نویدنو -  کتاب -   رحمان هاتفی  درباره ما -  آرشیو

از همین قلم

 
 
 
 

2017-09-21

نویدنو  31/06/1396 

 

 

 

حزب تودهٔ ایران: سخنرانی دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل تهدیدی جدی برای صلح جهانی است!

حزب تودهٔ ایران بر این باور است که، صلح جهانی در گروِ تلاش همهٔ نیرو های مترقی و صلح‌دوست جهان  برای حل همهٔ اختلاف‌ها و درگیری‌ها در جهان از طریق مذاکره و در چارچوب منشور سازمان ملل است!

نخستین سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا،‌ در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، در صبح روز سه‌شنبه ۲۸ شهریورماه (۱۹ سپتامبر ۲۰۱۷)، ماهیت عمیقاً ارتجاعی،‌ مداخله‌جویانه و جنگ‌طلبانهٔ دولت آمریکا و خطرات جدی‌ای که ازاین‌روی صلح جهانی را تهدید می‌کند، در معرض قضاوت افکارعمومی جهان قرار داد.

سخنرانی دونالد ترامپ، که در نخستین روز از نشست سالانهٔ مجمع عمومی سازمان ملل و در پی سخنرانی آقای آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، به ‌مناسبت گشایش مجمع عمومی،  ایراد شد، به‌طور بی‌سابقه‌ای نه‌فقط در بردارندهٔ تهدید به‌نابودی یک کشور عضو سازمان ملل بود بلکه با تهدید، و موضع‌ گیری خصمانه برضد کشورهایی که از سیستم‌های نظری دیگری حمایت می‌کنند، از بی‌اعتقادی ترامپ و دولتش به اصول پایه‌ای منشور سازمان ملل و تهدید روشنی بر ضد حق حاکمیت کشورها در گوشه و کنار جهان حکایت می‌کرد. ترامپ در سخنرانی‌اش، با حمله شدید و مستقیم به جمهوری دموکراتیک خلق کره و تهدید به نابود کردن کامل این کشور، درواقع تمامی کشورهایی که در جهان حاضر به‌قبول سیطرهٔ سیاسی، نظامی و اقتصادی آمریکا نباشند، هدف حمله و تهدید خود قرار داد. سخنان تهدیدآمیز ترامپ در رابطه با کوبا و ونزوئلا، بازتاب تهاجم ایدئولوژیک و ارتجاعی سران امپریالیسم آمریکا به حقوق خلق‌ها و تهدیدی جدی نسبت به بشریت از سوی آنان است.     

رئیس‌جمهوری آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل با استفاده از ادبیاتی غیرمتعارف، اهانت‌بار و تهدیدآمیز، از ایران با ‌عنوان کشوری "یاغی" نام برد و جامعهٔ بین‌المللی را فراخواند تا با اقدامات "بی‌ثبات‌کنندهٔ رژیم جنایتکار " ایران مقابله کند. البته ترامپ سعی داشت در این سخنان خود را دوست و خیر خواهِ مردم ایران قلمداد کند و در بخشی از سخنانش حکومت ایران را "یک دیکتاتوری فاسد" دانست که "در پشت نقاب دمکراسی دروغین پنهان" شده است. او درعمل کشورهای دیگر را فراخواند تا به "جهاد" برای تغییر رژیم در ایران بپیوندند. آنچه ماهیت واقعی سخنان ترامپ و عیار پایبندی او را به صلح و مبارزه با تروریسم آشکار می‌کند، حمایت او از دولت‌های سرکوبگر و جنگ‌طلبی همچون اسرائیل و عربستان سعودی و دیگر کشورهای مرتجع عربی بود که از زمره حامیان اصلی تروریسم و داعش در منطقه‌اند و بارها از سوی سازمان ملل متحد به‌سبب ارتکاب به جنایت‌های جنگی‌ محکوم شده‌اند، یعنی کشورهایی که در مقام دوستان ایالات‌متحده‌اند. سخنان ترامپ دربارهٔ اوضاع خطرناک خاورمیانه تکرار همان اتهاماتی است که او در سفرش به عربستان سعودی و در جریان ملاقات و گفتگو با سران کشورهای عربی مرتجع در ریاض مطرح کرده بود. توجه به‌این نکته هم اهمیت دارد که، اعضای اصلی دولت ترامپ و حامیان او در رهبری حزب جمهوری ‌خواه آمریکا، در ماه‌های گذشته، با طرفداران اعادهٔ رژیم سلطنتی در ایران و دیگر نیروهای ارتجاعی‌ای که خواستار حملهٔ نظامی آمریکا به ایران و "تغییر رژیم"‌اند، در گفتگو و تبادل‌نظر بوده‌اند.                                      

دونالد ترامپ، در سخنرانی‌اش همچنین مخالفت آمریکا با توافق‌نامهٔ "برجام" را به‌صراحت اعلام کرد و گفت: "صریح بگویم، این توافق یک شرمساری برای ایالات ‌متحده است" و در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی- که او از آن با عنوان "یک توافق بد" نام برد- تأکید کرد که "آمریکا هرگز در قرارداد یک‌طرفه‌ای که هیچ سودی برای این کشور نداشته باشد، باقی نخواهد ماند. ... ما نمی‌توانیم اجازه بدهیم که رژیم جنایتکار ایران به اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌اش ادامه دهد درحالی‌که برنامهٔ موشکی خطرناک خود را دنبال می‌کند. ما به توافقی، اگر آن توافق پوششی باشد برای برنامهٔ نهایی (سلاح) هسته‌ای، نمی‌توانیم پایبند باشیم."

