خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

پایان نشست ۱+۵ در لندن درباره ایران

نویدنو:04/03/1385

پایان نشست ۱+۵ در لندن درباره ایران

 

• نمایندگان پنج کشور عضو ثابت شورای امنیت سازمان ملل و آلمان موسوم به ۱+۵ چهارشنبه به جلسه خود با دستور کار بررسی پیشنهاد تروییکای اروپایی برای حل چالش برنامه هسته‌ای ایران، پایان دادند. وزارت خارجه انگلیس در اطلاعیه‌ای کوتاه، این نشست را "سازنده و امیدوارکننده" توصیف کرد

• سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا: قدرتهای بزرگ جهان روز چهارشنبه در لندن به پیشرفت زیادی درباره تدوین رویکردی در قبال برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند ولی هنوز نتوانسته‌اند به توافق نهایی در این زمینه دست یابند ...

اخبار روز: www.iran-chabar.de
پنج‌شنبه 
۴ خرداد ۱٣٨۵ -  ۲۵ می ۲۰۰۶

 

نمایندگان پنج کشور عضو ثابت شورای امنیت سازمان ملل و آلمان موسوم به   ۱+۵ چهارشنبه به جلسه خود با دستور کار بررسی پیشنهاد تروییکای اروپایی برای حل چالش برنامه هسته‌ای ایران، پایان دادند.
وزارت خارجه انگلیس، میزبان این گردهمایی، در اطلاعیه‌ای کوتاه، بدون اشاره به محتوای مذاکرات روز چهارشنبه، این نشست را که در پشت درهای بسته برگزار شد، "سازنده و امیدوارکننده" توصیف کرد.
این وزارتخانه اعلام کرد: مذاکرات سازنده و با ارزشی انجام شده و پیشرفت بدست آمده امیدوارکننده است. این مذاکرات بیانگر نگرانی مشترک بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای ایران و مسایل مهم آن بود.
ایرنا خبرگزاری جمهوری اسلامی، در عین حال گزارش داد، با این حال، برخی گزارشهای غیررسمی از ناکامی نشست روز چهارشنبه لندن برای جلب توافق شرکت‌ کنندگان، با توجه به حل نشدن اختلافها میان کشورهای شرکت‌ کننده و تقسیم‌بندی نشست به سه جناح اروپا، آمریکا و روسیه بعلاوه چین حکایت دارد.
کاربرد عبارت "کارهای مقدماتی در روزهای آینده ادامه خواهد یافت" در اطلاعیه امروز وزارت خارجه انگلیس، احتمال صحت این گزارشها را تقویت می‌کند.
در اطلاعیه وزارت خارجه انگلیس آمده است: مدیران سیاسی (حاضر در نشست لندن) اکنون به پایتختهای خود گزارش خواهند کرد، از جمله این موارد پیشنهاد ملاقات وزیران (خارجه) در آینده نزدیک برای اخذ تصمیم نهایی خواهد بود.
یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس، پیشتر در گفت‌وگو با ایرنا، اختلاف نظر میان پنج عضو دایمی شورای امنیت و آلمان را درباره پیشنهادهای تروییکای اروپایی تایید کرده بود.
روزنامه "فایننشال تایمز" چاپ لندن نیز روز چهارشنبه از اختلاف میان هیات حاکمه آمریکا بویژه میان "کاندولیزا رایس" وزیر خارجه و "دیک چنی" معاون رییس جمهوری این کشور درباره نحوه برخورد با چالش برنامه هسته‌ای ایران خبر داده بود.
با اینحال مفاد پیشنهادهای انگلیس، فرانسه و آلمان که نشست لندن کار بررسی آن را برعهده داشت، هنوز به صورت رسمی علنی نشده است.
از دو هفته پیش رسانه‌های غربی به گمانه‌زنی درباره موارد تشویقی و تنبیهی پیشنهادی جدید اروپا پرداختند و از جمله به همکاری اروپا با ایران در زمینه راه‌اندازی راکتورهای اتمی آب سبک به ازای توقف فعالیت غنی‌سازی اورانیوم اشاره کردند.
لندن این گمانه‌زنی‌ها را "غیردقیق و خام" توصیف کرده است.
"مارگارت بکت" وزیر خارجه انگلیس روز چهارشنبه در لندن گفت که کشورش به دنبال یافتن "راهی با ارزش" برای ایران به منظور متقاعد ساختن تهران به توقف برنامه غنی‌سازی هسته‌ای است.
وی در مصاحبه مطبوعاتی و در پاسخ به سوالی درباره پیشنهادهای انگلیس، فرانسه و آلمان در این زمینه افزود: نظر ما روشن است. ما قصد درگیری با ایران را نداریم.
بکت با خودداری از تشریح مفاد پیشنهادهای تروییکای اروپایی گفت: فکر می‌کنیم مواردی وجود دارد که می‌توان به ایران پیشنهاد داد.
نشست روز چهارشنبه لندن قرار بود جمعه گذشته برگزار شود، اما با توجه به تداوم اختلاف اعضا و آنچه که تکمیل نبودن پیشنهادهای انگلیس، فرانسه و آلمان اعلام شد، برگزاری آن به تعویق افتاد.
این نشست که در سطح مدیران سیاسی وزارتخانه‌های خارجه برگزار شد، پس از ناکامی قطعنامه پیشنهادی انگلیس و فرانسه با حمایت آمریکا در شورای امنیت و ناکامی وزیران خارجه این کشورها در رسیدن به توافقی در قبال برنامه اتمی ایران، در دستور کار غرب قرار گرفت
 
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بعد از پایان مذاکرات لندن گفت: معتقدم در این مقطع نمی‌توان گفت تمام مسائل حل‌و‌فصل شده است.
خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن گزارش داد، شون مک‌کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: قدرتهای بزرگ جهان روز چهارشنبه در لندن به پیشرفت زیادی درباره تدوین رویکردی در قبال برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند ولی هنوز نتوانسته‌اند به توافق نهایی در این زمینه دست یابند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس) بعلاوه آلمان که در نشست لندن شرکت کرده بودند برای ارائه گزارش به پایتخت‌های خود باز خواهند گشت و احتمالا نشست‌های دیگری در ادامه این نشست، برگزار ‌می‌شود.
مک‌کورمک گفت: آنچه من شنیده‌ام این است که پیشرفت زیادی در تدوین مجموعه‌ای از تدابیر ترغیب و عامل بازدارنده درباره ایران و تشویق این کشور به چشم پوشی از فعالیت‌های حساس هسته‌ای به دست آمده است.
وی افزود: به گمان من در مرحله کنونی نمی‌توان گفت در تمامی مسائل به توافق رسیده‌ایم ولی نوعی توافق در خصوص مشوق‌ها و اقدامات بازدارنده به دست آمده است.

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست


Free Web Counters & Statistics