خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

مصاحبة رادیوی لبنانی صوت الشعب (صدای مردم) با خالد حداده، دبیر کل حزب کمونیست لبنان

نویدنو:16/5/1385

مصاحبة رادیوی لبنانی صوت الشعب (صدای مردم) با خالد حداده، دبیر کل حزب کمونیست لبنان

9 مرداد 1385
س. صحبت های زیادی دربارة "خاورمیانة جدید" پیشنهادی دولت آمریکا می شود. نظر شما در این باره چیست؟

ج. شکل گیری آن "خاورمیانة جدید"ی که ایالات متحد آمریکا خواهان آن است خیلی وقت است که آغاز شده، به طور مشخص تر از زمان جنگ عراق و محاصرة غزه. البته این خاورمیانه ای است که صرفاً بر اساس لغو پیمان سایکس ـ پیکو(1) بنا می شود، اما نه با هدف جایگزین کردن آن با اتحاد، همکاری و همدلی بیشتر، بلکه به منظور ایجاد تفرقه و فروپاشی.
آنها می خواهند با ایجاد فرقه گرایان متخاصم، از جمله صهیونیسم که پرقدرت ترین آنهاست و بر پایة دو اصل بنیادی ارتش شکست ناپذیر و قوم گرایی یهودیِ نژاد پرستانه فعالیت می کند، این منطقه را در هم بریزند.
در این صورت آنها خواهند توانست تمام دولت های کوچک منطقه را به طور مستقیم زیر سلطة خود بگیرند و تمام منابع آنها را چپاول کنند.
به نظر من این نقشه در عراق متحمل ضرباتی شد و اکنون نیز در لبنان و فلسطین زیر ضربه قرار گرفته است.
به باور ما از درد و رنج مردم فلسطین و لبنان خاورمیانة جدیدی پدید خواهد آمد که مخالف نقشه ای است که آمریکا می خواهد با فولاد و آتش و اشغال و تجاوز تحمیل کند، و در برابر آن مقاومت خواهد کرد.
ما گمان نمی کنیم که دنیای عرب ساکت باقی خواهد ماند، و معتقد نیستیم که نظام کنونی کشورهای عربی حلقه به گوش، به خاطر شریک جرم بودن [با غارتگران] و بی توجهی به آرمان فلسطین و عرب، برای مدتی طولانی برجا خواهد ماند. ما معتقدیم که اعراب برای مقابله با دشمن آمریکایی و صهیونیستی، برای حفاظت از منابع شان و برای تحصیل دموکراسی و پیشرفت و دگرگون کردن نظام های سیاسی شان به پا خواهند خواست.
بدین ترتیب، ما بر این باوریم که بر بنیان پیروزی جنبش مقاومت و عزم استوار مردم لبنان، دنیای عرب شکل های تازه ای به خود خواهد گرفت که در آنها مردم نقشی بنیادی بازی خواهند کرد. در عین حال، ما همة تلاش خود را به کار می بریم تا نیروهای پیشرفت و دموکراسی در جامعة عرب جای خود را در چارچوب ساختمان دنیای آتی عرب بیابند.

س. موضع شما در برابر بیانیة اخیر نخست وزیر لبنان چیست؟

ج. پیش از برگزاری کنفرانس مطبوعاتی نخست وزیر فواد سینیوره و رییس مجلس نبیه بِری، ما از آنها خواستیم که با توجه به کشتار وحشیانه در قانا (2) پیش از هر چیز دو اقدام فوری و سریع انجام دهند.
یکی اجازة ورود ندادن و نپذیرفتن کاندولیزا رایس بود که از تصمیم گیرندگان اصلی صحنة سیاست آمریکاست، و به نظر می آید تصمیم تازه ای در آستین دارد که دو هفتة دیگر به ماشین نظامی اسراییل فرصت خواهد داد تا دست به کشتارهای بیشتری بزند و خرابی و ویرانی باز هم بیشتری به بار آورد. همچنین از آن دو خواستیم جفری فِلتمَن، سفیر آمریکا، را از لبنان اخراج کنند.
این سفیر از زمان ورودش به لبنان نقش کثیفی در اوضاع منطقه بازی کرده است. در کنار برنامه ریزی تجاوزهای اسراییل، او تلاش زیادی کرد تا با ایجاد جو تفرقه در داخل لبنان به توسعة کشمکش های درونی کمک کند. اما عزم راسخ نیروهای مقاومت این نقشة او را نقش بر آب کرد.
نقشة تجاوز هم تا همین حالا دست کم به پیروزی نرسیده است و امیدواریم که در آینده با کامل شدن پیروزی قهرمانان مقاومت و عزم استوار جنوب، به طور کامل در هم شکسته شود. فزون بر این ما معتقدیم که با حمایت از مردم جنوب، مردم لبنان توانسته اند نقشة دوم را نیز خنثی سازند. بدین ترتیب ما بر این باوریم که موضع اخیر دولت را می تواند به طور سازنده ای مبنای استفاده قرار داد، اما نگرانی ما از این است که از این موضع عقب نشینی شود.
بنابراین، دولت لبنان باید با تکیه بر این امر که تجاوز کنونی نه برضد حزب الله یا نیروی مقاومت، بلکه تجاوزی است اسراییلی ـ آمریکایی برضد مردم لبنان و ارتش لبنان موضع محکم تری در برابر سیاست آمریکا بگیرد و قدرت دیپلماتیک خود در جهان را به کار اندازد و دوستان راستین لبنان در سراسر دنیا را به حرکت در آورد. در اینجا فرصت را مغتنم می شمارم و در روز ارتش به ارتش لبنان و موضع میهن دوستانه ای که گرفته است و به شهیدان آن درود می فرستم. به نظر ما دولت لبنان باید در این جهت بر تلاشش بیفزاید و شرایط و عوامل ادامة مقاومت استوار مردم لبنان را فراهم کند؛ دولت باید در سیاست پایداری اش فعال تر شود، نه این که فقط به روش های بازدارنده، دلجویانه و نیکوکارانه به معنای سنتی آن متوسل شود.
از آنجا که دشمن صهیونیستی در این مدت نتوانسته پیشرفت مهمی بکند، روشن است که تهاجم خود را گسترش و افزایش خواهد داد. این همان حرفی است که دیروز نخست وزیر دشمن گفت، مبنی بر این که هنوز 10 روز تا دو هفته وقت لازم دارد، به عبارت دیگر می خواهد 10 روز یا دو هفتة دیگر ویرانگری اش را ادامه دهد.

