خانه - سیاست - اقتصاد-  کتاب -  زنان -صلح  - رحمان هاتفی فرهنگ وادب - درباره ما - پیوندها - تماس وهمکاری - ویژه نامه               

بيانيه مشترک چهار برنده جايزه صلح نوبل در حمايت از تجمع زنان در 22 خرداد

نویدنو:19/03/1385

بيانيه مشترک چهار برنده جايزه صلح نوبل در حمايت از تجمع زنان در 22 خرداد

زنان و مردان ايراني مخالف قوانين زن ستيز، روز دوشنبه 22 خرداد درميدان هفت تيرتهران گرد هم خواهند آمد تا خواسته هايي همچون منع چندهمسري، لغو حق طلاق يک طرفه مرد، حق ولايت و حضانت بر فرزند توسط پدر و مادر به طور مشترک، تصويب حقوق برابر در ازدواج (مانند حق بدون قيد و شرط اشتغال و حق تابعيت مستقل زنان متاهل و...)، تغيير سن کيفري دختران به 18 سال، حق شهادت برابر، و لغو قانون قراردادهاي موقت كار و ديگر قوانين تبعيضآميز را مطرح کنند.

چهار برنده جايزه صلح نوبل شيرين عبادي (ايران)، جودي ويليامز (آمريكا)، بتي ويليامز (ايرلند)، ونگاري متاعي (كنيا)، ريگوبرتا منچو (گواتمالا) از برگزاري اين حرکت با نوشتن بيانيه اي حمايت کرده اند. در اين بيانيه که درسايت زنستان آمده است مي خوانيم: "ما زنان برنده جايزه صلح نوبل همگام با خواهران ايراني خود به قوانين تبعيض
آميز ضدزن در ايران معترض بوده و مبارزات آنان را در راه اصلاح اين قوانين تحسين ميكنيم و بدين سبب از گردهمايي زنان ايراني كه در 22 خرداد به همين منظور برگزار مي شود حمايت مي نماييم."

فعالان زنان ايراني که بيانيه اين تجمع اعتراضي را امضا کرده اند، پس از آن با تشکيل کميته اي تلاش خواهند کرد با استفاده از ظرفيت هاي موجود در نهادهاي مدني، به پيگيري مطالبات مطرح شده بپردازند. تا کنون هيچ يک از نمايندگان زن مجلس و يا رياست مرکز زنان وخانواده رياست جمهوري به اين رويداد که توسط جمع بزرگي از زنان حمايت مي شود واکنش نشان نداده اند. با اين وجود طي روزهاي گذشته و پس ازاعلام برگزاري اين تجمع چند تن از زنان عضو جنبش زنان به نهادهاي امنيتي احضار شده اند. در خصوص موضوع احضار البته به روال معمول توضيحي ارائه نشده است. پيش از اين چند روز قبل از برگزاري روز زن در هشتم مارس گذشته ، نيروهاي امنيتي با احضار جمعي از زناني که نامشان به عنوان هماهنگ کنندگان مراسم برده شده بود، از آنها خواسته بود با اين عنوان که مراسم غيرقانوني است از آنها خواستند که از برگزاري مراسم خودداري کنند.

تجمع عليه قوانين زن ستيز نزديک به يک ماه پس از آن صورت مي گيرد، که زنان به واسطه دخالت روحانيون عالي رتبه از حضور در ورزشگاه ها منع شدند. زنان ايراني طي سالهاي گذشته همچنين خواستار حضور در فضاهاي عمومي از جمله ورزشگاه ها بوده اند. تا کنون بيش از 400 زن وبيش از 210 مرد بيانيه زنان را براي حضور در اين همايش امضا کرده اند. بيش از 80 وبلاگ نيز از حاميان اين حرکت به شمار مي روند. در بين زنان شرکت کننده اسامي همچون شيرين عبادي، سيمين بهبهاني، پوران فرخزاد، ، مهرانگيز كار، نوشين احمدي خراساني، پروين اردلان، فرزانه طاهري، فيروزه مهاجر، نرگس محمدي، هما زرافشان، شهلا لاهيجي و... به چشم مي خورد.

نيروي انتظامي درچندين مراسم مربوط به زنان، با اين عنوان که اين تجمعات داراي مجوز نيست به متفرق کردن مردم پرداخته است. يکي از زنان حامي اين حرکت در گفت وگو باروز گفت که بنا بر اصل بيست و هفت قانون اساسي برگزاري تجمع مسالمت آميز نياز به مجوز ندارد وزنان شرکت کننده اميدوار هستند نيروي انتظامي با درک خود موضوع را در مسير منطقي خود دنبال کند.

تجمع زنان امسال که پوشش خبري و حمايت بسياري از افراد، سازمان ها ورسانه هاي اينترنتي را به همراه خود داشته است، به پيگيري قطعنامه 22 خرداد سال گذشته در پيگيري مطالبات عنوان شده خواهد پرداخت. تجمع سال گذشته زنان، بعد از گردهمايي زنان در اعتراض به اجباري شدن حجاب در سال 1358 دراز بزرگترين تجمعات به شمار مي رفت که با حضور نيروهاي انتظامي و ارعاب آنها به متفرق کردن جمعيت منجر شد.

22 خرداد سال گذشته از اين جهت براي زنان از اهميت ويژه اي برخوردار بود که در جريان آن، گروه هاي مختلف زنان که در عرصه جامعه مدني اهداف مختلفي را دنبال مي کنند با ائتلاف روي برخي مشترکات که خواسته هاي عمومي زنان را به خود اختصاص مي دهند به همکاري پرداختند.

منبع : روز - اميد معماريان بالا^^

 

 

بازگشت به صفحه نخست


Free Web Counters & Statistics