نخواهد داشت.
وي افزود: اگر اين‌‏گونه رفتارها را از خود نشان دهند، ما در تصميماتمان تجديدنظر و آن را به موقع اعلام خواهيم كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: در بررسي بسته پيشنهادي كميته‌‏هايي تشكيل شد كه در اين كميته‌‏ها به طور تخصصي موارد بسته بررسي شود اما قبل از اينكه نتايج را مطرح كنيم، آنها مسير ديگري را انتخاب كردند. در اين بسته گفته شده است ما حقوق ايران را درباره فناوري هسته‌‏اي به رسميت مي‌‏شناسيم اما از طرف ديگر قطعنامه صادر مي‌‏كنند كه ايران بايد تمام حقوق هسته‌‏اي خود را به حالت تعليق درآورد؛ اين دو موضوع چه چيزي را نشان مي‌‏دهد؟
لاريجاني افزود: آيا اين مساله كه شما حقوق ايران را محترم مي‌‏شماريد اما ايران حق ندارد از اين حقوق استفاده كند، منطقي است؟ آنها به بسته پيشنهادي جفا و آن را تخريب كرده‌‏اند و بايد پاسخگوي رفتار خود باشند.
وي با بيان اينكه اين رفتارهاي دوگانه باعث بي‌‏اعتمادي شده است، گفت: هيچ‌‏ گياه خوبي در شوره‌‏زار رشد نمي‌‏كند و با اين كار خودشان را از هدف اصلي كه حل مساله ايران در محيط عادلانه است، دور كرده‌‏اند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي درباره پيش‌‏نويس قطعنامه‌‏اي به خاطر تجاوز رژيم صهيونيستي به لبنان در شوراي امنيت، گفت: استفاده ابزاري از شوراي امنيت باعث بي‌‏حيثيتي اين شورا شده است. در گذشته هنگامي كه بحث ملي شدن صنعت نفت ايران مطرح شده بود، شوراي امنيت آن را برخلاف صلح و امنيت جهاني دانسته بود. حمله صدام به ايران هيچ‌‏گاه مورد محكوميت شوراي امنيت قرار نگرفت اما در بحث هسته‌‏اي ايران كه البرادعي اعلام كرده است فناوري هسته‌‏اي ايران هيچ تهديدي بر ضد صلح و امنيت جهاني نيست، قطعنامه‌‏اي بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل را صادر كرده‌‏اند.
وي افزود: ما در صحنه لبنان مي‌‏بينيم كه مردم از حيثيت خود دفاع مي‌‏كنند. ما اطلاع داشتيم كه رژيم صهيونيستي مانورهايي را براي حمله به لبنان انجام داده و اين حمله از قبل طراحي‌‏شده بود اما شوراي امنيت اين مساله را تهديد امنيت و صلح جهاني نمي‌‏داند و مي‌‏بينيم اكنون به خاطر مشكلاتي كه پيدا كرده‌‏اند، به دنبال قطعنامه هستند.
لاريجاني با بيان اينكه استفاده ابزاري از شوراي امنيت حادثه را تغيير نمي‌‏دهد، گفت: شوراي امنيت ظرفيت بين‌‏المللي خود را از دست داده است، اين نهادي كه براي فناوري‌‏هاي صلح‌‏آميز هسته‌‏اي ايران قطعنامه صادر مي‌‏كند، چنين پيشينه‌‏اي دارد.
وي با اشاره به روز 15 مرداد، سالگرد حمله اتمي آمريكا به هيروشيما، گفت: اين كشور كه خود بزرگ‌‏ترين جنايات تاريخ را انجام داده است، امروز نگران صلح و امنيت جهاني است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا ايران زنجيره‌‏هاي جديدي از سانتريفوژها را راه‌‏اندازي خواهد كرد، گفت: فناوري هسته‌‏اي ايران صلح‌‏آميز است، ما عضو
NPT هستيم، ما يك كشور مسووليت‌‏پذير در نظام بين‌‏المللي هستيم كه مقررات بين‌‏المللي را در نظامي جامع عمل مي‌‏كند.
