خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

تجمع ۲۲ خرداد، حرکتی مسالمتآمیز برای احقاق حقوق ابتدایی زنان

نویدنو:20/03/1385

بیانیه گروه هماهنگ گننده:
تجمع ۲۲ خرداد، حرکتی مسالمتآمیز برای احقاق حقوق ابتدایی زنان

 

 زنستان
نادیده انگاشتن حقوق ابتدایی زنان در خانواده و جامعه، نه تنها در شان زنان ایرانی با موقعیت کنونی
شان نیست، بلکه به روشنی باعث تزلزل خانواده ها و بروز هزاران مشکل در جامعه شده است. اگر می گوییم سن ازدواج به ۱٨ سال افزایش یابد، مسئولان و کسانی که دغدغه ی تزلزل بنیاد خانواده را دارند باید بدانند که طبق آمارهای منتشره هم اکنون ۷٨ درصد از ازدواج هایی که در سنین ۱۵ الی ۱۹ سال اتفاق می افتد، منجر به طلاق شده است و اگر فکر می کنند دادن حق طلاق به زنان باعث تزلزل خانواده می شود، بدانند که فقط ۷/۱ درصد از طلاق هایی که شروط ضمن عقد داشته اند منجر به طلاق شده است (روزنامه سرمایه، پنج شنبه، ۱٨ خرداد، ص٨)
اگر مسئولان ممکلت نگاهی گذرا به مشکلات فراوانی که گریبانگیر جامعه
ماست بیاندازند، می توانند ببینند که فاجعه ای درحال وقوع است، زنان بسیاری خودسوزی می کنند، دختران جوان بسیاری از خانه فرار می کنند، قتل های ناموسی به وفور اتفاق می افتد، همسرکشی و همسرآزاری بیداد می کند و بسیاری از فجایع دیگر که یکی از علت های مهم آن همین قوانین ناعادلانه است که نه تنها از زنان حمایتی نمی کند بلکه آنان را در موقعیت فرودستی قرار می دهد که راه چاره ای جز واکنش های منفی ـ که خود اولین قربانیان آن هستند ـ نمی بینند.
از زمان اعلام فراخوان تجمع زنان در ۲۲ خرداد، افرادی به
ویژه برخی از مسئولان سعی در سیاسی قلمداد کردن این تجمع دارند، درحالی که خواسته های ما زنان در این تجمع، خواسته هایی ابتدایی است که سال هاست در مورد آن گفته ایم، نوشته ایم، در سمینارها صحبت کرده ایم، کارگاه هایی برای آگاهی زنان و مسئولین برپا داشته ایم و به هر طریق ممکن برای رسیدن به آنها تلاش کرده ایم.
مسئولان بهتر از ما می
دانند که درخواست تغییر این قوانین تبعیض آمیز، ربطی به این دولت یا آن دولت و این حاکمیت و آن حاکمیت ندارد، بلکه خواسته هایی است که زنان از زمان تدوین قانون اساسی یعنی از یکصدسال پیش، پیگیر آن هستند و ما زنان ایرانی، چندین نسل است که برای تحقق آن تلاش می کنیم و هنوز به آن دست نیافته ایم. از این رو بهتر است برخی از مسئولان به جای آن که به تجمعی مسالمت آمیز که برای آگاهی زنان و مردان ایرانی و نیز اعلام آشکارتر خواسته های برحق زنان برگزار می شود و صدسال قدمت دارد، برچسب های غیرواقعی بزنند، به دردها و خواسته های زنان گوش فرادهند و برای تغییر قوانین ناعادلانه اقدامی جدی به عمل آورند. مگر ما زنان چه می خواهیم؟ آیا داشتن حق طلاق برابر، ممنوعیت تعدد زوجات و حقوق برابر در ازدواج و دیگر خواسته های ابتدایی ما، با کدام پایه های اساسی نظام در تضاد است که بعد از این همه تلاش زنان در سطوح مختلف، این گونه با مخالفت مواجه می شود؟
ما در روز ۲۲ خرداد (ساعت ۵ الی ۶ در میدان هفت تیر) گرد هم می
آییم تا اعلام کنیم ما زنان دیگر از وجود این همه تحقیر در قوانین موجود و سایه ی شومی که این قوانین تبعیض آمیز بر زندگی ما انداخته است، به فغان آمده ایم، آن ها را تغییر دهید. می خواهیم بگوییم ”ما زن هستیم، ما هم شهروند این سرزمین هستیم و حقی داریم“، حق مان را می خواهیم.

 

 

 

بازگشت به صفحه نخست


Free Web Counters & Statistics