نویدنو - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها -  -دیدگاه نظری - ویژه نامه

پيش‌‏نويس قطعنامه تحريم ايران منتشرشد

نویدنو:00/8/1385

پيش‌‏نويس قطعنامه تحريم ايران منتشرشد

 

پيش‌‏نويس قطعنامه تحريم ايران كه از سوي سه كشور اروپايي انگليس، فرانسه و آلمان تهيه شده است، در اختيار كشورهاي 1+5 قرار گرفت و بخش‌‏هايي از آن توسط ديپلمات‌‏ها منتشر شد.

به گزارش "ايلنا", بر اساس اين پيش‌‏نويس، آمريكا و متحدانش از شوراي امنيت سازمان ملل متحد درخواست كرده‌‏اند كه اين شورا مانع فروش فناوري اتمي و موشكي به ايران شود و به كمك‏هاي سازمان ملل متحد به برنامه‌‏هاي هسته‌‏اي اين كشور پايان دهد.
ديپلمات‌‏هايي كه خواستند نامشان فاش نشود, به خبرگزاري آسوشيتدپرس گفتند: پيش‌‏نويس قطعنامه، همچنين اعضاي سازمان ملل متحد را ملزم مي‌‏سازد كه مانع ورود مقامات ايراني به كشورهايشان شوند. از جمله افرادي كه در سيستم هسته‌‏اي و موشكي ايران شركت دارند.
يك ديپلمات، اثر همه اقدامات عليه ايران را ملايم، متعادل و تلاشي براي كسب حمايت چين و روسيه توصيف كرد.
خبرگزاري رويترز نيز گزارش داد: كشورهاي كليدي اروپايي پس از اينكه درباره بعضي مسائل با آمريكا به توافق نرسيدند، پيش‌‏نويس قطعنامه خود را كه شامل اعمال تحريم‌‏هاي موشكي و هسته‌‏اي عليه ايران است، منتشر كردند.
يك مقام بلندپايه آمريكايي, پيش‌‏بيني كرد كه اين منازعه در نهايت حل و فصل مي‌‏شود اما مشخص نيست چه زماني.
بر اساس اين گزارش, اتحاد ميان انگليس, فرانسه, آلمان و آمريكا در تلاش‌‏هاي بين‌‏المللي براي ممانعت از برنامه هسته‌‏اي ايران نقش كليدي دارد. اين در حالي است كه مقامات اروپايي و آمريكايي گفتند كه آنها بر سر برخي مسائل از جمله درخواست آمريكا براي وارد كردن روسيه به توقف فعاليت در نيروگاه هسته‌‏اي بوشهر اختلاف نظر دارند.
يك ديپلمات عالي‌‏رتبه آمريكايي نيز به خبرگزاري رويترز, گفت: فكر مي‌‏كنم آنها مساله بوشهر را با اجازه انجام برخي فعاليت‌‏ها در اين نيروگاه، حل و فصل مي‌‏كنند.
در پيش‌‏نويس قطعنامه آمده است: كشورها بايد اقدامات لازم را براي ممانعت از تامين, فروش و انتقال مستقيم يا غيرمستقيم مواد, تجهيزات, كالاها و فناوري از طريق مرزهايشان يا استفاده از كشتي يا هواپيما به ايران، انجام دهند.
همچنين كشورها بايد براي ممانعت از تامين كمك‌‏هاي فني يا آموزشي يا كمك‌‏هاي مالي, سرمايه‌‏گذاري يا ساير خدمات و انتقال منابع مالي يا خدمات مربوط به برنامه‌‏هاي موشكي و هسته‌‏اي ايران اقدامات لازم را در پيش بگيرند.
ديپلمات‌‏هاي اروپايي گفتند: پيش‌‏نويس قطعنامه، ساخت نيروگاه بوشهر را مستثني كرده است و ظاهراً به يك هزار و 500 متخصص روسي اجازه ادامه فعاليت در اين نيروگاه را داده است اما اين مستثني شامل تحويل سوخت نيست يعني روسيه اجازه ندارد براي نيروگاه بوشهر سوخت فراهم كند.
طبق پيش‌‏نويس قطعنامه، كمك‌‏هاي فني مربوط به مسائل هسته‌‏اي از سوي آژانس بين‌‏المللي انرژي اتمي به اهداف بشردوستانه و طبي يا استانداردهاي امنيتي محدود شده است.
بر اساس اين گزارش، در حالي كه مقامات اروپايي و آمريكايي نگران وتوي اقدام شوراي امنيت از سوي روسيه بودند، به مسكو اجازه دادند حتي در صورت اعمال تحريم شوراي امنيت عليه ايران، به فعاليت در نيروگاه بوشهر ادامه دهد.
مقامات آمريكايي نيز در اين زمينه گفتند: واشنگتن تصميم گرفته است كه براي توقف همه فعاليت‌‏ها در اين نيروگاه اعمال فشار كند.

 

وزيرخارجه‌ي روسيه: پيش‌نويس قطعنامه‌ي جديد شوراي امنيت درباره‌ي‌ ايران مفيد نيست

 

وزير خارجه‌ي روسيه امروز (پنجشنبه) اعلام كرد، پيش نويس قطعنامه‌ي جديد شوراي امنيت براي حل بن بست به وجود آمده در پرونده‌ي هسته‌يي ايران، اهداف كشورهاي مذاكره‌كننده با تهران را تامين نمي‌كند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري رويتر، خبرگزاري اينترفكس به نقل از سرگئي لاوروف، وزير خارجه‌ي روسيه اعلام كرد: هدف شش كشوري كه طرف مذاكره با ايران بودند، حذف خطر در اختيار گرفتن فن‌آوري‌هاي حساس از سوي ايران است؛ اين در حالي است كه اين وظيفه‌ي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي است و اين آژانس بايد كانال‌هاي حياتي ارتباط با ايران را حفظ كند و اين طور به نظرم مي‌رسد كه در پيش نويس قطعنامه‌اي كه در دست تهيه است موارد توافق شده ميان شش كشور، به وضوح گنجانده نشده است.

كشورهاي اروپايي پيش نويس قطعنامه‌ي شوراي امنيت را به روسيه و چين ارائه كرده‌اند و ديپلمات‌هاي شش كشور بعد از ظهر امروز نشستي را برگزار مي‌كنند.

مقامات آمريكايي مي‌گويند، واشنگتن مي‌خواهد تضمين كند كه ساخت نيروگاه هسته‌يي روسيه در ايران چرخه‌ي كامل سوخت مورد نياز براي استفاده در سلاح را شامل نمي‌شود.

بر اساس پيش نويس اين قطعنامه "همكاري موشكي و هسته‌يي با ايران ممنوع مي‌شود و كمك آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به ايران نيز به اهداف پزشكي و انساني محدود خواهد بود."

 

 

بیانیه مشترک چین و فرانسه درباره پرونده هسته‌ای ایران


روسای جمهوری دو کشور چین و فرانسه با انتشار بیانیه‌ای مشترك از تهران خواستند به قطعنامه پیشین شورای امنیت سازمان ملل درباره پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران پایبند باشد. «هو جین تائو» و «ژاك شیراك» در بیانیه‌ای که در پکن صادر شد همچنین تاکید کردند که «احترام ایران به قطعنامه 1696شورای امنیت سازمان ملل امری حیاتی برای حل دیپلماتیک پرونده هسته‌ای است».

بیانیه مشترک چین و فرانسه در حالی منتشر شده است كه منابع غربی اعلام کرده‌اند اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل (انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آمریكا) به علاوه آلمان به احتمال زیاد روز پنج‌شنبه با هدف بررسی پیش‌نویس قطعنامه تحریم ایران گردهم می‌آیند. این بیانیه که ماحصل فشارهای اروپا به چین و تلاش‌های شخصی ژاک شیراک محسوب می‌شود نشان می‌دهد که چین در مقایسه با روسیه از آمادگی به مراتب بیشتری برای پیوستن به جبهه غرب در مقابل ایران برخوردار است.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، روسای جمهوری دو کشور چین و فرانسه روز پنج‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای مشترك اعلام كردند، دو طرف خواستار احترام ایران به قطعنامه 1696 و موافقت با پیگیری تلاشهای مشتركشان برای حل مسئله هسته‌ای به منظور حفظ ارتباط دائم و نزدیك درباره این مسئله هستند».

«هو جین تائو» و «ژاك شیراك» همچنین با ابراز نگرانی شدید درباره آزمایش اتمی كره شمالی در نهم اكتبر این آزمایش را «بر خلاف هدف خلع سلاح هسته‌ای كره شمالی و تلاش‌های جامعه جهانی برای تقویت رژیم منع گسترش تسلیحات هسته‌ای دانستند».

وزیر امور خارجه آمریكا سحرگاه پنج‌شنبه به وقت تهران از اعضای شورای امنیت سازمان ملل خواست قطعنامه‌ای را كه در آن به برخی تحریم‌ها علیه ایران اشاره شده، فوراً تصویب كنند. وی كه در موسسه مطالعاتی «هریتیج» که به نوعی ارگان جناح محافظه‌کار آمریکا است سخن می‌گفت، تصریح کرد که جامعه جهانی برای نشان دادن اعتبار خود باید ایران را وادار کند تا پاسخگوی «بی‌اعتنایی‌اش» به خواسته‌های بین‌المللی باشد.

بر مبنای پیش نویسی که روز چهارشنبه از سوی تروئیکای اروپایی به اعضای دائمی شورای امنیت ارایه شده است؛ كلیه همكاری‌های هسته‌ای و موشكی كشورها با ایران و نیز معاملات مالی خارجی و سفر مقام‌های ایرانی دخیل در پرونده هسته‌ای به خارج از كشور ممنوع خواهد شد. علاوه براین، كلیه كشورها ملزم به اتخاذ اقدامات لازم برای جلوگیری از انتقال یا فروش مستقیم یا غیرمستقیم كلیه اقلام، مواد، تجهیزات، كالاها و فناوری قابل استفاده در برنامه هسته‌ای یا موشكی بالستیك به ایران از طریق خاكشان یا اتباعشان شده‌اند. كلیه كشورها همچنین ملزم به اتخاذ اقدامات لازم برای جلوگیری از دسترسی ایران به مساعدت یا آموزش‌های فنی، كمك‌های مالی، سرمایه گذاری یا سایر خدمات و انتقال منابع مالی یا خدمات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران می‌شوند.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه اعلام کرد که در این پیش‌نویس البته نیروگاه بوشهر از تحریم‌ها مستثنی شده و یك هزار و 500 پرسنل روس می‌توانند به كارشان در این نیروگاه ادامه دهند. اما سوخت نیروگاه شامل استثنا نشده است به این معنی كه روسیه نمی‌تواند سوخت این نیروگاه را تامین كند. همچنین كمك‌های فنی آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران محدود به كمك در زمینه پزشكی یا بشردوستانه و نیز استانداردهای امنیتی خواهد شد.



آفتاب

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست  


Free Web Counters & Statistics