س. این که دشمن اعلام کرده است که حمله های هوایی اش را برای مدت 48 ساعت متوقف می کند، چه اهمیتی دارد؟

ج. به نظر من تعلیق عملیات به مدت 48 ساعت نقشة کثیفی است که اسراییل فکر می کند با اجرای آن بتواند به دو هدف دست یابد: نخست، می خواهد با گفتن این که یک مهلت 48 ساعته داده است تا سازمان ملل بتواند غیر نظامیان را از منطقه دور کند، از زیر بار مسئولیت های اخلاقی، قانونی و بین المللی اش شانه خالی کند، اگرچه همین حالا هم در نظر مردم عادی و افکار عمومی بین المللی از زیر بار مسئولیت هایش طفره می رود.
دوم، دشمن می خواهد از این مهلت استفاده کند و تجدید قوا کند، و روحیة همبستگی و انسجام در میان رده های مختلف ارتش را که بر اثر پایداری دلیرانه و استواری راسخ قهرمانان مقاومت در برابر پیشروی های زمینی دشمن ضعیف شده است، تقویت کند.
به عبارت دیگر، می خواهند تلاشی دوباره کنند، اما این بار بر روی زمین سوخته، جایی که می توانند نه بر قوا و ارتش و ارادة خودشان، بلکه بر جنایت کاری های هوشمندانة ماشین جنگی نظامی آمریکایی اتکا کنند که برای دور بعدی تجاوزها در خدمت آنها قرار داده شده است.
بدین ترتیب، به نظر ما، در حالی که نیروهای مقاومت بر حسب وظیفه ای که احساس می کنند با عزمی راسخ به مقاومت ادامه می دهند، دولت لبنان نیز باید شانه به شانة این سطح از فداکاری عمل کند و همراه با جامعة بین المللی تمام تلاشش را به کار بیندازد تا بر فشار خود بیفزاید و این نقشة جنایت کارانة اسراییل را افشا کند که زیر پوشش آن می خواهند مصیبت و مرارت را برای یک هفتة دیگر بر کشور ما تحمیل کنند.

س. دیروز نیروهای میهن دوست چپ بیانه ای صادر کردند و برای مقابله با دشمن فراخوان دادند. موضع شما در این مورد چیست؟

ج. ما خود نیز بخشی بنیادی از این نیروهای چپ هستیم که آن بیانیه و فراخوان را صادر کردند، و بنابراین معتقدیم که همان گونه که شهروندان جنوب دست به مقاومت میهن دوستانه زدند، آنها [نیروهای چپ] نیز می توانند مقاومت سراسری لبنان را برای مقابله با اشغالگران در جنوب و در هر نقطه ای که تجاوز صورت می گیرد، به راه اندازند.
ما شروع به آماده سازی خودمان کردیم که در این مقاومت شرکت کنیم، تا اگر که دشمن در خاک ما پیشرَوی کرد و دهکده های لبنان را اشغال کرد، ما در میان نخستین دسته های مقاومت در برابر آن باشیم.
همان طور که می دانید، در اجرای این خط مشی ما شهیدانی هم تقدیم کرده ایم، به ویژه در شهر سریفه که در آن رفقای ما مشغول انجام وظیفة مقابله با پیشروی نظامی دشمن بودند.
اگر امروز ما از این درد رنج می بریم که نمی توانیم کاری بیشتر از این بکنیم، به خاطر دگرگونی هایی است که در جنبش مقاومت در ده سال گذشته صورت گرفته است.
با وجود این ما مصمم هستیم به هر طریق و وسیله ای که در اختیار داریم و در هر سطحی از پیکار با دشمن مقابله کنیم.


(1)- پیمانی که در ماه مه 1916 در جریان جنگ جهانی اول در پی تقسیم امپراتوی عثمانی بین دولت های فرانسه و بریتانیا و با هدف مشخص کردن منطقة کنترل هر کدام در خاورمیانه به طور مخفیانه بسته شد.
(2)- اشاره به بمباران وحشیانة شهر جنوبی قانا توسط نیروی هوایی اسراییل در بامداد روز 30 ژوئیه که در آن یک ساختمان مسکونی مورد اصابت قرار گرفت و منجر به کشته شدن بیش از 60 غیرنظامی که اکثر آنان زن و کودک بودند، شد.

منبع: صدای مردم

بازگشت به صفحه نخست


Free Web Counters & Statistics
 

a