وي افزود: ما فعاليت‌‏هاي هسته‌‏اي خود را گسترش مي‌‏دهيم و زنجيره‌‏هاي سانتريفوژ توسعه پيدا خواهد كرد اما در عين حال به دنبال مذاكره در شرايط عادلانه هستيم. اگر آنها فكر مي‌‏كنند با چماق مي‌‏توانند به نتيجه برسند، بدانند اين طرح از قبل شكست‌‏خورده است. آنها اگر به سياست‌‏هاي ايران توجه كنند و خواستار حل و فصل مساله باشند، بايد در يك مذاكره عادلانه شركت كنند.
لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه در قطعنامه شوراي امنيت تا پايان ماه اوت به ايران فرصت داده شده است كه غني‌‏سازي را متوقف كند، ايران چه پاسخي براي آن خواهد داشت، گفت: قطعنامه صادره فاقد وجاهت حقوقي است و عملا يك مركز بين‌‏المللي به نام آژانس را از حيض انتفاع مي‌‏اندازند. ما اين قطعنامه را رد مي‌‏كنيم و تعليق را نمي‌‏پذيريم.
وي افزود: ما مطابق
NPT فعاليت‌‏هاي خود را انجام مي‌‏دهيم و آمادگي داريم اگر كسي ابهامي دارد، آن را از طريق مذاكرات حل كنيم.
لاريجاني با انتقاد از رفتار دوگانه كشورهاي غربي، گفت: رفتار دوگانه كشورهاي غربي در زمينه برخورد با پرونده هسته‌‏اي، بسته پيشنهادي را دچار مشكل كرده است. آنها مسير راه حل را تغييرداده‌‏اند.
وي افزود: آنها بايد بفهمند كه با زبان زور نمي‌‏توافند با ايران صحبت كنند. مردم ايران در بحث اتمي خود پايبند هستند و هيچ‌‏كس نمي‌‏تواند پاي توافق‌‏نامه تعليق را امضا كند. ما بسته پيشنهادي را به اين روز نينداخته‌‏ايم بلكه كساني كه قطعنامه صادر كرده‌‏اند اين شرايط را به وجود آورده‌‏اند.
علي لاريجاني در ادامه نشست خبري خود در پاسخ به اين سوال كه چرا در قطعنامه شوراي امنيت شاهد حمايت روسيه و چين از اين قطعنامه بوديم، گفت: تصوير ساده از معادلات بين‌‏المللي دادن، به حل مسائل كمكي نمي‌‏كند، زيرا كشورها براساس منافع خود تصميم مي‌‏گيرند اما تصميم روسيه و چين تصميم درستي نبود و به ظرفيت خودشان در جهان لطمه زده است.
وي با تاكيد بر اين كه ما به توان ملي خودمان تاكيد داريم، گفت: ما از توان ديپلماسي در تمام زمينه‌‏ها استفاده مي‌‏كنيم اما حمايت روسيه و چين بر ميزان نقش آفريني آنها در حل مسائل بين‌‏المللي تاثيرگذار خواهد بود. ما يك راه روشن را دنبال مي‌‏كنيم و كساني كه مي‌‏خواهند در حل مسائل از اين ديپلماسي استفاده كنند، مي‌‏توانند از اين ظرفيت استفاده كنند.
لاريجاني افزود: ما دوستانمان را با يك تجربه نمي‌‏آزماييم، زيرا منافع ايران با كشورهاي مختلف يك امر مستمر و درازمدت است اما اين مسائل مي‌‏تواند در مسائل في‌‏مابين كشورها تاثير بگذارد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه بسته پيشنهادي كشورهاي 1+5 داراي چه مشكلات و ابهاماتي بود، گفت: ما از ابتدا اعلام كرديم كه اين بسته پيشنهادي نقاط قوت و ضعفي دارد و ابهاماتي در آن است كه بايد حل شود. اين بسته يك جواب قطعي ندارد و به تعداد مجهولات جواب دارد كه ابهامات بايد در درون مذاكرات رفع شود.
وي با بيان اين كه اين بسته مي‌‏توانست به عنوان يك حركت مثبت تلقي شود، رفتار آنها در صدور قطعنامه به اين نگاه لطمه زد، زيرا در مذاكرات مي‌‏توانستيم اين ابهامات را رفع كنيم و قرار بود در ملاقاتي كه با خاوير سولانا مسوول سياست‌‏خارجي اتحاديه اروپا داشته باشيم، ابهامات اين بسته حل شود.
