خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

پاسخ بسته پيشنهادي اروپا داده شد

نویدنو:01/6/1385

دبير شوراي عالي امنيت ملي:
آماده ايم از اول شهريور ماه مذاكرات را به طور جدي آغاز كنيم
به خواسته‌هاي مطروحه در بسته پيشنهادي پاسخ داده شده است

تهران- خبرگزاري كار ايران

علي لاريجاني"، دبير شوراي عالي امنيت ملي، امروز(سه شنبه) اعلام كرد كه ايران آماده است از اول شهريورماه به مذاكرات جدي با گروه 1+5 در خصوص مجموعه پيشنهادي‌شان وارد شود.


به گزارش ايلنا، امروز(سه شنبه) در عيد مبعث پيامبر عظيم‌الشان اسلام(ص)علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي، سفيران كشورهاي چين، روسيه، آلمان، انگليس، فرانسه و سوييس(به نمايندگي از آمريكا) را به حضور پذيرفت و نقطه‌نظرات جمهوري اسلامي ايران درباره بسته پيشنهادي كشورهاي مذكور در16 خرداد برابر با ششم ژوئن را به آنان ارايه كرد.
لاريجاني در اين ديدار متذكر شد كه همان‌گونه كه قبلا دكتر محمود احمدي‌نژاد، رييس جمهوري اسلامي ايران اعلام كرده بود" كشورمان در آخرين روز مردادماه به وعده خودش عمل" و پاسخ خود را ارايه كرد.
وي به نمايندگان كشورهاي1+5 گفت: هرچند رفتار طرف مقابل در اقدام غيرحقوقي شوراي امنيت توجيهي نداشت، اما بر اساس توصيه كوفي عنان، دبيركل سازمان ملل متحد ما با نگاه مثبت پاسخ بسته پيشنهادي را تهيه كرديم و حتي در بسياري موارد كه ابهاماتي وجود داشت تلاش كرديم با تفسير منطقي و مثبت راه را براي مذاكرات عادلانه باز كنيم و با وجود بدعهدي طرف مقابل در اقدامات پس از6 ژوئن، جمهوري اسلامي مسير سازنده‌اي را پيش روي گروه1+5 قرار داد و آماده است از روز23 اوت مطابق با اول شهريور ماه به طور جدي مذاكرات را آغاز كند.
لاريجاني به نمايندگان گروه كشورهاي1+5 به صورت تفصيلي توضيح داد كه در نقطه‌نظرات جمهوري اسلامي به نحو منطقي و عادلانه و سازنده به خواسته‌هاي مطروحه در بسته‌ پيشنهادي پاسخ داده شده است.
وي توصيه كرد: با وجود جوسازي‌ها در خصوص نسبت دادن خريد زمان، هرچه سريع‌تر نمايندگان كشورهاي1+5 به ميز مذاكره بازگردند و در همه مسايل مطروحه در بسته پيشنهادي اعم از مساله هسته‌اي و همكاري‌هاي درازمدت اقتصادي و فني و همچنين همكاري‌هاي امنيتي در منطقه در مسيري تفاهم‌آميز به نتيجه برسيم و در هر سه بخش، جمهوري اسلامي به عنوان يك كشور مسووليت‌پذير در نظام بين‌المللي آمادگي دارد نقش سازنده خود را در اين زمينه‌ها ايفا كند.

 

پاسخ بسته پيشنهادي اروپا داده شد

لحظاتي پيش علي لاريجاني، در محل دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي پاسخ نهايي ايران درباره بسته پيشنهادي گروه 1+5 را به نمايندگان اين کشورها در تهران ارائه كرد.

به گزارش خبرنگار بازتاب: در اين جلسه که «بارون پاول فون مالتزان»، «برنارد پولتي» و «الكساندر ساندونيكف» سفراي آلمان، فرانسه و روسيه و «كيت اسميت» كاردار سفارت انگليس (در غياب سفير) و نمايندگان چين و سوئيس (حافظ منافع آمريكا در تهران) حضور داشتند، لاريجاني متذكر شد كه همان‌گونه كه قبلا دكتر محمود احمدي‌نژاد، رييس جمهوري اسلامي ايران اعلام كرده بود، كشورمان در آخرين روز مردادماه به وعده‌ خود عمل و پاسخ خود را ارايه كرد.