درحقیقت، دولت ایالات‌متحده به‌خوبی می‌داند که لغو توافق‌نامهٔ برجام، باتوجه به اینکه اتحادیهٔ اروپا، چین، روسیه و سازمان ملل هم امضاکنندهٔ آن بوده‌اند، برای دولت ترامپ به‌سادگی ممکن نخواهد بود. به‌همین لحاظ، کوشش‌های دیپلوماتیک دولت آمریکا و سفرهای رکس تیلرسون، وزیر خارجهٔ آمریکا، به پایتخت‌های اروپایی در هفته‌های اخیر به‌منظور رایزنی ‌چشمگیر بوده است. با توجه به اینکه در هفته‌های گذشته اظهارنظرهایی گوناگون در رابطه با راهکرد های احتمالی ایالات‌متحده در رابطه با ایران و گزینه‌های آمریکا در برخورد با رژیم حاکم در ایران مطرح بوده است، تعجب‌آور نیست که جنب ‌و جوش محفل‌هایی غیر مسئول و ماجراجو در ایران را نیز شاهد باشیم. اظهاراتی از قبیل اینکه ایران شهر های اصلی اسرائیل را در صورت حملهٔ نظامی این کشور به ایران با خاک یکسان خواهد کرد یا اینکه در صورت لغو برجام ایران می‌تواند از نظر غنی‌سازی در ظرف چند ساعت به شرایط قبل از امضای برجام بازگردد، را باید موضع‌گیری‌هایی عمیقاً ماجراجویانه و غیرمسئولانه قلمداد کرد.

حزب تودهٔ ایران بار دیگر تأکید می‌کند که، با هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی ایران به‌شدت مخالف است. طرد رژیم ضدمردمی ولایت فقیه و استقرار حاکمیت مردم، دموکراسی و تحقق حقوق و آزادی‌های دموکراتیک و عدالت اجتماعی در ایران، تنها و تنها از درون مبارزهٔ مردم ایران و نیروهای مترقی و آزادی‌خواه کشور امکان‌پذیر است. سخنان مداخله‌جویانهٔ دونالد ترامپ نه‌تنها کمکی به مبارزهٔ مردم ما برای استقرار حاکمیت مردمی نمی‌کند، بلکه درعمل حربه‌یی خواهد بود در دست مرتجعان حاکم و رژیم دیکتاتوری برای سرکوب مبارزهٔ مردم و نیروهای مترقی، آزادی‌خواه و اصلاح‌طلب در ایران.

 حزب تودهٔ ایران، در رابطه با تحول‌های سیاسی کنونی که می‌تواند دگرباره میهن ‌مان را در وضعیتی تهدیدآمیز قرار دهد، ثبات و حاکمیت ملی کشورمان را به‌خطر بیندازد و اقتصاد و شرایط زندگی مردم و زحمتکشان‌مان را با دشواری بیشتر مواجه کند، نگرانی عمیق خود را ابراز می‌کند. ما همهٔ نیروهای صلح‌دوست جهان، "شورای جهانی صلح" و همهٔ کشورهای مستقل را فرامی‌خوانیم تا با راهکرد فاجعه‌آمیزِ دولت ایالات‌متحدهٔ تحت رهبری دونالد ترامپ در رابطه با ایران و دیگر کشورهای دیگر جهان مخالفت خود را صریحاً اعلام کنند. ما بر این باوریم که، همهٔ اختلاف نظرها و درگیری‌ها در بین کشورها و دولت‌ها در همهٔ نقاط جهان می‌تواند به‌صورت صلح‌آمیز و در چارچوب احترام متقابل به حاکمیت ملی و استقلال یکدیگر حل و برطرف شوند. ما همهٔ نیروهای میهن‌دوست و صلح‌طلب را فرامی‌خوانیم تا همدوش هم متحدانه برضد جنگ و مداخلهٔ خارجی مبارزه کنند و با طرح‌های محافل ماجراجو و جنگ‌طلبان وابسته به حاکمیت ولایی مخالفت کنند.

 

کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران

۲۸ شهریورماه ۱۳۹۶

 

Share

بازگشت به صفحه نخست

مطلب را به بالاترین بفرستید: Balatarin

نامه ها ومقالات خودرا به نشانی webmaster@rahman-hatefi.net  بقرستید

انتشار اخبار، مقالات و بیانیه ها در این صفحه الزاماً به معنای تایید آن‌ها نیست
 
    اشتراك در نویدنو

  

نشانی پست الکترونیک: