خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

بیداد گرانی ، سکوت مسئولان

نویدنو:04/7/1385

 

/گراني بيداد مي‌‏کند و مسوولان سکوت/
تاوان شکست طرح‌‏هاي دولت را جز مردم چه کساني پرداخت مي‌‏کنند؟

در اولين روز ماه مبارك رمضان؛
قيمت‌‏ كالاهاي اساسي از 200 تا 3000 تومان افزايش يافت
نتيجه واردات بي‌‏رويه و تنظيم بازار, چرا گراني است؟

"طوبي اقتداري"
تقريبا دو ماهي هست كه به دنبال سياست‌‏هاي وزارت بازرگاني براي تنظيم بازار در آستانه حلول ماه مبارك رمضان بوديم ؛ اما باز هم دريغ از پاسخي قانع‌‏كننده و اعلام برنامه‌‏هاي اجرايي ؛ ولي بالاخره سه شنبه گذشته اعلام شد كه تنظيم بازار به اصناف سپرده شد.
هرچند كه گلايه اصناف از ارايه يارانه و محصولات زياد بود ؛ اما به يك‌‏باره ورق برگشت و اصناف مدافع بي‌‏برنامه‌‏گي‌‏هاي نهادهاي ذيربط شد, از آن طرف هم يكي از مقامات مسوول وزارت بازرگاني اعلام كرد كه اصناف از زيرمسووليت شانه خالي مي‌‏كنند, تا اگر خدايي ناكرده طرح ضيافت شكست خورد, تقصير را به گردن وزارتخانه بياندازند.
اين كشمكش‌‏ها همه ساله بوده, دعوا و ناهماهنگي بي‌‏پايان وزارت جهادكشاورزي و وزارت بازرگاني امروز واسطه‌‏اي هم پيدا كرده كه اصناف است.
به دنبال راهي براي دست‌‏يابي به جزئيات طرح تنظيم بازار بوديم كه سه‌‏شنبه, بيست و هشتم شهريورماه فاكسي را از شوراي اصناف كشور دريافت كرديم كه به جاي وزارت متبوع به اعلام جزئيات پرداخته بود.
قيمت‌‏ها را ديديم و در دل آفريني گفتيم به مسوولان كه با ابلاغ دستورات و واردات بي‌‏رويه بازار را تنظيم خواهند كرد ؛ ولي زياد اين مرحبا گفتن‌‏ها به طول نيانجاميد, امروز اولين روز ماه مبارك رمضان است به بازار رفتيم, غيرقابل باور بود برايمان, مگر مي‌‏شود طي چند روز افزايش قيمت در كليه كالاها از 200 تومان تا 3000 تومان را شاهد باشيم. اينجا بود كه باز هم دست مريزادي به مسوولان گفتيم و گزارشمان را به رشته تحرير درآورديم.


در ابتداي گزارش به نقل قول‌‏هاي مسوولان ذيربط مي‌‏پردازم, فكر مي‌‏كنم ارايه اختصاري از سخنان موضوع را شفاف و قابل تحليل و بررسي مي‌‏سازد:
اصناف
علي فاضلي, رييس شوراي اصناف كشور, در نامه‌‏اي به هيات رييسه مجامع امور صنفي سراسر كشور مفاد طرح ضيافت را ابلاغ و تصريح كرد: مجامع امور صنفي با تشكيل ستاد ويژه‌‏اي تحت عنوان طرح ضيافت اصناف نسبت به تعميق فرهنگ رمضان به مدارا و مهرورزي با مردم مبادرت نمايند. انتظار است در اين طرح واحدهاي صنفي به طور اكيد با اقتدا به مولاي متقيان حضرت امير (ع) ضمن دستگيري بيشتر از مستمندان و نيازمندان، نسبت به دريافت سود كمتر و مراعات بيشتر با مردم كمال سعي و تلاش خود را مصروف دارند.
رييس شوراي اصناف كشور, درگفت و گو با خبرنگار ايلنا گفت: طرح ضيافت را كه وزير بازرگاني عنوان كرده يكي از طرح‌‏هاي خوب و فرهنگي است كه در نظام اسلامي ما جاي خالي‌‏اش حس مي‌‏شود. اين درحالي است كه كشورهاي عربي نيز براي اين ماه تسهيلات و تمهيدات خاصي را در نظر مي‌‏گيرند و مردم و واحدهاي ارايه‌‏كننده خدمات وارد قضيه مي‌‏شوند.
وي, با بيان اين‌‏كه ايران بايد زودتر از اين به سپردن اجراي طرح ضيافت به اصناف كشور عمل مي‌‏كرد, افزود: با تمامي اين احوال اين طرح شروع شده و سه هفته‌‏اي است كه كار شروع شده و شوراي اصناف كشور, طي نامه‌‏اي رسمي, مجامع صنفي را به شركت در اين طرح فراخوانده , اين در حالي است كه انتظار موفقيت 100 درصدي اين طرح را در اين مقطع زماني نداريم ؛ اما اگر حتي موفقيت اندك باشد, ارزش دارد ؛ چرا كه سنگ بنايي براي حضور اصناف در سال‌‏هاي بعد است.
فاضلي گفت: در برخي از واحدها, مي‌‏توانيم تسهيلات و اعتباراتي در نظر بگيريم تا اين طرح را به نحو احسن اجرا كنند. يكي از اين صنف ها, قنادها و شيريني‌‏پزها هستند كه به آنها اعلام شده براي عدم افزايش قيمت, شكر را با نرخ مناسبي در اختيارشان خواهيم گذاشت.
وي افزود: براي برخي از صنوف نمي‌‏توانيم تسهيلات قرار دهيم, بنابراين شوراي اصناف از آنها درخواست كرده كه از داشته‌‏هاي خود در اين ماه استفاده كرده و كالاهاي خود را با تخفيف ويژه ارايه كنند.
رييس شوراي اصناف كشور, ادامه داد: اصل شركت دادن واحدهاي صنفي در سراسر كشور در اين طرح اصل است, اين تنها به مواد غذايي و خوراكي نبايد مربوط شود ؛ بلكه تمامي صنوف حتي تعميركاران اتومبيل نيز در اين ماه, خدمات خود را با درصدي تخفيف ويژه به مردم عرضه كنند.
وي اظهارداشت: اگرچه زمان اندك است ؛ ولي در اين زمان كم نيز مي‌‏توان, توفيق حاصل كرد.
فاضلي, از تشكيل ستاد طرح ضيافت در مجامع امور صنفي استان‌‏هاي كشور خبر داد و گفت: اين هفته به طور كامل براي اجرايي كردن اين طرح صرف خواهد شد, تا در هفته آتي تا پايان ماه مبارك رمضان شاهد اثر خير و مثبت از سوي واحدهاي صنفي باشيم.
وي, با اشاره به تامين كالاهاي پرمصرف در ماه مبارك رمضان گفت: تهيه و تامين كالاهاي اساسي و ضروري در سبد خانوار كشور به عهده دولت است و به عهده اصناف نيست ؛ ولي در يكسري از كالاها اصناف نقش دارند كه براي اين كار تسهيلاتي فراهم شده و قند و شكر و روغن صنفي نظير قنادان از سوي دولت تامين شده تا زولبيا و باميه را با قيمت سال گذشته در اختيار مصرف‌‏كننده قرار گيرد.
فاضلي اعلام كرد: در بحث كالايي نظير نان,‌‏ نشستي از سوي شوراي اصناف با نانوايان سنتي و صنعتي تهران صورت گرفته ؛ اما در بحث كلان, نانوايي‌‏ها مورد نياز مردم در ماه مبارك هستند. اين درحالي است كه قصد ما اين است كه نان را با تخفيف ويژه در ماه مبارك رمضان در اختيار مردم قرار دهند.
وي افزود: تمامي كساني كه به نوعي به مردم خدمات مي‌‏دهند, بايد به حرمت اين ماه خدمات خود را با نرخ عادلانه و مناسب عرضه كنند.
رييس شوراي اصناف كشور, اظهارداشت: بسياري از تعديل قيمت‌‏ها ربط به صنعت دارد, اين درحالي است كه توليد اصلي به عهده صنايع است و صنف به تنهايي نمي‌‏تواند, وارد شده و كالا بخرد. بنابراين, در اين طرح ضيافت وزارت جهادكشاورزي يكي از نهادهايي است كه بايد حرف اول را بزند.
وي تصريح كرد: بحث مواد پروتئيني به خصوص مرغ, ‌‏تخم مرغ و گوشت در يد قدرت وزارت جهادكشاورزي است و اگر قرار باشد كه طرح ضيافت به خوبي اجرا شود, بايد تمامي بخش‌‏ها درگير شوند و يكي از آنها نيز اصناف است.
فاضلي گفت: وزارت بازرگاني با اجراي طرح ضيافت به سمت فرهنگ‌‏سازي پيش مي‌‏رود.