وي به نمايندگان كشورهاي 1+5 گفت: هرچند رفتار طرف مقابل در اقدام غيرحقوقي شوراي امنيت توجيهي نداشت، اما بنا بر توصيه‌ آقاي کوفي عنان، ما با نگاه مثبت پاسخ بسته‌ي پيشنهادي را تهيه كرديم و حتي در بسياري موارد كه ابهاماتي وجود داشت تلاش كرديم با تفسير منطقي و مثبت راه را براي مذاكرات عادلانه باز كنيم و با وجود بدعهدي طرف مقابل در اقدامات پس از 6 ژوئن، جمهوري اسلامي مسير سازنده‌يي را در پيش روي گروه 1+5 قرار داد و آماده است از روز 23 اوت مطابق با اول شهريور ماه به طور جدي مذاكرات را آغاز نمايد. 

گفتني است، با توجه به اظهارات مسئولان عالي رتبه نظام، به نظر مي رسد ايران تعليق را رد، اما راه را براي گفتگو در زمينه توافقات دو طرفه باز گذاشته است.

پيش بيني مي‌شود محافل غربي در مواجهه با پاسخ مشروح، جامع و فني ايران در قبال بسته هسته‌اي، موضع انفعال پيش گيرند و حربه تهديد از طريق شوراي امنيت سازمان ملل را پررنگ كنند.

اولين واکنش آمريکا به پاسخ ايران

نماينده آمريکا در سازمان ملل گفته است در صورتی که ايران راه همکاری را برگزيده باشد روابط متفاوتی با ايالات متحده ممکن خواهد بود
به گزارش بی بی سی: لحظاتی پس از اعلام پاسخ ايران به پيشنهاد اتحاديه اروپا برای حل مسئله اتمی ايران، جان بولتون، نماينده آمريکا در سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفته است اين پاسخ 'به دقت' بررسی می شود.

در حاليکه از محتوای پاسخ ايران خبر رسمی منتشر نشده، آقای بولتون اعلام کرده اگر ايران 'مسير همکاری را برگزيده باشد'، برقرای روابط متفاوت با ايالات متحده و بقيه جهان ممکن خواهد بود. وی در عين حال گفته است در صورتی که خواسته های پنج عضو دايم شورای امنيت در پاسخ ايران برآورده نشده باشد، اين شورا آماده است طبق موافقت وزرای خارجه پنج کشور به سوی تحريم های اقتصادی گام بردارد.

همزمان با تسليم پاسخ ايران، ديپلمات های حاضر در مقر شورای امنيت سازمان ملل متحد به طور غير رسمی درباره محتوای احتمالی پاسخ ايران گفتگو می کردند و صحبت های آقای بولتون اولين موضع گيری رسمی در اين زمينه محسوب می شود.

 

 

 

*گفت‌وگوي ايسنا با بروجردي درباره پاسخ به پيشنهاد1+5*
*امـيـدواري نـسـبـت بـه آغـاز مـذاكـرات
*برخورد عجولانه طرف مقابل ديگر جايگاهي ندارد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس

علاءالدين بروجردي در خصوص فرصت‌سازي پاسخ ايران به بسته پيشنهادي 1+5 گفت: اگر كشورهاي اروپايي و به ويژه گروه 1+5 بخواهند منطقي برخورد كرده و از فشارهاي سياسي غيرمنطقي آمريكا دنباله‌روي نكنند، مذاكرات مي‌تواند در يك بستر مناسب شكل گيرد.

رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه "جمهوري اسلامي ايران با اعلام به هنگام پاسخ خود به تعهد خود و قولي كه رييس جمهور به جامعه جهاني داده بود،‌ جامه‌ي عمل مي‌پوشاند" اظهار داشت: اين نشان‌دهنده‌ي صداقت جمهوري اسلامي ايران است و در عين‌حال يك بار ديگر اشتباه بودن اقدام شتابزده و غيرمنطقي سه كشور اروپايي را كه با شتابزدگي غيرمنطقي اقدام به صدور قطعنامه عليه ايران كردند، را نشان مي‌دهد.

وي گفت: سياست كلي جمهوري اسلامي ايران، برخورد مثبت با پيشنهادات ارائه‌شده، پذيرفتن مذاكره و تأكيد بر آن به عنوان منطقي‌ترين و بهترين روش براي برون‌رفت از وضعيت جاري است.

به گفته‌ي رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اگر آن اقدام شتابزده را سه كشور اروپايي و به تبع، شوراي امنيت سازمان ملل انجام نمي‌دادند، امروز شاهد تحول و پيشرفت مثبت‌تري در امر فعاليت‌هاي هسته‌يي جمهوري اسلامي ايران و مذاكرات گذشته با گروه 1+5 بوديم.

بروجردي افزود: با توجه به ديدگاه مثبت جمهوري اسلامي ايران جاي اميدواري است كه مذاكرات آغاز شود.

به گفته‌ي وي با توجه به مجموعه واقعيتهاي موجود در صحنه، همچنين جاي اميدواري است كه خروجي اين مذاكرات، خروجي قابل قبول و مثبتي باشد.

وي با اشاره به اعلام زمان مشخص از سوي جمهوري اسلامي ايران جهت پاسخ به بسته پيشنهادي و با بيان اينكه "ايران بر اين تعهد خود استوار بود" گفت: با توجه به اينكه اصل پيشنهاد گروه 1+5 حاوي هيچ زمان‌بندي خاصي نبود، لذا اين امر (اعلام زمان براي پاسخ ايران) نشان‌دهنده‌ي تعامل مثبت جمهوري اسلامي ايران با پيشنهادات ارائه شده بود.

رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس افزود: برخورد عجولانه طرف‌هاي مقابل براي تسريع در پاسخ بود، لذا امروز كه پاسخ ايران ارائه مي‌شود برخورد عجولانه جايگاهي ندارد.

لاريجاني پاسخ ايران را رسما به 1+5 تحويل داد*
دبير شوراي عالي امنيت ملي:
آماده‌ايم از اول شهريورماه به طور جدي مذاكرات را آغاز كنيم

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هسته‌يي

دكتر علي لاريجاني امروز سه شنبه اعلام كرد كه ايران آماده است از اول شهريورماه به مذاكرات جدي با گروه 1 + 5 در خصوص مجموعه پيشنهادي‌شان وارد شود.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، امروز در عيد مبعث پيامبر عظيم‌الشان اسلام، دكتر علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي، سفيران چين، روسيه، آلمان، انگليس، فرانسه و سوييس (به نمايندگي از آمريكا) را به حضور پذيرفت و نقطه‌نظرات جمهوري اسلامي ايران درباره‌ي بسته‌ي پيشنهادي كشورهاي مذكور در 16 خرداد (ششم ژوئن) را به آنان ارايه كرد.

لاريجاني در اين ديدار متذكر شد كه همان‌گونه كه قبلا دكتر محمود احمدي‌نژاد، رييس جمهوري اسلامي ايران اعلام كرده بود، كشورمان در آخرين روز مردادماه به وعده‌اش خود عمل و پاسخ خود را ارايه كرد.

وي به نمايندگان كشورهاي 1+5 گفت: هرچند رفتار طرف مقابل در اقدام غيرحقوقي شوراي امنيت توجيهي نداشت، اما بر اساس توصيه‌ي كوفي عنان، دبيركل سازمان ملل متحد ما با نگاه مثبت پاسخ بسته‌ي پيشنهادي را تهيه كرديم و حتي در بسياري موارد كه ابهاماتي وجود داشت تلاش كرديم با تفسير منطقي و مثبت راه را براي مذاكرات عادلانه باز كنيم و با وجود بدعهدي طرف مقابل در اقدامات پس از 6 ژوئن جمهوري اسلامي مسير سازنده‌يي را در پيش روي گروه 1+5 قرار داد و آماده است از روز 23 اوت مطابق با اول شهريور ماه به طور جدي مذاكرات را آغاز نمايد.

لاريجاني به نمايندگان گروه كشورهاي 1+5 به صورت تفصيلي توضيح داد كه در نقطه‌نظرات جمهوري اسلامي به نحو منطقي و عادلانه و سازنده به خواسته‌هاي مطروحه در بسته‌ي پيشنهادي پاسخ داده شده است.

وي توصيه كرد: با وجود جوسازي‌ها در خصوص نسبت دادن خريد زمان، هرچه سريع‌تر نمايندگان كشورهاي 1+5 به ميز مذاكره بازگردند و در همه‌ي مسايل مطروحه در بسته‌ي پيشنهادي اعم از مساله‌ي هسته‌يي و همكاري‌هاي درازمدت اقتصادي و فني و هم‌چنين همكاري‌هاي امنيتي در منطقه در مسيري تفاهم‌آميز به نتيجه برسيم و در هر سه بخش، جمهوري اسلامي به عنوان يك كشور مسووليت‌پذير در نظام بين‌المللي آمادگي دارد نقش سازنده‌ي خود را در اين زمينه‌ها ايفا كند.

سفير آمريكا در سازمان ملل:
پاسخ ايران به مجموعه‌ي 1+5 را به دقت مطالعه مي‌كنيم

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هسته‌يي

سفير آمريكا در سازمان ملل اعلام كرد: ما پاسخ ايران به مجموعه‌ي پيشنهادي‌مان را به دقت مطالعه خواهيم كرد.

 

دفترمهندس موسوي برخي نقل قولهاي منتسب به وي را ردكرد
موسوي:همه نيروهاي متعهد بردستاوردهاي انقلاب اسلامي اتفاق نظردارندوبه هرتلاشي براي تفرقه باسوءظن مي‌نگرند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي

دفتر مهندس «ميرحسين موسوي» با رد برخي نقل قول‌هاي منسوب به وي درباره پرونده هسته‌يي در برخي از سايت‌ها و روزنامه‌ها، در اطلاعيه‌اي تصريح كرد كه « با توجه به شرايط جهاني امروز، پرونده تكنولوژي هسته‌يي فقط مي‌تواند توسط كساني دستمايه‌ي جدال‌هاي جناحي قرار گيرد كه به منافع حياتي كشور بي‌اعتنا هستند.»

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران متن كامل اطلاعيه دفتر مهندس موسوي كه در اختيار ايسنا قرار گرفت، به اين شرح است:

«‌ در چند روز اخير در برخي از سايت‌هاي اينترنتي نقل قول‌هايي از آقاي مهندس مير حسين موسوي در مورد سياست‌هاي پرونده تكنولوژي هسته‌يي پخش شده است و متاسفانه روزنامه‌هايي كه از هر موضوعي براي تحريف و مخدوش كردن چهره‌ي رقباي سياسي استفاده مي‌كنند از اين مطلب به صورت غيراخلاقي استفاده كرده‌اند.

در اين نقل قول‌ها آمده است كه آقاي مهندس ميرحسين موسوي، دولت آقاي خاتمي را در پيگيري پرونده تكنولوژي هسته‌يي به كوتاهي متهم كرده است.

آقاي مهندس موسوي در مورد اين اخبار اظهار داشت: در طول دوراني كه اينجانب مشاور برادر دانشمند و فرهيخته دكتر خاتمي بودم، نه ايشان و نه اينجانب، قبول مسووليت مشاورت را به منزله يكي بودن نظريات در زمينه‌هاي گوناگون نمي‌ديديم، ولي اين بدان معنا نمي‌تواند باشد كه ايشان در پي‌گيري وظايف سنگين و قانوني رياست‌جمهوري در قبال پرونده تكنولوژي هسته‌يي و يا امثال آن كوتاهي داشته باشند.

مهندس موسوي هم‌چنين گفت: با توجه به شرايط جهاني امروز، پرونده تكنولوژي هسته‌يي كشور فقط مي‌تواند توسط كساني دستمايه‌ي جدال‌هاي جناحي قرار گيرد كه به منافع حياتي كشور بي‌اعتنا هستند. بنده يقين دارم همه نيروهاي متعهد و دلسوز، اعم از راست يا چپ، اصول‌گرا يا اصلاح‌طلب بر سر دفاع از منافع ملي و دستاوردهاي انقلاب اسلامي اتفاق نظر دارند و به هر گونه تلاشي براي ايجاد تفرقه با سوءظن مي‌نگرند.»

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست

 

Free Web Counters & Statistics