لاريجاني تصريح كرد: وقتي پارادايم‌‏هاي مشتركي وجود نداشته باشد، نمي‌‏توانيم يك امر را مورد بررسي قرار دهيم. هنوز دور اول مذاكرات انجام نشده، قطعنامه صادر كرده‌‏اند و بايد پاسخ دهند چرا زمينه‌‏هاي حيات براي رشد اين بسته پيشنهادي را گرفته‌‏اند.
وي ادامه داد: ما مسير مذاكرات را قبول داريم و درست مي‌‏دانيم اما اگر غرب رفتار دوگانه دارد به ما مربوط نيست و اين بسته را عليرغم ابهامات و اشكالات پايه مناسبي براي حل مساله مي‌‏دانيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با تاكيد بر اين نكته كه ما نمي‌‏توانيم حقوق ايرانيان را واگذار كنيم، گفت: در اين بسته درباره صلح و امنيت پايدار, تكنولوژي نوين, زمينه انرژي پايدار و مشاركت ايران در تامين گاز و انرژي اروپا صحبت شده است اما بايد طرف مقابل تعريف روشني از عملكرد خود داشته باشد.
وي ادامه داد: نبايد در اين گونه مسائل عجله كرد. اگر آنها مذاكرات عادلانه را نمي‌‏پسندند، ما نمي‌‏توانيم حقوق ايرانيان را واگذار كنيم. ما نماينده دولت ايران براي دفاع از حقوق ايرانيان هستيم.
لاريجاني تصريح كرد: ما بايد در ابتدا يك فهم مشترك راجع به صورت, ابعاد و اجراي مساله داشته باشيم و ما حاضريم در يك مذاكرات سازنده ابهامات را رفع كنيم.
وي نتيجه استفاده ابزاري از شوراي امنيت را بي‌‏حيثيت كردن اين شورا خواند و گفت: مگر يك كار كودكانه است كه يك جا ما متوقف شويم و يك جا شما. اين توصيه‌‏ها ساده‌‏انگارانه است كه ايران غني‌‏سازي را تعليق كند و آنها جلوي تحريم ايران را بگيرند، مسير بحث هسته‌‏اي ايران، مسير روشني است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اين كه اگر دغدغه‌‏هايي در مسير هسته‌‏اي ايران وجود دارد، مي‌‏تواند آن را در مذاكرات مطرح كنند تا رفع شود، گفت: آنها حتي اگر استدلالي براي تعليق غني‌‏سازي دارند، در مذاكرات مي‌‏توانند مطرح كنند. ما به مذاكرات باز اعتقاد داريم ْآنها اگر اين را نمي‌‏پذيرند، مشكل خودشان است.
وي افزود: كشورهاي اروپايي يك صورت بزك كرده‌‏اي به نام" بسته پيشنهادي" ارايه مي‌‏دهند ولي اهداف ديگري را مدنظر دارند اما ما هوشيارانه رفتار طرف مقابل مورد توجه قرار مي‌‏دهيم و در عين شفافيت كامل رفتارها را مي‌‏پذيريم اما محروم سازي مورد قبول ما قرار نخواهد گرفت.
لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه شما چه پيشنهادي براي كشورهاي اروپايي داريد و پاسخ ايران به بسته پيشنهادي چه زماني است، گفت: رييس‌‏جمهور 22 اوت را زمان پاسخ ايران اعلام كرده است اما ما به سولانا هم گفته بوديم كه هرگاه كميته‌‏ها زودتر به نتيجه برسند، ما هم نتيجه را زودتر اعلام مي‌‏كنيم.
وي افزود: گذاشتن پيش شرط در مذاكرات صورت مساله را پاك مي‌‏كند. اگر كشورهاي غربي از ابزارهاي قدرت استفاده كنند، مذاكرات بي نتيجه خواهد ماند. آنها اعلام مي‌‏كنند ما حقوق ايران را قبول داريم اما هيچ گاه اعلام نمي‌‏كنند كه چرخه توليد سوخت هسته‌‏اي را هم قبول دارند يا خير؟
دبير شوراي عالي امنيت ملي، بحث نيروگاه هسته‌‏اي را مساله مناقشه ندانست و گفت: مساله اصلي چرخه سوخت هسته‌‏اي است. اگر چرخه سوخت را قبول داريد، چرا مي‌‏گوييد تعليق كنيد، زيرا البرادعي اعلام مي‌‏كند مساله هسته‌‏اي ايران هيچ تهديدي براي صلح و امنيت جهاني نيست. پس چرا بايد فعاليت‌‏هاي خود را تعليق كنيم. از اين گونه ابهامات در بسته پيشنهادي زياد وجود دارد.