وزارت بازرگاني
در اين حال احمد طاهري, معاون توسعه بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني, در نامه‌‏اي به روساي سازمان‌‏هاي بازرگاني استان‌‏ها دستورالعمل طرح ضيافت را به اين شرح ترسيم كرده است: وزارت بازرگاني حسب تصميمات ستاد تنظيم بازار داخلي و در راستاي رسالت خويش و با بهره‌‏مندي از پتانسيل معنوي آحاد مردم در ايام ماه مبارك رمضان و به منظور تلاش رفاه عمومي در اين ايام بر آن است با اجراي طرح ضيافت، بازار و قيمت كالاهاي مصرفي را در ماه مبارك رمضان ساماندهي نمايد.
وي, هدف از اين طرح را ايجاد فضاي مطلوب در بازار كالاها و خدمات مصرفي در ماه مبارك رمضان و با تدوين راهبردهاي اصلي ؛ الف) برنامه‌‏ريزي در جهت توزيع كالاهاي اساسي يارانه‌‏اي و تنظيم بازار ؛ ب ) جلب مشاركت اصناف در كاهش قيمت كالاهاي عرضه شده و ارتقا كيفيت آن و ج) كاهش تعرفه قيمت كالاها به منظور كاهش قيمت كالاهاي وارداتي دانسته است.
طاهري, كالاهاي مشمول اين طرح را كالاهاي اساسي شامل شير، برنج، قند، شكر، روغن و ساير كالاها شامل مواد پروتئيني (مرغ و گوشت) خرما، زولبيا، باميه،‌‏حبوبات، لبنيات (كره، ماست،‌‏پنير، كشك) و ساير اقلام مصرفي اعلام كرده است.
گفتني است, سازمان بازرگاني استان‌‏ها به عنوان دبيرخانه كميسيون تنظيم بازار استان و همچنين رياست شوراي نظارت و كنترل بازار استان (حسب ابلاغيه شماره 13092/1 مورخ 19/4/1385 وزير بازرگاني) با همكاري شركت غله و خدمات بازرگاني اتحاديه‌‏ها و تشكل‌‏هاي صنفي و صنعتي مسوول اجراي اين طرح خواهند بود.
واحدهاي صنفي كه در طرح ضيافت شركت مي‌‏نمايند, در صورت رعايت موارد ذيل در طول ماه مبارك رمضان موفق به دريافت نشان ضيافت از رييس سازمان بازرگاين استان خواهند شد:
1) اعمال حداقل 10 درصد تخفيف به مناسبت حلول ماه مبارك رمضان و اجراي طرح ضيافت در قيمت كالاها و اقلامي كه در اين واحدهاي صفني عرضه مي‌‏شوند.
2) برخورد مناسب و مبتني بر اخلاق اسلامي با مشتريان در طول مدت اجراي طرح با هدف ايجاد آرامش رواني و فضاي معنوي متناسب با ماه مبارك رمضان
3) نصب پلاكاردهاي تهيه شده توسط اتحاديه در اين واحدهاي صنفي به منظور اطلاع‌‏رساني به مردم
4) توزيع سهميه‌‏هاي تعيين شده كالايي و تنظيم بازار طرح ضيافت به بهترين شكل ممكن در چارچوب ضوابط تعيين شده توسط معاونت متبوع.
5) همكاري با بازرسان، ناظران و اتحاديه‌‏ها و سازمان‌‏ها و ادارات بازرگاني.
اين گزارش حاكي است, بر اساس اين طرح به منظور ثبات و تنظيم بازار داخل كالاهاي يارانه‌‏اي ذيل در بسته‌‏بندي مناسب و با درج قيمت و نشان ويژه ضيافت در كل كشور توزيع خواهد شد.
1) توزيع 10 هزار تن گوشت مرغ به قيمت هر كيلو 13000 ريال از طريق صنف مربوطه و فروشگاه‌‏هاي زنجيره‌‏اي
2) توزيع 10 هزار تن گوشت قرمز وارداتي به قيمت هر كيلو 38000 ريال
3) توزيع 10 هزار تن شكر به قيمت يارانه‌‏اي جهت كاهش قيمت زولبيا و باميه نسبت به سال گذشته
4) توزيع 10 هزار تن شكر در بسته‌‏بندي‌‏هاي يك كيلويي به قيمت هر كيلو 3000 ريال
5) توزيع 10 هزار تن روغن با تخفيف 15 درصد از قيمت بازار آزاد (توسط شركت‌‏هاي توليد داخلي به عوامل توزيعي مربوطه)
6) توزيع حداقل 25 هزار تن شير يارانه‌‏اي در طول ماه مبارك رمضان علاوه بر سهميه موجود
7) هماهنگي جهت تامين و عرضه مستقيم خرما
8) اعلام كالا برگ‌‏هاي سراسري روغن و قند و شكر
همچنين, به منظور كاهش قيمت برخي از اقلام كالاها در ماه مبارك رمضان از اول شهريورماه تعرفه كالاهايي نظير گوشت قرمز، كره،‌‏حبوبات (لپه، نخود، عدس) كاهش مي‌‏يابد.
وزارت جهادكشاورزي
حميدرضا شافعي ، مديركل بازرگاني وزارت جهادكشاورزي ، درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاري كار ايران ، ايلنا، گفت: ‌‏وزارت جهاد كشاورزي با همكاري وزارت بازرگاني در قالب طرح ضيافت براي تامين پروتئين مورد نياز مردم در ماه مبارك رمضان، 10 هزار تن گوشت مرغ منجمد را با قيمت 1300 تومان براي فروشندگان و 1340 تومان براي مصرف كنندگان توزيع مي‌‏كند.
وي ، اظهارداشت: از 15 شعبان عرضه گوشت ومرغ منجمد تا سقف 10 هزار تن در ميادين ميوه و تره‌‏بار آغاز شده كه در صورت كشش بازار و تقاضا تا سقف 20 هزار تن قابل افزايش و توزيع است.
شافعي ، در رابطه با عرضه 2 هزار تن گوشت قرمز منجمد وارداتي در كشور ، عنوان كرد: در صورت كشش بازار ، اين ميزان تا 12 هزار تن قابل افزايش و توزيع است ، ضمن آن كه مقدر است اين ميزان از طريق تعاوني‌‏ها و فروشگاه‌‏هاي تعاوني مصرف و ميادين ميوه و تره‌‏بار در مرحله اول توزيع شود.
وي، با اشاره به پيش بيني توليد شكر در سال جاري به ميزان يك ميليون و 300 هزار تن،‌‏ بيان كرد: از اين ميزان توليد 730 هزار تن شكر از چغندر قند و 570 هزار تن نيز از نيشكر استحصال مي‌‏شود، ضمن آن كه ميزان واردات شكر طي 5 ماهه اول سال جاري بالغ بر 654 هزار و 516 تن بوده كه با توجه به نياز كل كشور به اين محصول به ميزان يك ميليون و 900 هزار تن ، بيشتر از حد نياز كشور ، شكر وجود دارد.
مديركل بازرگاني وزارت جهاد كشاورزي ، در رابطه با نياز كشور به برنج ، ‌‏خاطرنشان كرد: پيش بيني مي‌‏شود؛ امسال 2 ميليون و 100 هزار تن برنج در كشور توليد شود ، ضمن آن كه واردات برنج در سال جاري بالغ بر 548 هزار و 696 تن است.
وي ، تصريح كرد:‌‏ نياز كشور به برنج با سرانه 41 كيلوگرم بالغ بر 2 ميليون و 780 هزار تن است كه در تامين اين ميزان مشكلي وجود ندارد.
شافعي ، در رابطه با برآورد وزارت بازرگاني براي تامين گوشت قرمز، سفيد و شكر داخل ، عنوان كرد: نياز كشور به گوشت قرمز از سوي وزارت بازرگاني حدود 4 تا 5 هزار تن و گوشت سفيد 10 هزار تن اعلام شده كه در حال حاضر آمادگي توزيع 12 هزار تن گوشت قرمز و 20 هزار تن گوشت سفيد در كشور وجود دارد.
وي ، افزود:‌‏ در حال حاضر آمادگي لازم براي توزيع 600 هزار تن شكر در كشور وجود دارد ، اين در حالي است كه وزارت بازرگاني ميزان نياز را با احتساب اصناف 650 هزار تن اعلام كرده كه با توجه به توليد 500 هزار تني شكر و ميزان واردات امسال، مشكلي در رفع نياز كشور نداريم.
مديركل بازرگاني وزارت جهاد كشاورزي ، با اعلام اين كه قند و شكر به قيمت 600 تومان در بازار آزاد وجود دارد و در قالب اعلام كالا برگ دولتي مشكلي براي توزيع وجود ندارد، افزود: در حال حاضر علاوه بر كالابرگ روغن نباتي و برنج ، به زودي كالابرگ قند و شكر هم اعلام مي‌‏شود و محدوديتي به لحاظ توزيع وجود ندارد.
