خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

 قطعنامه سازمان ملل بستری برای صلح در منطقه نخواهد بود

نویدنو:07/6/1385

مصاحبه با دبير اول حزب کمونيست اسرائيل

 قطعنامه سازمان ملل بستری برای صلح در منطقه نخواهد بود

 برگردان ناهيد جعفرپور

 

مصاحبه با دبير اول حزب کمونيست اسرائيل
قطعنامه سازمان ملل بستری برای صلح در منطقه نخواهد بود!
Jungewelt
Heike Schrader, Athen
22.8.2006

برگردان ناهيد جعفرپور
مشگل اصلی همان تشکيل دولتی فلسطينی است.
توضيح: "ايسام ماخول دبير اول حزب کمونيست اسرائيل است. حزب کمونيست اسرائيل بين 3 تا 4 درصد آراء مردم اسرائيل را دارا بوده و توانسته است با اين آراء سه نماينده به پارلمان اسرائيل بفرستد ".

سئوال: 10 روز پيش شورای امنيت سازمان ملل قطعنامه 1701 را صادر نمود . آيا با اين قطعنامه صلح ميان اسرائيل و لبنان برقرار شد؟
جواب :اين قطعنامه هيچ راه حلی نيست. بلکه بخشی از خود مشکل است و مطمئنا بستری برای صلح در منطقه نخواهد بود. از خون و بدبختی قربانيان غيرنظامی در لبنان استفاده شد تا کشورهای سهيم در اين جنگ در شورای امنيت با شرايط آمريکا و اسرائيل توافق کنند. آمريکا در اين جنگ نقشی ستيزه جو داشت و در اختيار اسرائيل فرصتی را قرار داد که در اين فرصت اسرائيل تمامی زير ساختارها و اقتصاد لبنان را منهدم نمود. بيش از يکماه طولانی شورای امنيت به وظيفه خويش عمل ننمود. از اين رو شورای امنيت هم در اين جنگ مسئول نتايج ستيزه جوئی اسرائيل در لبنان و انهدام زيرساختار اين کشور و قتل عام و خونريزی هاست.
سئوال: بنظر شما راه حل صلح در منطقه چيست؟
جواب: از درجه اول بايد تمامی لشگر اسرائيل از لبنان بيرون برده شوند. از اسرائيل بايد به عنوان مسئول خرابی ها در لبنان نام برده شود. در واقع اين مهمترين شرط است. اما مهمترين مشکل در خاورميانه همان مشکل دولت فلسطينی است.بدون به رسميت شمردن حقوق ملی فلسطينی ها و بدون به رسميت شناختن حقوق متواريان فلسطينی در چهارچوب قطعنامه های سازمان ملل متحد، بدون تاسيس يک دولت مستقل فلسطينی که در آن مرزهای قطعنامه يونی 1967 سازمان ملل متحد و تقسيم اورشليم بعنوان پايتحت به رسميت شناخته شوند، هيچ زمان اين اختلافات پايانی نخواهند داشت.
اسرائيل بجای پيدا کردن راه حل های سياسی دست به تصميمات يکجانبه می زند. در واقع اين مسئله در 6 سال گذشته بطور خطرناکی پيش رفته است. اسرائيل تلاش می کند مردم فلسطين و رهبرانش را از ارائه راه حل ها بی اطلاع نگاه دارد. از مشکل فلسطين مشکلی اسرائيلی ساخته شده است که هيچگونه با حقوق فلسطينی ها رابطه ای ندارد و تنها به امنيت اسرائيلی ها بر می گردد.
سئوال: نيروی اصلی مقاومت چه در نوار غزه و چه در لبنان سازمان های مذهبی هستند که پيشرفتی در اوضاع به وجود نمی آورند. شما در اين باره چه فکر می کنيد؟
جواب: اين درست است که حماس و حزب الله نيروهای دمکراتيکی نيستند. آنها هم درست مثل اسرائيل علاقه زيادی به راه حل های سياسی ندارند. اما تفاوت اساسی در موقعيت آنها وجود دارد. حماس در نوار غزه بعنوان اپوزيسيون حتمی و صددرصد برای انتخابات فلسطين اعلام وجود نمود در حاليکه حزب الله در لبنان در انتخابات برای گرفتن يک جا در سيستم سياسی کشور می بايست مبارزه کند. در حال حاضر حزب الله بر عليه اشغال نظامی اسرائيل مبارزه می کند و کار خود را خوب انجام می دهد.
سئوال:همچنين حزب شما از موشک های حزب الله در امان نيست آيا اين عملی دشمنانه از سوی اسلامی ها بر عليه کمونيست ها نيست؟
جواب:ساختمان روزنامه يوميه ما در هايفه مورد هدف قرار گرفت. در اين حمله آرشيو بسيار ارزشمند حزب بخشا نابود شد.اما ما اين
را هم می دانيم که هدف حزب الله ما نيستيم. ما هم قربانی اين جنگ و اين وضعيت هستيم. حزب ما موضعی روشن بر عليه حمله به غير نظاميان دارد. حال فرقی نمی کند چه در بيروت و يا هايفه و يا نوار غزه. ما فراخوان داديم و خواستيم که آنها غير نظاميان را در اين جنگ دخالت ندهند.
سئوال: در آلمان چپ ها خيلی برايشان مشکل است که به سياست دولت اسرائيل انتقاد کنند. اما در يونان طور ديگری است. حتی بين نازی ها و اسرائيل مقايساتی می شود............
جواب: اين درست نيست که اسرائيل را با نازی ها مقايسه کرد. همانطور هم درست نيست که حزب الله را با نازی ها مقايسه نمود. کاری که نخست وزير اولمرت کرده است. ستيزه جوئی اسرائيل خشونت بار و زشت است و بايد جلويش را گرفت و آنرا رد کرد. احتياجی نيست برای نشان دادن اينکه اين ستيزه جوئی تا چه حد وحشتناک است آنرا با نازی ها مقايسه نمود. هيچ مانعی برای انتقاد آلمان به اسرائيل وجود ندارد. اسرائيل حق فلسطينی ها را ناديده می گيرد و در غزه و لبنان قتل عام می کند.عدم انتقاد به اين مسئله به اين مفهوم نيست که آنها از گذشته ياد نگرفته اند . دقيقا از آنجا که آلمان اين گذشته را دارد می بايد با تفاهم بيشتری در مقابل زير پا گذاشتن حقوق و نژادپرستی عکس العمل نشان دهد..
منبع : روشنگری
 

بازگشت به صفحه نخست  


Free Web Counters & Statistics