لاريجاني در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آمريكا و فرانسه پيش نويس قطعنامه‌‏اي براي حل مساله لبنان داده‌‏اند، موضع و راه حل پيشنهادي ايران چيست، گفت: اين قطعنامه به نظر نمي‌‏رسد مساله لبنان را حل كند، زيرا خواسته‌‏هاي يك طرف در آن مطرح است. در اين قطعنامه مي‌‏گويند اسراي اسرائيلي بايد آزاد شوند اما اسراي لبناني بايد در اسارت بمانند تا زير نظر سازمان ملل آزاد شوند آيا ملت لبنان بايد اين امر را بپذيرد؟!
وي افزود: در مساله اتمي ايران هم غرب دو چهره از خود به شرق نشان مي‌‏دهد. يك چهره ارتجاعي و ماجراجويانه كه سردمدار آن آمريكا و انگليس است و يك چهره منطقي‌‏تر كه ساير كشورهاي اروپايي هستند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اينكه مساله بحران لبنان بايد ريشه‌‏يابي شود، گفت: بايد ديد چرا رايس به منطقه رفت و آمد كرد و كاري جز جلوگيري از آتش‌‏بس را انجام نداد و اعلام مي‌‏كند ما به دنبال طرح خاورميانه جديد هستيم. طرح خاورميانه بزرگ به كجا رسيد؟ وي افزود: تمام دوستان عرب آمريكا از طرح خاورميانه بزرگ به تمسخر ياد مي‌‏كنند. طرح خاورميانه جديد همان حرف شيمون پرز است كه مي‌‏گويد دموكراسي را ول كنيد و مقدمات روابط اقتصادي كشورهاي منطقه را با اسرائيل فراهم كنيد. اين طرح خاورميانه جديد است.
لاريجاني تصريح كرد: بعد از 11 سپتامبر به افغانستان و عراق حمله كردند و اين كشورها را نابود كردند، آيا تروريسم كمتر شد؟ مشكلي اين است كه آمريكايي‌‏ها منطقه را نمي‌‏شناسند و مي‌‏خواهند با زور به منطقه سلطه پيدا كنند كه اين امر جواب نمي‌‏دهد.
وي افزود: همانگونه كه ملك عبدالله شاه اردن اعلام كرد؛ نصرالله و حزب‌‏الله قهرمان منطقه هستند و آمريكايي‌‏ها با اعمال‌‏شان حزب‌‏الله را در منطقه تكثير مي‌‏كنند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي، اولين گام معقول در بحران لبنان را ايجاد آتش بس خواند وگفت: اگر مشكل اسرا هست، مي‌‏توان اسرا را آزاد كرد. آنها به دنبال حل مساله نيستند بلكه به دنبال ورود عناصر ديگر به اين صحنه هستند. اسرائيل فكر مي‌‏كرد در چند ساعت مي تواند حزب‌‏الله را تسليم كند اما پس از 26 روز به جاي اين كه به شكست خود اعتراف كنند، مي‌‏خواهند با ورود عناصر ديگر مجال بيشتري را ايجاد كند تا شايد بتوانند كار ديگري را صورت دهند.