وي ، عنوان كرد: براي محصول خرما مشكلي متصور نيست و هم اكنون براي اين كه اين محصول روي دست خرماكاران نماند به دنبال بحث خريد تضميني آن هستيم.
براساس گزارش خبرنگار ايلنا از سطح شهر, در روز اول ماه مبارك رمضان قيمت مرغ كيلويي1900 تا 2100 تومان در مركز شهر تهران عرضه مي‌‏شود, اين در حالي ا‌‏ست كه مقرر بود؛ 10 هزار تن گوشت مرغ منجمد در راستاي كاهش قيمت مرغ در بازار آزاد به قيمت 1300 تومان براي فروشندگان و 1340 تومان براي مصرف‌‏كنندگان توزيع شود.
گفتني است, نوسانات قيمت مرغ در سطح مرغ فروشي‌‏هاي تهران حاكي از افزايش قيمت 500 تا 700 توماني آن است.
بيشتر مردم از مكان عرضه گوشت مرغ ارزان قيمت طرح ضيافت بي‌‏خبرند و نمي‌‏دانند كه بايد گوشت مرغ 1340 توماني را از كدام فروشگاه‌‏ها يا محلي خريداري كنند.
اين امر قابل توجه جدي است كه مگر چند درصد مردم از ميادين ميوه و تره‌‏بار خريد مي‌‏كنند كه مبناي وزارت بازرگاني و اصناف تنها اين مكان‌‏ها گذاشته شده است, مگر مي‌‏شود با اين حجم واردات باز هم در سطح شهر گراني سر به فلك بكشد.
همچنين, قيمت گوشت قرمز گوساله و گوسفندي از 6100 تومان تا 7700 تومان در مغازه‌‏هاي سطح شهر تهران در روز اول ماه مبارك رمضان در نوسان است.
قيمت گوشت قرمز در سطح شهر در حال حاضر با گفته‌‏هاي مسوولان وزارت بازرگاني و وزارت جهادكشاورزي در تناقض است ؛ زيرا مقرر بود 10 هزار تن گوشت قرمز منجمد با نرخ 3600 تومان از طريق شركت پشتيباني امور دام در اختيار فروشندگان و با قيمت 3800 تا 3950 تومان در اختيار مصرف‌‏كنندگان قرار گيرد, از سويي مقرر شده بود از سوي وزارت جهادكشاورزي 2 هزار تن گوشت قرمز منجمد وارداتي و در صورت كشش بازار تا 12 هزار تن در مرحله اول توزيع شود.
قيمت‌‏هاي متغير گوشت قرمز در سطح شهر تهران حكايت از عدم اجراي سياست‌‏ها از سوي وزارت بازرگاني و جهادكشاورزي دارد و با اين‌‏كه ماه مبارك رمضان آغاز شده, هيچ‌‏گونه تغييري در قيمت كالاهاي اساسي مورد نياز مردم مشاهده نمي‌‏شود.
در گزارشي كه از مردم در سطح شهر از قيمت‌‏ها گرفته شد, مشخص شد كه آنان هيچ‌‏گونه اعتمادي به طرح‌‏هاي دولت براي تنظيم بازار و كاهش قيمت‌‏ها ندارند. به طوري‌‏كه آنان نه تنها تاكنون مكان طرح ضيافت را نديده‌‏اند ؛ بلكه گمان مي‌‏كنند كه اين طرح نمي‌‏تواند از قيمت‌‏ها بكاهد ؛ زيرا آنان هر روز و هر روز مشغول خريد كالاهاي مورد نياز هستند و هر روز هم با افزايش قيمت‌‏ها متحير مي‌‏شوند و مطمئن هستند كه هميشه به خاطر آغاز ماه رمضان، ماه مهر و سال جديد قيمت‌‏ها بالا مي‌‏رود و ديگر كاهش نمي‌‏يابد.
جالب است كه در اين ماه قيمت سبزيجات از جمله سبزي آش به شدت بالا رفته, به طوري‌‏كه قيمت سبزي از كيلويي 250 تومان به كيلويي 400 تومان رسيده است.
اين در حالي است كه در ماه مبارك رمضان به دليل پايان يافتن مراسم و مناسبات قيمت ميوه ثابت و در عوض فشار قيمت بر روي سبزي اعمال شده است.