وي افزود: آنها در حركات ماجراجويانه خود اشتباهات محاسباتي داشتند، اگر دولت‌‏هاي بزرگ مي‌‏خواهند كشتار مردم خاتمه پيدا كند، توصيه ما اين است كه عاقلانه و دقيق به حادثه نگاه كنند و اغراض خود را به اين صحنه وارد نكنند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين سوال كه با تصويب قطعنامه در شوراي امنيت برضد ايران آيا تغييري در سياست‌‏هاي ايران صورت خواهد گرفت يا خير گفت: هيچ تغييري در سياست‌‏هاي هسته‌‏اي ايران روي نخواهد داد بلكه آْنها بايد پاسخ دهند چرا رفتار دوگانه دارند؟! مذاكرات در خلاء رخ نمي‌‏دهد و بايد بسترهاي آن فراهم شود؛كسي كه فرمان مذاكرات را به سمت ديگر مي‌‏پيچاند و مي‌‏خواهد مسير ديگري را طي كند، بايد انتظار داشته باشد كه طرف مقابل عكس‌‏العمل نشان دهد و قبل از اين كه طرح جديدي بخواهد جايگزين شود، غرب بايد پاسخ‌‏گوي رفتار دوگانه خود باشد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين سوال كه كشورهاي غربي تعليق غني‌‏سازي را پيش شرط انجام مذاكرات آني خوانده‌‏اند، آيا تعليق حتي به صورت موقت انجام خواهد گرفت يا خير گفت: مذاكرات بايد پارادايم‌‏هاي معقولي داشته باشد و ما نمي‌‏توانيم مطابق ميل ديگران ايران را اداره كنيم، زيرا ما براساس منافع ملي خودمان تصميم مي‌‏گيريم.
وي افزود: چرا بايد غني‌‏سازي در سطح تحقيقات تعليق شود؟ چنين پيش‌‏شرط‌‏هايي مورد قبول ما نيست و اين گونه مذاكرات را قبول نخواهيم كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با بيان اين كه ايجاد شرايط بحراني در منطقه به ضرر همگان است، گفت: دكترين ايران، ايجاد يك ثبات پايدار در منطقه است و ورود عناصر ساختگي از جنس خاورميانه جديد ثبات به وجود نمي‌‏آورد.
وي افزود: آيا لشكركشي به عراق و افغانستان امنيت به وجود آورد؟ آنها هنوز نتوانستند در عراق امنيت ايجاد كنند، آمريكا مي‌‏خواست برج دموكراسي به وجود آورد، زندان ابوغريب به وجود آمد.
لاريجاني تصريح كرد: امنيت پايدار بايد به وسيله دولت‌‏هاي منطقه ايجاد شود و آنها كه به دنبال سلطه بر منطقه و تسلط بر منافع نفت و گاز و كشورگشايي اسرائيل هستند، بدانند كه با لشكركشي نمي‌‏توانند اهداف خود را به سرانجام برسانند.
وي با بيان اين كه درگيري‌‏هاي منطقه بين شيعه و سني با تحريك آمريكا صورت مي‌‏گيرد، گفت: سفير آمريكا در عراق در جلسه‌‏اي به سران سني‌‏هاي اين كشور سه خواسته را مطرح كرد؛ اول اين كه لوله تفنگ را از سمت آمريكا برگردانيد، دوم جهت‌‏گيري را به سمت ايران انجام دهيد و سوم تهاجم خود را به سمت شيعيان عراق برگردانيد. اين امر نشان مي‌‏دهد كه آمريكا به دنبال درگيري بين شيعه و سني در منطقه است كه زمينه سازي براي حضور خود باشد.
لاريجاني تصريح كرد: اگر منطقه آرامش پيدا كند، نيازي به آقابالاسر ندارد و اين كشور بايد از اين تئوري پردازانه‌‏هاي مفتضحانه دست بردارد، زيرا مردم منطقه عاقلند و مي‌‏توانند مسائل خودشان را حل كند.
وي با اشاره به مساله فلسطين گفت: در فلسطين مي‌‏توان دريك رفراندوم دموكراتيك تمام مردم فلسطين را به پاي صندوق‌‏هاي راي آورد تا خودشان، حكومت خودشان را انتخاب كنند، چرا با اين امر مبارزه مي‌‏كنيد؟
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين سوال كه واكنش ايران به قطعنامه شوراي امنيت در بحث هسته‌‏اي ايران چيست؟ گفت: واكنش ايران ابعاد مفصلي دارد كه به مرور ديده خواهد شد و ما قطعنامه را قبول نخواهيم كرد و تعليق را نمي‌‏پذيريم. ما عضو آژانس بين المللي انرژي اتمي و متعهد به مقررات
NPT هستيم.
وي درباره حمايت‌‏هاي ايران از مردم لبنان گفت: حزب‌‏الله بخش مهمي از مردم لبنان است كه يك دفاع مدني را انجام مي‌‏دهد. ما در عراق زماني كه صدام جنايت مي‌‏كرد، از رهبران مردمي اين كشور حمايت كرديم و دوستي امروز ما با آنان به خاطر آن زمان است.
لاريجاني با بيان اين كه ما به يك تئوري وحدت ملي در لبنان اعتقاد داريم، گفت: همه بخش‌‏هاي لبنان بايد همبستگي خود را حفظ كنند و ايران به حمايت‌‏هاي معنوي و مادي خود از لبنان ادامه خواهد داد و آن را پنهان هم نمي‌‏كنيم.
وي درباره كمك تسليحاتي ايران به لبنان گفت: حزب‌‏الله نيازي به تسليحات ايران ندارد و خودشان مي‌‏توانند نيازهاي خود را رفع كنند. ما مقاومت آنها را شجاعانه و نجيبانه مي‌‏دانيم و در كنار مردم لبنان و حزب‌‏الله هستيم.
لاريجاني با انتقاد از سكوت برخي از كشورهاي عربي منطقه گفت: كساني كه دچار خواب‌‏آلودگي سياسي هستند و نمي‌‏خواهند شرايط مردم لبنان را درك كنند، بايد پاسخگو باشند اما ما يك كشور مسووليت‌‏پذير درنظام بين‌‏المللي هستيم و مسووليت امروز ما به عنوان يك كشور مسلمان كه مي‌‏خواهد حقوق بشر را رعايت كند، دفاع از مردم لبنان است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به قطعنامه شوراي امنيت گفت: اين قطعنامه جنبه سياسي دارد و ما زماني كه اشكال در سياست خود را بفهميم، تغيير سياست مي‌‏دهيم. ما عضو
NPT هستيم و آن را ميثاق خوبي مي‌‏دانيم و بايد از حقوقي كه در NPT است، برخوردار شويم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مردم را در جريان تبعات تحريم‌‏هاي شوراي امنيت قرار خواهيد داد، گفت: در مواقع لازم مردم را به طور كامل از سياست‌‏هاي ايران مطلع خواهيم كرد. ما به دنبال استيفاي حقوق ملت ايران هستيم اما مذاكرات تحت فشار را قبول نمي‌‏كنيم، امروز هم آماده مذاكره هستيم نه اين كه از يك طرف مذاكره كنند و از طرف ديگر به دنبال صدور قطعنامه باشند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي درپاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين كه روزنامه ساندي تايمز مدعي شده است كه در كشور تانزانيا يك محموله اورانيوم از معادن كنگو به مقصد بندرعباس توقيف شده است، آيا اين خبر را تاييد مي‌‏كنيد، گفت: اين خبر صحت ندارد، زيرا ما نيازي به اورانيوم خارج از كشور نداريم. ما معادن اورانيوم و كارخانه تبديل به كيك زرد را داريم و عقل هم قبول نمي‌‏كند كه در اين شرايط اين‌‏كار را انجام دهيم.
وي افزود: اين كار يك جنگ رواني است كه هر از چند گاهي آمريكايي‌‏ها براي تشويش اذهان عمومي مردم دنيا ايجاد مي‌‏كنند كه هيچ گونه صحت خبري ندارد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين سوال كه برخي از مقامات كشورهاي اروپايي نسبت به نتيجه بخش بودن مذاكرات ابراز ترديد كرده‌‏اند، گفت: اگر كسي در نتيجه بخش بودن مذاكرات ترديد دارد، چرا بسته پيشنهادي ارايه مي‌‏كند؟ ما احتياج به شكلات نداريم، ما كشوري هستيم كه به ميزان استعدادهاي خود مي‌‏خواهيم از فناوري‌‏ها برخوردار شويم.
وي افزود: به ما مي‌‏گويند شما به دنبال رهبري منطقه هستيد، ما مي‌‏خواهيم ابزار اين مساله را از دست شما بگيريم كه اين هم يكي از حرفهاي بيهوده‌‏اي است كه قبلا هم زده‌‏اند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در ادامه نشست خبري خود با بيان اين كه شنيده‌‏ام مجلس نظرات ديگري بعد از صدور قطعنامه شوراي امنيت برضد ايران دارد, گفت: صدور قطعنامه قطعا در رفتار ايران تاثير مي‌‏گذارد، ما نظارت‌‏هاي آژانس را مي‌‏پذيريم ولي مسير خود را با استقامت ادامه مي‌‏دهيم.