همين طور كه در سطح شهر در مغازه‌‏ها به پرس و جوي قيمت‌‏ها مي‌‏پردازم, خانمي مسن فرياد سر مي‌‏دهد كه مادر هيچي ارزان نشده!
البته جاي بسي خوشحالي است كه هنوز قيمت لبنيات و فرآورده‌‏هاي لبني دچار افزايش نشده ؛ ولي اين محصولات قبل از ماه مبارك رمضان مشمول افزايش قيمت شده‌‏اند و هنوز تصميم جديدي براي قيمت اين‌‏گونه فرآورده‌‏ها اتخاذ نشده است.
در گزارشي خواندم كه قرار است, تعرفه حبوبات و عدس، لپه و نخود در راستاي تعديل قيمت‌‏ها در ماه مبارك رمضان به صفر برسد ؛ اما مي‌‏دانستم كه قيمت‌‏ها در بازار عكس اين مطلب را به اثبات مي‌‏رساند, به طوري‌‏كه در اولين روز اين ماه مبارك قيمت لپه با افزايش قيمت به 1700 تومان رسيد.
گفتني است, قيمت لپه از كيلويي 1400 تومان به كيلويي 1700 تومان افزايش يافته و قيمت ساير حبوبات نظير نخود، عدس، و انواع لوبيا افزايش 200 تا 400 توماني داشته است.
طرح ضيافت در ماه مبارك رمضان اختصاص به محل و مكان‌‏هاي خاص در سطح شهر دارد كه بيشتر مردم از آن بي‌‏اطلاعند و يا حتي قادر به رفت و آمد به اين مكان‌‏ها نيستند, در حالي‌‏كه اين طرح بايد در راستاي تعديل قيمت بازار اجرايي شود ؛ ولي متاسفانه اين تفكر در مردم ايجاد شده كه طرح ضيافت به توزيع كالاهايي غيرقابل مصرف و حتي يخ‌‏زده پرداخته و هيچ‌‏گونه نظارت و كنترلي بر روي قيمت‌‏هاي بازار در سطح شهر وجود ندارد و روز به روز به قيمت كالاهاي اساسي به بهانه ماه‌‏هاي مختلف از جمله رمضان و يا مهرماه يا سال جديد افزوده مي‌‏شود.
به گزارش ايلنا, امروز شكر كيلويي 850 تا 900 تومان در سطح شهر تهران توزيع مي‌‏شود ؛ البته قيمت هر كيلو شكر طي ماه‌‏هاي قبل از رمضان 750 تا 800 تومان بوده است.
يكي ديگر از كالاهايي كه در ماه مبارك رمضان با استقبال خريد مردم روبه‌‏رو است, زولبيا و باميه است. علي‌‏رغم اين‌‏كه قرار بود, قيمت اين كالا به نرخ دو سال گذشته عرضه شود ؛ ولي امروز با قيمت كيلويي1400 تومان به فروش مي‌‏رسد, اين نرخ حتي نسبت به سال گذشته 150 تا 200 تومان افزايش دارد.
يكي از شيريني‌‏فروشي‌‏هاي تهران افزايش اندك قيمت زولبيا و باميه را در برابر افزايش قيمت گوشت مرغ و گوشت قرمز بسيار ناچيز و نامحسوس مي‌‏داند و مي‌‏گويد دولت بايد از نوسانات قيمت اين‌‏گونه محصولات جلوگيري كند, نه زولبيا و باميه!
درحالي‌‏كه قرار بود؛ 10 هزار تن روغن نباتي با 15 درصد زيرقيمت عرضه شود ؛ ولي امروز قيمت روغن مايع با افزايش 100 تا 250 توماني در حال عرضه در مغازه‌‏هاي تهران است.
بسياري از مغازه‌‏داران عرضه‌‏كننده گوشت مرغ، گوشت قرمز، روغن، شكر، خرما و ساير كالاهاي مورد نياز ماه مبارك رمضان در انتظار افزايش بيشتر قيمت‌‏ها به سر مي‌‏برند, در حالي‌‏كه مردم به شدت از اين امر در مضيغه هستند و طرحي مانند طرح ضيافت هنوز نتوانسته در افكار عمومي مردم و ارزان بودن قيمت‌‏ها راه به جايي برد.
تا آخر ماه مبارك رمضان 29 روز باقي‌‏مانده و بايد به انتظار عملكرد دولت و طرح ضيافت و يا كاهش قيمت كالاهاي اساسي در بازار باشيم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست  


Free Web Counters & Statistics