وي شوراي امنيت را ابزار دست قدرت‌‏هاي بزرگ خواند و گفت: اين شورا هرجا كه منفعت آمريكا و هم پيمانانش باشد، سريعا عكس‌‏العمل نشان مي‌‏دهد و قطعنامه صادر مي‌‏كند اما بدانند اين گونه قطعنامه‌‏ها هيچ تاثيري در اراده ايران به وجود نخواهد آورد و آنها بايد پاسخگو باشند كه آيا اين رفتارها باعث كاهش نظارت‌‏هاي آژانس نمي شود, كاري نكنيد كه ايران را وادار به واكنش كنيد.
لاريجاني درباره راي مثبت روسيه و چين به قطعنامه شوراي امنيت و ادامه همكاري با اين كشورها گفت: ما با روسيه و چين همكاري‌‏هاي زيادي داريم و فكر نمي‌‏كنم حمايت آنها از قطعنامه برضد ايران زياد مهم باشد و به نفع كشورهاي منطقه است كه روابط خود را با ايران حفظ كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه برخي از مقامات اروپايي اعلام كردند كه اگر نفت به 200 دلار هم برسد و دو سه زمستان هم بلرزند، ايران را تحت فشار قرار خواهند داد, گفت: كساني كه مي‌‏خواهند بلرزند, بلرزند؛ اين مساله به رفتار آنها بستگي دارد و در بعضي زمينه‌‏ها مجبورند بلرزند, اما ما نمي‌‏خواهيم در دنيا كسي بلرزد و نمي‌‏خواهيم از سلاح نفت استفاده كنيم.
وي افزود: متناسب با رفتار آنها ايران مي‌‏تواند از حقوق خود دفاع كند, بحث هسته‌‏اي ايران پيچيده نيست و درمذاكرات قابل حل است. ما پيش قدم نيستيم كه اقداماتي انجام دهيم اما اگر ديگران كردند بايد عواقب آن را تحمل كنند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به سوالي مبني براين كه مهم‌‏ترين دستاورد تيم جديد هسته اي را چه مي‌‏دانيد و عملكرد تيم قديم چگونه بوده است, گفت: من فرقي بين آنها قائل نيستم, ما همه ايراني و در اهداف ملي يك جور فكر مي‌‏كنيم؛ مساله هسته‌‏اي در راس كشور تصميم گيري مي شود و دوستان قديم مسيري را طي كردند كه همان هدايت‌‏ها اكنون هم وجود دارد.
وي افزود: در گذشته ما براي نشان دادن حسن‌‏نيت همه فعاليت‌‏ها را تعليق كرده بوديم تا در مذاكرات به نتيجه برسيم اما سال گذشته در قبال حسن‌‏نيت ايران آنها اعلام كردند كه بايد تمام فعاليت هاي هسته‌‏اي به حالت تعليق درآيد كه اين امر مورد قبول ايران قرار نگرفت.
لاريجاني ايران را يك كشور داراي دانش هسته‌‏اي خواند و گفت: در فناوري هسته‌‏اي سه مرحله معدن با كيك زرد, كيك زرد تا گاز
UF6 در كارخانه UCF و غني‌‏سازي اورانيوم وجود دارد كه ما به هر سه مرحله دست پيدا كرده‌‏ايم و دانش هسته‌‏اي را بدست آورده‌‏ايم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با تاكيد بر اين نكته كه اگر اين پايداري ادامه پيدا كند، دستاوردهاي آن در آينده براي استقلال كشور بسيار مهم است, گفت: اين دستاوردها براي نسل آينده است، زيرا بعد از چند دهه سوخت فسيلي تمام مي‌‏شود و ما نيازمند سوخت اتمي هستيم. چگونه مي‌‏شود نيروگاه داشته باشيم ولي سوخت نداشته باشيم, زحمتي كه امروز دولتمردان ايران مي‌‏كشند، براي آينده است تا استقلال كشور حفظ شود.
وي افزود: ما مشكلي براي تهيه سوخت هسته‌‏اي از مراكز سوخت بين‌‏المللي نداريم ولي اگر روزي بخواهند از اين مساله به عنوان ابزار فشار استفاده كنند و بگويند سوخت به شما نمي‌‏دهيم، بايد بتوانيم سوخت هسته‌‏اي را توليد كنيم و امروز بايد در مقابل اين گستاخي و فشار غيرمنطقي ايستادگي كنيم.
لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه در قطعنامه شوراي امنيت صحبت از تحريم اقتصادي برضد ايران شده است، دكترين اقتصادي ايران چگونه خواهد بود, گفت: از قبل هم از اين گونه سخنان به عنوان اهرم فشار استفاده مي‌‏كردند و چيز تازه اي نيست, با اين تحريم‌‏ها بيش از اين كه ما ضرركنيم، آنها ضرر مي‌‏كنند. ما را مجبور به كاري نكنيد تا در سرما بلرزيد ولي اگر اين كار را كردند، تبعات آن را بايد بپذيرند و واكنش ما به اندازه كافي دردآور است.
وي ادامه داد: دولت سناريوهاي مختلفي را طراحي كرده است و زمان اين گونه تهديدها به پايان رسيده, ايران بسترهاي اقتصادي دارد كه بتوانند خود راتامين كند و در اين زمينه برنامه ريزي‌‏ها صورت گرفته است .
دبيرعالي شوراي امنيت ملي درپاسخ به اين سوال كه آيا نبايد كشورهاي اسلامي از سلاح نفت براي جلوگيري از تجاوزات اسرائيل استفاده كنند, گفت: اميدواريم اين غيرت اسلامي به وجود آيد و كشورهاي اسلامي بايد از هر ابزاري كه دارند در مقابل تجاوز اسرائيل استفاده كنند و نبايد در اين زمينه بي‌‏مسووليت بود و ما براي هرگونه كمكي سياسي و اقتصادي كه بتواند جنگ را خاتمه دهد، اعلام آمادگي مي‌‏كنيم.
وي درپاسخ به اين سوال كه آمريكا تحريم‌‏هاي جديدي را برضد چند شركت به خاطر رابطه با ايران اعمال كرده است, گفت: اين يك چهره ارتجاعي و ماجراجويانه از آمريكا را نشان مي‌‏دهد اما چيز جديدي نيست و تاثيري در رفتار ايران نمي‌‏گذارد, چرا حاكمان آمريكا فكر مي‌‏كنند با اين رفتار رهبران ايران تغيير روش مي‌‏دهند, آنها بايد ذهن خود را تغيير دهند. زيرا مسائل منطقه با تحريك آنها آشفته‌‏تر مي‌‏شود و اگر به دنبال منافع خود هستند، بايد منطقه را آرام كنند.
لاريجاني درباره احتمال حمله نظامي به ايران گفت: اين امر بسيار بعيد است، زيرا بيش از آنكه ما ضرر كنيم، آنها ضرر مي‌‏كنند. تهديد ايران به معناي آن است كه ايران مجوز دارد طبق
NPT فعاليت‌‏هاي اتمي خود را مخفي كند و اين امر چه نفعي براي آنان دارد؟
وي افزود: ما احتمال اين حمله را بسيار بعيد مي‌‏دانيم ولي اگر انجام دادند، ايران همچنان مقاومت خواهد كرد و در اين رابطه هم پيش‌‏بيني هاي لازم صورت گرفته است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تصريح كرد: حل مساله اتمي ايران فقط از مذاكره عادلانه حل مي‌‏شود و بايد فضاي بي‌‏اعتمادي از بين برود و آنها بايد بفهمند كه اين فضا را به وجود آورده‌‏اند, البته در عالم سياست نمي‌‏توان گفت فضاي اعتماد مطلق وجود دارد اما بايد زمينه‌‏هاي حداقل اعتماد را فراهم كرد.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا ايران مفاد بسته پيشنهادي را اعلام نكرد, گفت: خاوير سولانا مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا هنگام ارايه اين بسته پيشنهادي به ما گفت كه از اين پيشنهاد تنها شش نسخه وجود دارد و اين را محرمانه نگه داريد و آن را بررسي كنيد، ما هم مطابق قول خود عمل كرديم.

منبع: ايلنا

 

بازگشت به صفحه نخست


Free Web Counters & Statistics
 

a